Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att rita perspektiv Följ med steg för steg.
Advertisements

Titta på alla bilderna i bildspelet och läs texterna på bilderna.
Så här gör ni: - Sitt rak framför skärmen - Titta den med stadig blick - Tryck på knappen “Ta kortet”. - OBS. Det är viktigt att inte röra sig medan kortet.
Med glasdörrar på skåpen i köket så ser du genast vad som finns på hyllorna. Det underlättar också att ha en bra och logisk struktur i skåp och lådor,
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Tvätt och rengöring.
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
Livsmedelslokaler - Restauranger, caféer, butiker, etc.
Eskilstuna Räddningstjänst
Påbyggnadsutbildning spol- och diskdesinfektorer
Introduktion för vikarier i kök
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Att tala för att övertyga
Elektricitet.
Rengöring/Städning.
Hemtrivsel.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Målet med dagens lektion: Lektion 1
Nora, Wilma, Jonathan och William
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. HUR? Powerpoint
Utvärdering i HK?.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
5S grunden för allt förbättringsarbete
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Grundläggande livsmedelshygien
Bildutsnitt Bilder kan framställas i olika utsnitt. Med utsnitt menar man det som får plats inom bildens ytterkanter. I de exempel som jag har använt visar.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Vad minns du från förra lektionen?
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Vad gjorde vi förra gången? Nu borde du ha koll på de 16 första begreppen. Öppna begreppslistan på Superhumans & kolla att du kan dem!
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Öppningstid Kiosken ska öppnas 30 min innan första matchstart. Så en timme innan matchstart är lagom tid att komma. Förberedelserna med att brygga kaffe,
Öppningstid Kiosken ska öppnas 30 min innan första matchstart. Så en timme innan matchstart är lagom tid att komma. Förberedelserna med att brygga kaffe,
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Lektion 1 Mål med lektionen:
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Instruktioner för kiosken i Tungelsta Sporthall
Hem- och konsumentkunskap
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Hem- och konsumentkunskap Smarta Val
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Instruktioner för kiosken i Tungelsta Sporthall
Öka er kunskap kring smittspridning vid livsmedelshantering
Nycklar och växelkassa
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Välkommen till Forsviks Bruk!
Välkommen till Forsviks bruk!
NÄTVERK Lärare på fritidshem.
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför? Utvärdering av förra terminen. Städa och rengöra. Hur gör man när man städar ett kök? Åk 6 ska tillsammans (4 grupper) städa 4 kök.

Lektionspass 1 Syfte med denna lektion: Undervisningen ska därigenom bidra till att eleverna utvecklar sin initiativförmåga och kreativitet vid matlagning, skapande av måltider och andra uppgifter i hemmet. Centralt innehåll: Hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel. Val och användning av varor och tjänster som används i hemmet och hur de påverkar miljö och hälsa.

https://www. youtube. com/watch https://www.youtube.com/watch?v=MTXnyA2j7u8 Vi ser en film om städning och ohyra (13 min)

Ugn och fläkt. Dra ut spisen torka den runt om. Sopa golvet och torka. Ta ur ugnslådan, diska den samt plåtar 2 platta och 1 långpanna. Ta ur falsarna och gallret, gör ren dem med svinto. Ta en fuktig trasa och gnid in ca 2 msk såpa i ugnen inte uppe. Stäng ugnsluckan koppla på ugnen 100 g över och undervärme. När ugnen blir varm ta fläkt och ovanpå spisen. När temp är 100. Öppna luckan så den svalnar. Torka ur med ren trasa. Ta av glasluckan och gör ren den. Sätt tillbaka. Skjut in spisen och gör klart.

Skåp, lådor och diskbänk + kakel. Plocka ur alla saker skåp för skåp. Torka hyllor, dörrar in och utsida glöm inte ovanpå. Sortera och ställ tillbaka där saker ska vara. Lådor. Ta ur saker. Torka ur lådorna + fronten Sortera och se till att det är komplett. Avsluta med att skura bänk och kakel rent. Glöm inte skåp sidor.

OBS!!!! Kom ihåg tiden, titta på time timern ibland. Diskning och ansvarsområden ska hinnas med.

OBS!!!Skriv ner det ni gjort idag, var noga med att skriva ner de metoder ni använt er av.