FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Advertisements

LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
BEFOLKNING Johannes Olsson, Annan, Övriga skolor –
Japan.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Grekland.
Frankrike Folkmängd: 58,6 Miljoner Huvudstad: Paris
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Cuba.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
När blir ett ord svenskt då?
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Ryska Federationen.
Vad vet du om ……. Franska revolutionen.
Antikens Grekland Frågan lyder: Vad vet du om Antikens Grekland?
Vad är X-JUB2006? SSF firar 40år Förutom det vanliga jubileumsfiradet i Sverige så anordnas ett möte i sydfrankrike. Vi ska till ett område som.
Europa.
Det är det enda vapnet som har verktyg.
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
Island Katla Marín Berndsen.
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
USA- en ny stormakt föds
Venezuela Venezuela.
Vientiane. Staden Vientiane har cirka invånare och ligger på Mekongflodens norra strand, precis på gränsen till Thailand. Den etablerades som.
S V E R I G E.
skola. hamarkfilm. se/index
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Norge.
Egypten.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Landet Israel Av David, Felicia, Viktoria och Malin.
En liten stor världsdel...
Denmark :).
Rengskogar I gabon finns en rengskog det finns ett folk där dom kalas för pygmeer.Av befolkningen är 60 procent kristna resten är muslimer och anhägare.
Norge.
ANDRA VÄRLDSKRIGET KRIGET Om de allierades framgångar VÄNDER.
Spanien Erik Kicki 5B.
Är det någon som har besökt Island?
Europa.
PORTUGAL.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Norra Europa.
Södra Europa.
Västra Europa.
Östra Europa.
Klimat- och vegetationszoner
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Skyttegrav = Gropar som soldater försvarar sig i Öst och västfronten = ”öst och väst om Tyskland” Trippelentanten = Frankrike, Ryssland, Storbritannien.
Södra Europa Puls Geografi Europa s Länder i södra Europa s  Portugal  Spanien  Italien  Slovenien  Kroatien  Bosnien- Hercegovina.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Nordafrika.
Veckans fördjupning handlar om en världskänd byggnad
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Engelsktalande land Australien, England, USA
Europa och EU.
Geografi år 6 Catha Glaas
Geografi år 6 Catha Glaas
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Vad menar vi med ordet Thailand, det översätt betyder “ De frias land” Iband vanligtvis kallas landet The land av smiles. Thailand är det enda landet.
Japan.
Islam.
Presentationens avskrift:

FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!! FRANKRIKE!!! I Frankrike bor det nästan 61 miljoner människor Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!!

FAKTA OM FRANKRIKE!!! Ön Corsica ligger i Medelhavet och är en av dom största öarna som tillhör Frankrike, berget Mont Blanc i Alperna är västra Europas högsta berg(4807 möh.) Viktiga varor är tillexempel bilar,flygplan,vapen,elektronik,sädsorter,socker, m.m.

FLODER OCH STÄDER!!! FLODER OCH STÄDER!!! De längsta floderna är Loire, seine och rhone , de största städerna är Paris , lyon , Marseille och bordeaux , huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner in De längsta floderna är Loire , Seine och Rhone. De största städerna är Paris , Lyon , Marseille och Bordeaux. I Frankrike bor 60,7 miljoner människor. I huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner invånare.

ANDRA FAKTAN OM FRANKRIKE!!! Frankrikes invånare kallas fransmän och språket man talar heter franska!!!de allra flesta religioner är katoliker , de arabiska invandrarna är muslimer.

FRANKRIKES KLIMAT!!! I västra Frankrike är det kust- klimat men väldigt varmt och i östra Frankrike är det inlands klimat och på norra Delen av frankrike är det en blandning mellan kustklimat och inlandsklimat. Klimatet i frankrike varierar beroende på område.

FRANKRIKES VALUTA FRANKRIKES VALUTA!!! Valutan i Frankrike heter Euro och 1 Euro är lika mycket som 100 cent och i svenska pengar är 1 Euro lika mycket som 9 kronor

SYSSESÄTTNING! De flesta i Frankrike jobbar med industrier och en väldigt viktig industri är bilindustrin och där gör man tex Bugatti ,Citroen och några till.

SEVÄRT Om du vill åka till Frankrike kanske du vill se på berömda byggnader som tex Eiffeltornet eller du kanske vill besöka huvudstaden Paris eller någon annan stor stad i Frankrike tex Lyon och Bordeaux.

ÖVRIGT Frankrike har väldigt bra fotbolls lag tex PSG vilket står för PARIS SAINT-GERMAN!!!

SLUT!!!