V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna!.
Advertisements

Kurs för Valberedare i SPF
Åsebo RS Verksamhetsfilosofi och målsättning Kvalité
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
Föräldraföreningen FHC Föräldraföreningens syfte och mål: Föräldraföreningen skall verka för att bibehålla de låga avgifterna genom att ”dra.
BLI EN BÄTTRE VALBEREDARE SPF – kurs i Vaggeryd Rune Kjernald 1.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Elevforum.  Vad? Att påverka, förändra och utveckla till det bättre för alla elever.  Hur? Vi fattar beslut enligt demokratiska principer. Diskussioner.
Demokrati och hur Sverige styrs
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
En styrelse som gör skillnad
935 medlemmar 935 medlemmar 23 gruppträningspass per vecka 9 barnträningspass per vecka 29 ledare 17 värdar.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
ATT SÖKA PROJEKT. VI BÖRJAR MED NÅGRA EXEMPEL Projekt: Stärka regionförbundet och lokalföreningen Projektbeskrivning: Fler ideella Vi vill ha in fler.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
1:a skötare 2:a skötare KUL-ledare Ungdomsledare ca. 14 år ca. 16 år Karlstads ridklubbs ledartrappa Fortsatt individuell utveckling ca. 18 år Intresserad?
Vi i NRK behöver företag med långsiktiga ambitioner för att vi tillsammans kan utveckla framtidens ledare.
Stormöte – Björkängsvägkrog Information från styrelsen och sektionerna.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Programförklaring Eksjö Gamla Sta’n Rotaryklubb Ola Stålebrink.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
2 föreningar en anläggning. Tibro Hästsportklubb Bildades 2010 Antal medlemmar 2011, 50 st. Antal lic.ryttare 2011, 29 st. Har i dag ingen anläggning.
Årsmöte Ska ta ställning till styrelsens verksamhetsberättelse och bokslut samt avgöra ansvarsfrågan Diskutera klubbens framtid Ta ställning till förslag.
MIK FriidrottMik FriidrottMik Friidrott1 Mälarhöjden Friidrott.
Församlingen i M-stad Styrelse o Ordförande o Sekreterare o Kassör o Revisor Församlingen i M-stad Styrelse o Ordförande o Sekreterare o Kassör o Revisor.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Föräldramöte 3/9. Föreningen Vi har 8 olika grupper: Div 1, 2, 3, Volley2000 (3 grupper), Kidsvolley och drop in. Killar? 120 medlemmar 12 ledare Styrelsen.
Upptaktsträff Inför sommaren Agenda Inledning Presentation av styrelse, tränare, kansli, föräldragrupp och ungdomsgrupp Hemsidan Träning/Tävlingar.
Qviding FIF 2010:.
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Skurups BTK Organisation
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Sandviks IK Ledarmöte US Agenda Hej och Välkomna Erik Ungdomssektionen 2015Erik/Alla Ekonomi Erik – Medlems- och deltagaravgifter – Försäljningsuppdrag.
Välkomna till en träff om LEO. Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid.Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. Få ett intresse för.
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET. Förbundsstämman Förbundsstyrelsen Utskott Disciplinnämnden Juridiska utskottet Djurskyddsutskottet Marknadsutskott Säkerhetsutskott.
Föräldramöte STFF P05 blå Mossen Tillbaka blick 2013 Laget har växt från ca 40 till nästan 60 grabbar Vi har varit 7st tränare Vi har varit.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan.
Agenda Höstinformationen 2009 Presentation av Styrelsen (Bjarne) Styrelsen i framtiden (Bjarne) Föreningens riktlinjer (Bjarne) Presentation av FA-gruppen.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Ledarträff Torsdag 16 april. 1.Styrelsen – vem gör vad 2.Matcher, cuper, medlemmar 3.Större projekt 4.Ekonomin 5.Fortnox Arena 6.Utmaningar kommande säsonger.
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
DUS och Ung i Ridsporten
Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017
VÄLKOMNA TILL OV helsingborg
Årsmöte Upplands Väsby Villaägarförening
Föreningens organisation
Ange namn och personnummer
Örby IS Innebandysektionen.
Stadgar och organisation
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Beasts vision 2020 Stabil ungdomsverksamhet med ungdomslag från 9 – 17år A-lag i toppen av Division 1/Superettan eller spelande i Superserien. Anställd.
Välkomna till föräldrainformation för BSK- F09.
”Valberednings- seminarium”
Målstyrning Kungälvs Brukshundklubb
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork
Välkomna till Ungoteket!
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
Lysekils HK Föräldramöte
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
ORGANISATION & ARBETSSÄTT SÄSONGEN 2017/2018 HISINGEN HOCKEY
Lysekils HK Föräldramöte
Verksamhetsmål 2019 Styrelsens förslag till verksamhetsmål för 2019 är att vi ska värna om vår idrott så att vi står oss starka in i framtida skytte med.
Presentationens avskrift:

V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen

V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten av klubben och även ha egna aktiviteter. Ungdomssektionen har egen ekonomi. Det betyder att de pengar vi samlar in på aktiviteter eller de bidrag vi får från tex. SISU går till oss ungdomar i klubben. Vi får själva bestämma vad vi vill lägga pengarna på. Ungdomssektionen kan tex. jobba med projekt för att skapa en bra sammanhållning i klubben/stallet.

V ARFÖR För att skapa en god kontakt och en bra klubbkänsla bland föreningens yngre medlemmar, under 26 år. För att vi ungdomar ska kunna påverka klubben, både föreningsverksamheten och de demokratiska besluten. För att vi ska främja utbildning och aktiviteter som ger våra ungdomar ett bra hästkunnande.

H UR Det behövs en styrelse. En styrelse består utav: Ordförande – ser helheten och är den som leder och driver framåt. Vice ordförande – fungerar som ett stöd för ordförande och träder in som ersättare om ordförande inte kan närvara. Sekreterare –har koll på vilka frågor som ska beslutas och vad som har beslutats. Du är också den som sammanfattar möten och beslut på papper, att skriva protokoll. Kassören – har som uppgift att hålla koll på US kassa, det vill säga pengarna. Kassören ska kunna rapportera om vilka pengar som betalas ut eller kommer in och vad som finns kvar i kassan. Övriga ledamöter är med på möten och hjälper till med olika uppgifter. Hur ofta man har möten är beroende på hur många aktiviteter man har planerat in.

H UR Förutom en styrelse så krävs det engagerade medlemmar. Inte bara att hjälpa till att planera och utföra aktiviteterna utan även att man deltar på de aktiviteter som vi anordnar. Det går inte att man bara stå och titta på, man måste bidra med något och vara aktiva!

V ERKSAMHET Utdrag från Ridsportförbundet: § 2 Verksamhet Ungdomssektionen skall arbeta för att: Bedriva en aktiv och utvecklande verksamhet inom föreningen där alla ungdomars hästintresse tillgodoses. Ge medlemmarna möjlighet till utbildningar, med och utan häst/ponny för att öka kunskapen om, och känslan för hästen/ponnyn. Utbilda yngre medlemmar i föreningskunskap och demokratifrågor för att motivera dem att ta ansvar för ungdomsfrågor i föreningen.

F ÖRSLAG PÅ AKTIVITETER Kunskaps cupen Ridklubben Uddens meeting Sommar-13 Mentalträning Träning för ryttaren Shoppingtur till Sharpman KM i hoppning och dressyr

F RÅGOR OCH FUNDERINGAR Har du några idéer eller förslag på aktiviteter? Eller vill du vara med i Vretas ungdomssektion?