det-stora-problemet Coacher, lagledare, funktionärer och styrelse arbetar helt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna!.
Advertisements

F ÖRÄLDRAMÖTE F04:7. B OO FF’ S VÄRDEGRUND Fotboll är en lagsport Respekt Socialt ansvar Stolthet Delaktighet.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
Föräldramöte F-05.
Föräldramöte P 01 Utvecklingslag
Lindås Waves Utbildningskommitté
Föräldramöte Torsdagen den 3 Maj.
Frölunda Hockey Föräldraförening
Hälsa på samhällsnivå Hur vill du jobba med kapitel 7.
Alnö IF P Äppellunda kansli
Vi har sedan 1,5 år tillbaka arbetat med att utveckla
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Om Korpen Hur det började Korpen gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans! Alla är välkomna! Korpens uppdrag.
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Fotbollssäsongen 2015 Domarträff. Fotbollssäsongen 2015 Hålltider Kaffe och kaka! Information inför kommande säsong
VÄLKOMNA.  Säsongen 2009 är P98 och P99 ett lag  Beslutet är baserat på antal barn i varje årskull  Vi är ”på pappret” 23 barn  Inför nästa säsong:
SFK F04 SYD – Organisation
Välkomna till föräldramöte SFK P01:1 Tomas Lejweman måndag 9-dec-2013.
Upptaktsträff Inför sommaren Agenda Inledning Presentation av styrelse, tränare, kansli, föräldragrupp och ungdomsgrupp Hemsidan Träning/Tävlingar.
MÅL  De resultatmässiga målet för 2008 är serieseger för båda lagen.  Vägen till målet dit går via hård träning, seriös inställning och gott kamratskap.
Föräldramöte Gefle IF P-01
Kolsva Fotboll.
Föräldramöte Mintruppen Huddingehallen 5 sep 2010.
GUGGUG lädje pplevelse emenskap. Andrew Pleick Började sin tjänst hos oss i augusti. Anställd på 50 % (fördelat på två tjänster). Tar över Martins tjänst.
Flickor 01/02 Kick off Tunanäs
SHC-organisationen - Säsongen 2015/16
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Föräldramöte Ytterby IS F Välkomna till Ytterby IS Ytterby IS bildades den 1947 och är Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet.
Föräldramöte – lag F/P XX-XX. AGENDA Bakgrund – året som gick Organisation – ledare och spelare Att vara en del av F/P XX-XX Fokus framåt och Matchning.
Föräldramöte STFF P05 blå Mossen Tillbaka blick 2013 Laget har växt från ca 40 till nästan 60 grabbar Vi har varit 7st tränare Vi har varit.
Föräldramöte SIF P-06 Mars Hemsida Vi uppdaterar regelbundet lagets kalender Nyheter och information läggs upp regelbundet på hemsidans startsida.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Föräldrarmöte P04-05 Oktober 19, Röda tråden Vägledning och riktlinjer för barn- och Ungdoms -innebandy i IBK Lockerud Mariestad 2015/2016.
Föräldramöte P IK Brage P09 Föräldramöte IK Brage P09 28 april :00-19:00 Agenda Organisation - Hur ska vi organisera oss inför säsong.
Tränarpolicy - Allmänt Vi lever upp till AIK-stilen i allt vi gör, både på och vid sidan om planen, spelare, ledare och föräldrar. Åsikter om hur jag som.
Utvecklingsplan Många ungdomar i en socialt bra verksamhet Fostra gott uppförande och respekt för sina medmänniskor Lära ut teknisk och anfallsinriktad.
FÖRÄLDRAMÖTE 11/ HFF P 01. INNEHÅLL UNDER KVÄLLEN Blå Tråden Läget i laget Regler för spelarna/laget Uttagning till matcher Medlemsavgiften Cup.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Dagordning Medlemsavgift och träningsavgift Träningstider Utrustning - klubba, glasögon, vattenflaska Laget/truppen Ekonomi Föräldraansvar Sammandrag Paradiscupen.
Föräldramöte F Program Ledare Hertzöga BK
Panthers P08 VT2017 –
SHC-organisationen - Säsongen 2016/17 (vår)
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Föräldramöte SIF P-06 April 2017.
ÅK SKRIDSKO FÖR LIVET Till förmån för Barncancerfonden
Föräldramöte J18 Säsongen 17/18
VÄLKOMNA TILL OV helsingborg
Föräldramöte F 04 ”After season 2016”.
Föräldramöte BAIK P02/P01 Innebandy
Presentation av fotbollen
VIK P03:1 Regler på träning & match
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Järfälla Basket P07 Föräldramöte 25/
Obbola IK.
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher
KAIK Handboll P Föräldramöte 22 augusti.
KURR Kamratskap & Kunskap Utbildning & Utveckling
Ledarmöte/Upptaktsmöte 2017/18 27e Augusti, 2017
Föräldramöte IFK Kungälv P-10
Välkomna till föräldrainformation för BSK- F09.
Föräldramöte IF Hellton HJ 2016
Föräldramöte F Program Hertzöga BK Barn- och ungdomspolicy
ORGANISATION & ARBETSSÄTT SÄSONGEN 2017/2018 HISINGEN HOCKEY
JIK F08/09 Föräldramöte
Föräldrapolicy Skåre HK
NOLLTOLERANS I UPPLAND
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Spelar & föräldramöte Flickor A 21/5 2019
Presentationens avskrift:

det-stora-problemet Coacher, lagledare, funktionärer och styrelse arbetar helt ideellt i vår förening och består till största delen av föräldrar och spelare. Du är inte bara viktig för ditt barns utveckling utan för hela verksamheten i stort. Föreningen har ett stort behov av dig som förälder b.la. genom stöttning till coacherna men också som förebild genom gott uppförande som visar vägen till god sportslig anda. Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn, men nästan hälften av barnen tycker att föräldrarna gör det. Som förälder är din inställning och attityd avgörande för om ditt barn ska tycka att det är kul med idrott nu och senare i livet. Föräldraansvar

Lagorganisation ”Laget” Coach Ass. coach LagförälderMaterialHemsidaEkonomiInformationKörschemaHemmamatch Coach + lagföräldern är länken mellan lag och föreningen.

Lagföräldrar I alla lag finns en eller flera lagföräldrar som: samordnar kontakten mellan spelare, föräldrar och styrelse/kansli. hjälper coacherna att organisera praktiska saker. tillsammans med övriga föräldrar i laget ansvar för att tillsätta sekretariat under hemmamatcher och organisera transporter till bortamatcher.

Lagföräldrar Har kontakt med föreningen för information om aktiviteter som är på gång. (Föräldramöten, avslutningar, lovaktiviteter etc). Ansvarar för att de andra föräldrarna får och tar del av informationen Planerar in träffar för organisering runt laget. T ex: försäsong, precis innan första hemmamatchen, direkt efter nyår. Kallar till nödvändiga träffar under säsongen.