Validering och folkbildning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Flexication Kompetensutveckling för en dynamisk arbetsmarknad Korta vägen till efterfrågad kompetens genom att ”skapa hängrännor mellan stuprören”
Advertisements

Kompetensinventering
Utbildningsprocessen
Vuxenutbildningen Definition
VAL INFÖR 2:an och 3:AN.
Regeringsuppdrag om regionala Kompetensplattformar
ANOVA ökad tillväxt och entreprenörskap
Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.
Kompetensplattform Halland
Kompetensplattform Östergötland i tre delar
Studie och yrkesvägledning
Folkhögskola – vad är det?
Modellen
Supported employment inom gymnasiesärskolan
KOLL PÅ LÄGET Almedalen 2013
Valideringsprocessen
Valideringsinfo.se En webbportal för samlad information om validering i Sverige. Yh-myndigheten i samverkan med Högskoleverket, Verket för högskoleservice,
Kompetensplattform i Västernorrland
Samverkansinsats Trampolinen
Valideringsprocessen
Samordningsförbundet
En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola
Yhmyndigheten.se Lanseringskonferens valideringsinfo.se.
Regionförbundet Östsam
Pågående aktiviteter/På gång Skånes kompetenskarta: 1) Hur ser kompetens- och utbildningsprofilen ut i det skånska näringslivet i förhållande till de andra.
Validering Av Livslångt Lärande
LärCentrum Partille. Mål -en mäklande funktion -tillgodose olika gruppers behov av utbildning -en motor som arbetar för ökad kompetensutveckling -en mötesplats.
Tre missuppfattningar 1 It-löser alla problem 2 Konkurrens leder alltid till bättre kvalitet 3 Komvux är traditionell, dyr och dålig Sven Salin Idéseminarium.
Kommunal vuxenutbildning grundläggande nivå gymnasial nivå (Svenska för invandrare) (Särskild utbildning för vuxna) Olika organisationer i olika kommuner!
Nya arbetssätt för lyckad samverkan mellan skola- samhälle- arbetsliv
Ett arbetsmarknadspolitiskt instrument
Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Flexibilitet och individualisering inom vuxenutbildningen Nacka
Utveckling och implementering av gemensamt praktikanskaffningsverktyg
Projektet Bakgrund, mål & syfte, målgrupp, tidsramar, processinnehåll, valideringsmaterialets användningsområde.
Beredningen utbildning - summering Beredningsansvarig: Karin Jansson Ordförande: Peter Heie (C), Strömstad.
1 Validering Regional arbetsgrupp
Yrkesvägledare Vem är det?. Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på.
Folkhögskola – vad är det?. Varje folkhögskola är en fri och självständig skola 150 folkhögskolor över hela landet 107 skolor drivs av folkrörelser och.
Folkhögskolornas behörighetsmodell
Umeå universitet och flyktingfrågan pågående aktiviteter Internationellt Scholars at Risk (SAR) Är ett internationellt nätverk av universitet och högskolor.
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
Handlingsplan för kompetensförsörjning Åtgärd – Utveckla individer och människors kunskap och intresse för ett livslångt lärande Att göra ”Bevaka och påverka.
Effektivare Sfi och vuxenutbildning Propositionens syfte Sfi ska inte vara en egen skolform utan ingå i skolformen kommunal vuxenutbildning Ändringen träder.
Integration för tillväxt Stora kompetensförsörjningsproblem Enda gruppen som med kraft kan bidra till lösningen är invandrare Extremt stort flyktingtryck.
Pressmeddelande för Örebro augusti 2015.
Validering En process för att kartlägga kompetens.
Hur blir man behörig till högskola och yrkeshögskola genom folkhögskolans Allmänna kurs? Folkhögskolornas informationstjänst 2016.
JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
Vad är snabbspåren? Snabbare vägar in på arbetsmarknaden för nyanlända som har utbildning och yrkeserfarenhet som efterfrågas på arbetsmarknaden. Trepartsamtal.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Skolsamverkan - Göteborg.
Hur blir man behörig till högskola och yrkeshögskola genom folkhögskolans Allmänna kurs? Folkhögskolornas informationstjänst 2016.
Folkhögskola – vad är det?
Det här är Folkbildningen i Västmanland
Kommunens samlade resurs för vuxnas kompetensutveckling
Organisationsschema bilaga 9
Spår för Korttidsutbildade
Arbetsplatsförlagt lärande
ALLIN, ett samverkansförslag om insatser för utrikesfödda i Trollhättan, Lilla Edet, Grästorp, Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors Europeiska socialfonden,
Folkbildningens betydelse
Välkomna till en workshop om språkutveckling
Kommunens samlade resurs för vuxnas kompetensutveckling
Spår för Industri Mariestad, Töreboda och Gullspång
UNDERSKÖTERSKEUTBILDNING
Spår för Industri Mariestad, Töreboda och Gullspång
Ta del av riktlinjerna här
Allmän kurs på folkhögskola – en väg till högre studier
Handledarutbildning Steg 2.
Vård (språknivå lägst SFI C)
Arbete, sysselsättning och studier
Presentationens avskrift:

Validering och folkbildning Skånes folkhögskolor

Kompetensplattform Skåne och Folkhögskolor Bidra till att garantera allas utbildning på gymnasienivå Arbetslivskunskap och praktik på allmän kurs Samverkan med kommunerna om kommunal ungdomsanställning Samverka med branscher om yrkesintroduktionsanställning Samverka med Af och Försäkringskassan om utbildningsinsaster för unga Utrednnigs som gjordes av Jonas Olofsson Professor vid Malmö högskola på uppdrag av Skånes Folkhögskolor med stöd av Region Skåne. Skånes folkhögskolor

Validering vägen till utbildning Den gemensamma nämnaren med utgångspunkt från utredningen. Skånes folkhögskolor

Individuell studieplan Utbildning Studier Yrke Kartläggning Kompetens bedömning Individuell studieplan Utbildning Studier Yrke Skånes folkhögskolor

Samordning Af, Försäkringskassa, Kommun, Folkbildning Anställning Folkhögkola Komvux Lärling Yrkesvux YH Högskola Inledande kompetens kartläggning Kompetenskartläggning Individuell studieplan Kompetensbedömning CV, meritförteck-ning Kartläggnings-utlåtande Komplette-ringsutlåtande Kompetens-bevis Den här bilden kan skippas SYV, handledning Skånes folkhögskolor

Skånes folkhögskolor

Folkhögskolorna som egen utbildningsform en fri agent i utbildningslandskapet Folkhögskolorna som I proppositionen är en utbildningsform kan befinna sig där individen finns I alla lägen genom sin frihet och blir ett kompletement till övriga skolformer. Skånes folkhögskolor