Martin & Servera Vårt arbete för hållbart fiske

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Att mäta besparing Biträdande avdelningschef Karin Peedu
Livsmedelsverket om fisk och hälsa
Alla förskolor stimulerar och utmanar barnens matematiska tänkande.
Välkommen till Forskarhjälpen 2014!
Fyra införandesteg Utbildnings- information och grundläggande katalog- information Årsredovisning Uppföljning Examen + Resultat + Studiedeltagande Metod.
LANDSBYGDSPROGRAMMET Bakgrund Landsbygdsprogrammet är ett verktyg för att nå målen för landsbygdspolitiken. Programmet innehåller satsningar.
Nackas arbete med hållbara upphandlingar
Antal aktiebolag Omsättning Resultatutveckling.
Med ambition att bidra till en svensk fordonsflotta oberoende av fossila bränslen 8 maj, 2012.
Skåne län PROGNOS våren 2012 Arbetsmarknadsutsikter.
1 Det här visste du inte om Restauratören – merparten läser alla nummer • 72% läser alla nummer av Restauratören • 22% läser alla nummer av Hotell.
© 2014 HUI RESEARCH Maj 2014 Servicehandelsindex - Servicehandelns utveckling första kvartalet 2014 HUI Research På uppdrag av Svensk Servicehandel & Fast.
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Ekomatsligan Olle Eriksson Säljpartner Häll & Co.
Välkommen till GUC och vårt turismprogram!
Antal FaR NLL över tid. Antal FaR primärvård och slutenvård.
SPORT- och UNGDOMSRÅDET AKTIVITETER Breddläger: januari i Jönköping mars i Jönköping.
Restauratören Läsekretsundersökning Rapport December 2008.
1 © TNS SIFO 2011 Miljöpåverkan 78 procent bland de svarande anser att produktionen av läkemedel har en ganska eller mycket stor miljöpåverkan. En större.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING 60 % eko i Landstinget... utopi eller möjlighet? Försörjningschef Mia Kling
Tillväxtområde Test- och övningsverksamhet – vad innebär det? Katarina Rönnbäck Telefon el
Råd för e-hälsa och gemensam informationsstruktur (Socialstyrelsens e-hälsoråd)
Ytterharnäs förskola/skola
Välfärdstjänsternas utveckling 1980 – 2012 Annika Wallenskog SKL
NyföretagarCentrums resultat 2013 NYFÖRETAGARCENTRUM – RESULTAT 2013.
Årsbokslut för svensk turism 2013
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Vårt mål Skapa bra matvanor genom god mat
Vår satsning på MSC och KRAV. Vår strategi för framtiden Domstein Foods AB, Ulrica Wahlund.
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Arbetsförmedlingen Kiruna den 23 augusti Totalt år.
Nöjd Leverantör SLS årliga enkätundersökning -
”Först med uppföljning blir kraven verkligt styrande” Projektledare Jan Jäderberg.
Vinter Eskil Söderlund
Arbetsmarknadsläget Skåne  mars 2013
Entreprenörsbarometern Februari 2006 Entreprenörsbarometern genomförs kvartalsvis sedan maj 2002 och mäter konjunkturutvecklingen för kunskapsintensiva.
Höstträff 2014 Christoffer Johansson, Bygg- och miljönämnden Assar Johansson – han som gör det! Martin Storm, Torsås kommun Medlemsföreningarna om vass-slåtter.
Har du räknat? -ekonomi i klimatåtgärder Klimatkollen Nässjö 16 oktober 2014.
Organisation / företag:
Nya köttrekommendationer – hur påverkar de offentliga kök? Anna-Karin Quetel Nutritionist Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.
