Vad handlar det om?. EcoCraft Allt handlar om hållbar utveckling, vikten av identitet, viljan till det unika, lusten att skapa, lusten att visa och dela.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Idéer för ett bredare entreprenörskap
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Att teckna är stort Följ skolans bloggar
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Kreativitet och tillgänglighet Funkas Tillgänglighetsdagar 18 april 2012 Bodil Jönsson, prof em, Certec, Lunds Universitet.
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
En av de främsta samhällsteoretikerna.
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar

Aldijana Puskar Brinellgymnasiet
En bransch med många ansikten….
Vår plats/andra platser
VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?
Lag och Rätt.
Klok filosofi … ?.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Klok filosofi.
Vad bör en hälsopedagog kunna?
Att få rätt saker att hända
V AD ÄR DET FÖR SAKER SOM VÅRA POLITIKER BEHÖVER BRY SIG OM …
Ta ställning och handla!
Del 1: Naturvetenskap s. 6-7
Samhällets ekonomi.
Kap 5: Mål och affärsidé Utifrån resultatet i nulägesanalysen formulerar ledningen mål; vad den vill uppnå på kort respektive lång sikt. Affärsidén ska.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Medvetande - Yttervärld. Är världen så som den ser ut?
Köpmansgatan / lv 115 Förankring i läroplanen Utifrån det centrala innehållet för; Samhällskunskap -Individers och gruppers möjligheter att påverka.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
EcoCraft. Hur det är tänkt…. Härefter kommer ett antal påståenden. Det är inte åsikter eller något slags ”regelverk” Det handlar inte om rätt eller fel.
RÄTT eller FEL? GOTT eller ONT?
MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas.
Ekonomiska system Viktiga begrepp
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Tema: Hållbar utveckling
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Mönster och uttryck.
Etik.
Miljövän naturligtvis
Samhällskunskap C & Geografi B, 2011/2012
Propaganda Vad är propaganda?.
Säker vård alla gånger Pusselbit 9 - Vårdprevention till Hela landstinget i Jönköpings län 2.Länssjukhuset Ryhov 3.Värnamo sjukhus.
Men vad är ’fri vilja’ för något?
Agnes Ö, Petter B, Hannah, Sabina. Rådslaget – tema hållbar konsumtion Vad vi gjort under projektet Kickoff Filmer om hållbar konsumtion Stilmedveten.
Kommunikationsplan för ----
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
En inledning till pararbete i åk 8
Samhällsekonomi Ekonomiska system. Vad är ekonomi? Ordet ekonomi kommer från grekiska ordet för hushållning. Ekonomi handlar om hur vi bäst använder de.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
GLOBALISERINGEN. VAD INNEBÄR GLOBALISERINGEN?  En av orsakerna bakom förändringar i dagens samhälle (men som hållit på länge)  Är den process som innebär.
Klädindustrins baksida!
Hållbar utveckling.
Rädda klassrummet SLÖJD.
Klädindustrins baksida!
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Presentationens avskrift:

Vad handlar det om?

EcoCraft Allt handlar om hållbar utveckling, vikten av identitet, viljan till det unika, lusten att skapa, lusten att visa och dela med sig.

EcoCraft EcoCraft är ett projekt med utställning, föreläsningar och workshops som ställer frågan: hur lokala kan vi vara i en global värld? Hemslöjden har ”tänkt rätt och klokt” och skapat slitstarka produkter, ofta med närproducerat råmaterial. Hållbar utveckling finns i själva grundkonceptet! Kan vi bli ännu mer lokala – kan vi skapa kloka vardagsprodukter med enbart närproducerat material? Kan vi producera nya vardagsvaror med råmaterialet hämtat runt stugknuten? Vad är möjligt? Vad är egentligen hållbart?

EcoCraft Slöjd, hantverk, konsthantverk och konst har goda möjligheter att vara ekologiska just för sin litenhet. Men inte för att det är små mängder fel utan för att det är överblickbart. Man kan styra själv. Genom att tänka ekodesign och göra livscykelanalyser, pröva sina material, processer, produkter… Man kan skapa närproducerade och resurssnålt framställda produkter med lång livslängd.

Att tillverka saker själv är ett sätt att meditera, umgås, leva ut sin kreativitet… Det är också ett sätt att hushålla med energi och ekonomi och att själv styra innehållet, processen och uttrycket. Det är en god kombination att kunna göra medvetna val för miljön, för att skapa något unikt och för att uttrycka sin identitet. EcoCraft

Slöjd är det nära. Det lokala – i förhållande till det globala Det finns ingen motsättning, bara olika alternativ. Du måste inte välja den ena eller det andra. Allting hänger ihop. Men om du kan tillverka, laga, göra om, sätta ihop… Så kan du välja vad du gör här och nu. EcoCraft

Ta plats i det offentliga rummet eller sitta på kammaren, göra politik eller konst, fairtrade eller närproducerat, antikonsumism eller eko- produkter, DIY eller Gördetsjälvare. Medvetna producenter för medvetna konsumenter… Man kan vara en gördetsjälvare, slöjddesigner, hantverksmakare, självhushållare, shopaholic… Det spelar ingen roll. EcoCraft

Materialet kan vara detsamma. Redskapen kan vara desamma. Resultatet, hur olika det än kan se ut, är på sätt och vis detsamma: Man kan visa vem man är, skapa det unika och göra medvetna val. Med en praktisk, faktisk handling kan du förändra ditt liv, förändra för andra. Du kan förbättra världen! EcoCraft

Hemslöjdens Hus – B9 Länssjukhuset Ryhov, Jönköping Tfn , Fax