Grej of the day.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Judendomens historia – första delen av filmen.
Advertisements

Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Pompeji En stad med liv och död.
Bildspel om konstnären
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Shiva - Kraftens gud. Den dansande Shiva håller tidsåldrarnas förlopp igång. Han förstör men skapar också på nytt. Han kallas även för Pashupati ’’vilddjurens.
Sverige.
Åk 9 - året då det händer -.
ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET
Del 2: Svenskans släktskapsförhållanden
REVOLUTIONERNAS ÅR 1848 OCH DAS KAPITAL
Frågesport.
Kända berättande verk samt ord och begrepp som används i analys.
Jenny Nyström.
Att bygga hus Teknik direkt s
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
ayer_embedded Källkritik
Dagens dikt Det är onsdag idag. Det är ganska fint väder:
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
Romantiken 1760 – 1840.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
ERIC SAADE.
Vad vet du om ……. Franska revolutionen.
I spanska finns det tre ”sorters” verb.
SERVICEBRANSCHEN.
Anne Frank Historia.
Marcus berättar lite om sig själv
Grönlands språk Grönländska är ett eskimåiskt-aleutiskt språk som också är besläktat med inuitspråket i Kanada och har talare.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
De eller dem? Vad ska man skriva?. Varför? Dom är talspråk, man skriver de eller dem Viktigt för att vara en proffsig skribent, tas på allvar.
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Norge.
Så firade vi födelsedagar förr.
Färöiska Färöarna tillhör Danmark men har ett eget språk och styr lite själv Färöiskan fick ett eget skriftspråk under 1800 talet När dem hade fått egen.
C. S. Lewis.
Blomman som köps av många när vi går mot vår
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Linné delade in djuren och växterna
Grej of the day.
S V E R I G E.
TK7 UPPDRAGET.  Mål och Kriterier  Kunna berätta om : Viktiga politiska och ekonomiska händelser i världen under perioden fram till idag. På vilket.
Ett bildspel om en familj Av Taina Järvinen 2010.
Grej of the day The King.
När man grävde Au i USA Jakten på förnämsta grundämnet av alla.
Skuggvarelser Magnus Nordin.
Alfred NOBEL.
Grej of the day Ledtråd: dagbok, gömd.
Ledtråd: ”Svensk” himlaskådare
Att Skapa Serier.
Sammanfattning Ämnenas beståndsdelar Fast, flytande och gas
The king Of Rock.
Sverige Sverige är ett stort land jämfört med många andra länder i Europa. Det är det största landet i Norden. Sverige är ett avlångt land. Det är mer.
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
{ Rock Elvis Prestley.  Elvis Prestley Jailhouse Rock  Robert Johnson (1930-tal) och Elvis Prestley (1950-
1800-talet.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Renässansen WILLIAM SHAKESPEARE MACBETHMYTEN LEONARDO DA VINCI
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Veckans fördjupning handlar om en känd barnbok som görs om i en serietidning. Kan du gissa vilken bok det är? Lös rebusen för att få en ledtråd.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Ledtråd: världens snyggaste kille!. Svar: Justin Drew Bieber Fakta: Född: 1 mars Längd: 1,75 cm lång. Föräldrar: Pattie Mallette och Jeremy Bieber.
Träna svenska A och B Häfte 9 Familj Familjen Alms släkt syskon
Marc Chagall Rysk konstnär född Flyttade till Frankrike Fick fly till USA under andra världskriget eftersom han var jude, återvände sedan till.
Salvador Dalí “The act of sleeping was a monster sustained on the crutches of reality” Salvador Dalí – föddes i Katalonien (Spanien) 1904 och var en surrealistisk.
Presentationens avskrift:

Grej of the day

Kalle Anka! ofta arg sjömanskostym seriefigur pratar ”kvackigt”

När, var och av vem? Skapades i USA av Walt Disney. https://www.youtube.com/watch?v=8_jPDtp8yIs Skapades i USA av Walt Disney. Disney insåg att han inte var så duktig på att rita utan han lät andra rita istället. Kalle Ankas första film var ”Den Kloka hönan” som kom 1934.

Kalle Ankas familj Knattarna Bland Kalles mest kända släktingar finns hans tre brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte. Egentligen är han deras morbror för det är hans syster Dumbella som är deras mamma. Knattarna fick bo hos Kalle för de hade lagt en sprängladdning under sin pappas stol så han var på sjukhus.

Farmor Anka och Mårten gås. Joakim Von Anka Joakim Von Anka är egentligen Kalles morbror. Han är världens rikaste och antagligen snålaste anka. Joakim förvarar sina pengar i en gigantisk pengabinge i Ankeborg. Han har också för vana att ta en simtur bland pengarna.  Farmor Anka och Mårten gås. Farmor Anka är syster till Farbror Joakim. Hon driver en bondgård utanför Ankeborg tillsammans med den lata drängen Mårten Gås. Farmor Anka och Mårten Gås är de enda figurerna i Kalle Anka som bor i samma hus fast de är av olika kön.

Kajsa Anka 1940 sker en stor händelse i Kalle Ankas liv: i det tomma grannhuset flyttar det in en söt ankflicka vid namn Kajsa. Kalle och Kajsa blir ett par fast de flyttar aldrig ihop.

När kom Kalle Anka till Sverige? Kalle Anka & C:o är Sveriges största och äldsta serietidning. Första numret utkom i september 1948 och kostade 60 öre. År 2011 såldes ett exemplar av samma nummer för 165 000 kr.

Vad heter Kalle Anka på andra språk?   Danska: Anders And Finska: Aku Ankka Norska, Engelska, Tyska, och Franska: Donald Duck Italienska: Paperino

Onödigt vetande. Man dricker mycket lemonad i Ankeborg. Det allra mest kända läskmärket är Bubbelblurp. 

Ankeborgskonst Leonardo da Vincis Mona-Lisa Ankifierad Mona-Lisa

Eduard Manet, The Balcony, Ankifierad Eduard Manet.

Salvador Dali - Minnets envishet Ankifierad Salvador Dali.

Kalle Anka i Sverige 2013 reser Kalle från Ankeborg till Malmö eftersom Eurovisionsschlagerfestivalen ska hållas där. Kalle råkar ut för halsbrytande händelser i olika tidsåldrar, och det skånska landmärket Turning Torso spelar en betydande roll ... med några välkända schlagerprofiler i bakgrunden!

https://www.youtube.com/watch?v=jpnZGHGouQw

Stödord: Skapades i USA av Walt Disney. Kalle Ankas första film kom 1934. Egentligen är han deras morbror. Första numret utkom 948 och kostade 60 öre. På många språk heter han Donald Duck.