Läskotten.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Snabbguide och tips.
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Plugga bättre och effektivare
SLÖINGESKOLAN 19 oktober 2010.
Kunskapsmedel – mer än en lärobok
Samtala om böcker.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Så här jobbar vi på smaragden
Muntliga nationella prov i svenska
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
Del 4 Anteckna och planera
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
3B Herrgärdsskolan, Västerås
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Nu har våren kommit till Pollux
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
Presenterad av Susanne Jerkenstam
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
Träff 2 Erfarenhets-utbyte & VENN-diagram
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
PRAKTISK IDROTTSPSYKOLOGI Peter Hassmén Göran Kenttä Henrik Gustafsson
Att övertyga ! Disposition och mall.
En stund att dela ditt barns vardag
Vad tycker du om att läsa?
Utvärdering i HK?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Samhällsvetenskapliga metoder
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Del 4 Anteckna och planera
Bokprojekt Hjulsbroskolan 2009
En fråga per elev – bråk år 6
Vem är jag, Vem är du?.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
GRUBBESKOLAN PRESENTERAR PROJEKTET DEN NYA SKOLGÅRDEN ETT AKTIVITETSPARADIS.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Effektiva möten Börja mötet med att klargöra mål. Vad ska ha hänt när mötet är slut för att det ska vara värt tiden? Fånga ”guldkorn” som hänt sedan vi.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Välkomna på föräldramöte 20/
Exempel på skriftligt omdöme
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
Nattvandring på Södermalm. Nattvandrande föräldrar behövs! Södermalms stadsdelsområde samordnar inte längre föräldrar som vill nattvandra på Södermalm.
Elev loggbok.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Att skriva en resonerande text
Välkomna.
Läslogg 2D Skönlitteratur <-> facklitteratur
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Elevråd på Sfi. Hur fungerar det?
Föreläsning 16: Tentan, att förbereda sig…
Måndag den 22 januari 2018.
Välkomna!.
Det här händer under vecka 3 Bra datum att ha koll på:
Elevråd på SFI vad är det?.
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
Presentationens avskrift:

Läskotten

Den 28 sept – fredagen den 23 oktober (4 veckor) kommer vi att ha ett läsprojekt i skolan där hela skolan läser. Vi kallar läsprojektet för Läskotten. Uppstartsvecka första veckan med lite extra ”läsaktiviteter”. ALLA läser varje dag första veckan mellan 9.15 – 9.45 och det skadar ju inte att fortsätta med det sen. Ett akvarium kommer att finnas i biblioteket och där ska läggas en kotte för varje läst bok. Första veckan behövs det nog tömmas kottar i akvariet ett par dagar, sedan fortsättningsvis kommer klassrepresentanter en gång/vecka för att tömma i kottarna.

Man får räkna alla böcker man läser eller någon läser för deltagarna, både i skolan och hemma. Alla elever ska tillverka/skriva ner något till en bok som lästs. Det ställs ut på biblioteket under avslutningsveckan. Det är bra om alla lärare dokumenterar hur många böcker vardera elev läser/lyssnar på under läsprojektet. Läskotten håller på ända fram till höstlovet. Veckan efter höstlovet kommer det att vara avslutningsfest i biblioteket. Då kommer det att ske utlottning av fina bokmärken och alla får se den fina utställningen som kommer att göras där. Något gott att äta ska det också bli.

Förslag till vad man kan göra under uppstartsveckan och även under den fortsatta tiden. Läs en bok för klassen – dölj omslaget och när boken är läst målar alla ”sin” framsida. Läs först baksidan på boken för klassen. Alla får rita hur de tycker att framsidan ska se ut. När den vuxne har läst boken för klassen (med dold framsida) så får de igen rita hur de tycker framsidan ska se ut. Jämför de båda bilderna. Bokrecensioner Skriv ett annat slut till boken. Beskriv en person i boken. Rita en person i boken. Beskriv miljön i boken.

Forts förslag Skriv ett författarporträtt Skriv om illustratören Ställ 10 frågor till huvudpersonen. Muntlig bokrecension för klassen Äldre elever läser för yngre Mm mm, det är bara fantasin som begränsar. Fyll gärna på med egna tips och idéer som du har så att alla kan ta del av dom.