Varmt välkomna till användarutbildning Therése Brun.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
ADR: Automatic Delivery Rewards Vägledning. VAD ÄR ADR? •ADR är ett enkelt sätt att få hem produkterna du gillar och behålla din försäljningsvolym (PSV).
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
TILDA ett interaktivt utbildningsprogram
Så här gör ni: - Sitt rak framför skärmen - Titta den med stadig blick - Tryck på knappen “Ta kortet”. - OBS. Det är viktigt att inte röra sig medan kortet.
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
Välkommen till en presentation av FriTid
Guide för användning av telefon
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
Access med Sebastian och Robert
PowerPoint 2007 Lathund.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
”Internet anpassa” bilder
SenITels digitalkamera • En bild i taget • Bildserie (ej i AUTO-läge) • Självutlösare Bildvisning (kan aktiveras utan att kameran är i fotoläge) ↑ Zooma.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
©storm.
Snabbreferens för video
2. Utveckla en presentation
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
FaceTime - Ringa Att ringa med iPad2/iPad3 som en videotelefon.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Sektorn för Socialtjänst
Word Read Plus 08 talsyntes
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Ledarmöte Koppla spelare till ditt lag När man loggar in i IDA möts man av den här vyn.
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Kontrollera röstbrevlådan 1.Klicka på fliken Telefon. Där ser du dina meddelanden och information om den som ringde. 2.Håll markören över ett rösbrevlådemeddelande.
Målgruppsfokusering och modernt verktyg vid lansering i februari
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Google SketchUp Del 1.
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Starta ett videosamtal I listan Kontakter pekar du på en kontaktbild och klickar på kameraikonen. Ett meddelande visas på kontaktens skärm om att ta besvara.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
SNABBGUIDE FÖR KOPIERING PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon imageRunner Advanced.
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
1. Registrera dig själv. 2. Se till att det är bockat för kursen 3. Tryck Finish.
PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.
PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
Uno. Telefonistinstruktion.
Påfyllningsrapport Panel-PC
Att ”tillverka” nya klasskamrater
Tidtagning 10 & 11. Ny period OK = Ja Ångra = Nej 1. Välj sport med
En liten kort instruktion
Att ta bort röda ögon.
Komma igång med Scratch
Matchklocka NHK-arena
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Varmt välkomna till användarutbildning Therése Brun

Fjärrkontrollen Systemet manövreras med fjärrkontrollen Använd piltangenter och OK för att navigera i menyn De vanligaste funktionerna har knappar direkt på fjärrkontrollen

Välkomstmeny Välkomstmenyn visar huvudmenyn samt utgående bild i bakgrunden Systemets nummer visas i övre högra hörnet Använd pil- tangenterna för att manövrera i menyn All MXP products

Ringa upp  Tryck på den Gröna knappen  Tryck på Telefonboksknappen  Använd Pil-tangenterna för att hitta rätt  Tryck på Gröna knappen för att ringa upp  Obs! Backa/Avbryt med Kryss-knappen (Cancel)

OBS ! Mottagaren måste slå på sin mikrofon – annars kommer Du inte att höra denna!

Bildvisning i flerpart Välj layout Automatisk 4 delad bild delad bild Röststyrd Under mötets gång klicka här

Kamerastyrning När man är uppkopplad i en videokonferens används sifferknapparna som sk “presets” (förinställda kameralägen) När menyn är borta, styrs kameran med hjälp av den runda knappen med pilar. (Om menyn är framme så ta bort den med hjälp av “Cancel X” knappen) Zoom knappen justerar zoomen fram och tillbaka. Lagra en position genom att hålla inne sifferknappen i mer än tre sekunder.

Använda PC PC presentationer visas på samma sätt som vid lokala möten där projektor används. Bärbar PC; Koppla PC’n direkt till videokonferensen via en VGA kabel, maximal upplösning är S-XGA, tryck sedan Presentationsknappen för att aktivera PC- bilden. Glöm inte Fn + F? Stationär PC; Se till att den stationära PC’n är påslagen, tryck sedan Presentationsknappen för att aktivera PC-bilden. Avaktivera presentationen genom att trycka presentationsknappen på nytt

Bild Layouts – 1 monitor Layout knappen på fjärrkontrollen aktiverar och väljer de olika layouterna Picture outside Picture (widescreen-skärm) –Tryck layout en gång för att få fram 1+2 layout. Du ser en stor bild av motparten + en liten bild av dig själv. Om ni använder PC-presentation, ser du en stor bild av PCn och en liten bild av motparten och dig sjäv. –Tryck ytterligare en gång på layout för att aktivera sida-vid-sida layouten. Du ser nu två lika stora bilder av motparten och av dig själv. Om ni använder PC- presentation ser du motparten och och PCn. –Tredje gången du trycker på layoutknappen är du tillbaka i helskärmsbild

Bild Layouts – 2 monitorer Layout knappen på fjärrkontrollen aktiverar och väljer de olika layouterna 2 monitorer –Tryck på layout en gång för att aktivera PIP, Picture in Picture –Tryck på layout tre gånger till för at flytta runt PIP bilden i alla hörn av bilden –Fjärde gången du trycker på layout knappen försvinner PIP bilden

Support: Lycka till!