Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Salvador Dalí “The act of sleeping was a monster sustained on the crutches of reality” Salvador Dalí – föddes i Katalonien (Spanien) 1904 och var en surrealistisk.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Salvador Dalí “The act of sleeping was a monster sustained on the crutches of reality” Salvador Dalí – föddes i Katalonien (Spanien) 1904 och var en surrealistisk."— Presentationens avskrift:

1 Salvador Dalí “The act of sleeping was a monster sustained on the crutches of reality” Salvador Dalí – föddes i Katalonien (Spanien) 1904 och var en surrealistisk bildkonstnär. Han är mest känd för sina bisarra, absurda och drömska målningar som bland annat är influerade av renässansmåleri. Under hela sin livstid skapades ca 1500 st målningar av Dali. Han var också aktiv i ett antal medier som fotografi, skulptur och film. En av hans mest kända målningar är Le Sommeil (på engelska ”sleep”) som också är den bild som jag valde att göra en parafras av och ska berätta mer om.

2 Le Sommeil (1937) Le Sommeil är precis det som Dali menar med citatet. Han använder sig av flera olika tekniker för att ge målningen ett djup och mening. Både bruna, orangea färger och mer kalla färger används till att kontrastera. Målningen innehåller några symboler, tillexempel de pinnar som håller upp huvudet och speglar Dali’s fruktan att sova då pinnarna går av om han somnar.

3 Parafras När man jobbar med parafras tar man en bild och gör om den. Ett känt verk som ofta blir omgjord är Mona Lisa. Man ska kunna känna igen vilken den ursprungliga bilden är i en parafras, därför är det viktigt att inte ändra på den alltför mycket.

4 Parafras av Le Sommeil I parafrasen valde jag att använda huvudet av Donald Trump. Han är allt annat än lugn och struntar egentligen i de pinnar som håller upp honom och USA – rena motsatsen till originalmålningen. Donald Trump stormar fram och kommer, enligt mina åsikter, inte hålla sig kvar där han är idag så länge till eftersom flera pinnar redan gått sönder.


Ladda ner ppt "Salvador Dalí “The act of sleeping was a monster sustained on the crutches of reality” Salvador Dalí – föddes i Katalonien (Spanien) 1904 och var en surrealistisk."

Liknande presentationer


Google-annonser