© Cat Holloway / WWF-Canon 21 March Ekomatsligan med tema Den goda fisken WWFs fiskguide och effekter Inger Näslund Världsnaturfonden WWF 12 november.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2014 (e-survey undersökning)
Behörighet till gymnasiet
Cytbussen Projekttid: april-maj samt september- oktober 2012 Deltagande enheter: Kvinnohälsan i centrala Östergötland och Barnmorskemottagningarna i östra.
1 1 FKG november 2013 Vägvisaren och lite mer…. Elmia
Svefaktura Umu Fakta Umeå universitet Omsättning ca 3 miljarder ca anställda ca studenter leverantörsfakturor kundfakturor.
Insynsråd 22 Nov 2013 Presentation av SvK/studiebesök DC Energimyndigheten  Ekonomi Hållbara bränslen/biodrivmedel ’Hemläxa’ Instruktionen till Energimyndigheten.
Medvetna skolmåltider
‹#› ‹#› NOLO Nordiska läkarsekreterares organisationssamarbete ➢ Syfe att stärka och öka samarbetet mellan de nordiska läkarsekreterarföreningarna.
Märkning och symboler.
NKI nr 2 november 2014 Habilitering & Hälsa. REGIONSERVICEREGIONSERVICE Genomförande Webbenkät med 2-3 påminnelser Sjukhusförvaltningar, NH, FTV, H&H.
VÄLKOMNA!. ”VI ARBETAR FÖR ATT FLER SKA SERVERA EKOLOGISK OCH KLIMATSMART MAT I RESTAURANG & STORHUSHÅLL.”
Agnes Ö, Petter B, Hannah, Sabina. Rådslaget – tema hållbar konsumtion Vad vi gjort under projektet Kickoff Filmer om hållbar konsumtion Stilmedveten.
Konjunkturen i Stockholmsregionen Stockholm Business Alliance Konjunkturläget kv Juni 2016.
Skogsindustrins betydelse för Sveriges ekonomi Mars 2015.
Miljöarbete Skarpnäcks förskolor 2012 Pilotprojekt: giftfri inredning 2013 Nämndmål: 2. giftfria varor och byggnader 5. miljöeffektiv avfallshantering,
Saco Studentmässa Malmömässan i Hyllie 26 november.
Detta är miljömåltider
Enkätundersökning Företagande & Jul
Veckans fördjupning handlar om något som kan finnas på till exempel mat. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd.
Konjunkturläget 2016 kv4 i Stockholmsregionen
Minska matavfall i skolorna
Välkommen till Miljöombudsträff Den 31 maj 2016 kl
X Relativ frekvens Martin och farfar tävlar mot varandra i vem som kan slå flest sexor. Båda registrerar sina kast i ett stolpdiagram och.
Äldrenämnden Ramärende
Nätverksträff 14 febr Uppföljning.
Miljöersättningar och ekologisk produktion
Det är lätt och rätt att återvinna!
Presentationens avskrift:

Martin & Servera Vårt arbete för hållbart fiske Björn Winell, Produktchef Fisk & Skaldjur

Så jobbar vi med inköp av fisk och skaldjur Kundstruktur Sortiment Kund- och leverantörsdialog Mässor Leverantörsbesök

Andel miljömärkt djupfryst fisk

Andel miljömärkt djupfryst fisk 7 november 2013: 366 art nr på miljömärkt, djupfryst fisk

Andel eko av totalt djupfryst

Utveckling total andel ekologiskt hos Martin & Servera

Vinnarna koras den 6 maj 2014 på GastroNord Vi utmanar kunder och leverantörer i att öka andelen ekologiskt & miljömärkt som ett led i vårt arbete med hållbarhetsfrågor. Tre tävlingsklasser: Leverantörer – 28 tävlande Kunder inom vård, skola och omsorg – 63 tävlande Kunder inom hotell, restaurang & café – 22 tävlande Vinnarna koras den 6 maj 2014 på GastroNord

Fiskpolicy

Våra egna varor MSC, ASC eller KRAV Produktion nära fångstområde / odling.

En God Ekologisk Jul!

För kontakt: bjorn.winell@martinservera.se