MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
KLIMAT.
Advertisements

Kraft och rörelse.
Det första du bör göra är att rita horisonten
En historia berättad av älgen Kull: Så var man igång igen då, i årets Kullbergrännet, först ut som vanligt… Naturfotografen och filmaren Thord Åhman har.
v1 Presentationens namn Sid 1 Service i glesbygd - vår utmaning och pågående initiativ.
TRYCK Här får du lära dig: Vad menas med tryck
Atomer och kemiska reaktioner
E n e r g i.
Jättepandan.
De tre aggregationsformerna
Tryck.
Syror och baser.
Drankfoderstater till mjölkkor 30 kg ECM
Handlar om kolföreningar
Lektion 1 Hur kommer det sig att man kan bestämma massan på en kork genom att släppa ner den i ett mätglas innehållande vatten?
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Vikasjön i Falu kommun Varför Vikasjön? • Mot slutet av 1970-talet försämrades vattenkvaliteten i Vikasjön påtagligt – vattnet.
Värme och väder del 2.
Meteorologi Läran om det som svävar i luften
Geografi År 7.
Kort om | Funktionsmembran
Kort om | skötselråd.
STYRPROGRAM POTATISLAGER
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Namn på siffror i ett tal
©storm.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Izet Omanovic, Söderkullaskolan, Malmö –
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Blackebergs Gruppboende Bromma.
KARTKUNSKAP 1.
Atmosfär 100 km hög Luftens tyngd trycker på.
INFÖR NATIONELLA PROVET
Värmelära II eld och is TFRC35. Förra veckan Historik av värmelära Olika temperaturskalor Skillnad mellan temperatur och värme Termiska egenskaper – C.
DENSITET Starta BILDSPELs-vy NU ! Ett annat ord för TÄTHET.
Byggnadsmekanik gk 2.1 SNITTKRAFTER
Enervent Booster Cooler
Värme.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Bromma.
TRYCK.
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
Helmjölk eller pulvermjölk med högre mjölkpris?
1 Joomla © 2009 Stefan Andersson 1. 2 MÅL 2 3 Begrepp Aktör: en användare som interagerar med webbplatsen. I diagrammet till höger finns två aktörer:
EKOLOGI OCH SAMSPEL.
Väder.
Diagramguide Excel * Stapeldiagram. Vägen till ett stapeldiagram Lista med medlemmar och t.ex. deras ålder – Kalle 25, Lisa 29, Olle 34, Pia 31, Svante.
Ekomatsligan 2014 EkoMatCentrum 13 oktober 2014
Vilken motor är effektivast?
Väderbriefing Tolka sondering Prognoser på nätet En bra dag
Rolf Kling VVS-Installatörerna
Sven Svensson Norregård 2012
Version 1.11 Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Farliga ämnen.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflytta patientärende Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Copyright 2011, Sebastian Manberg.  Det finns olika sorters vatten.  Vatten från kran  Vatten från bergskällan (Loka) copyright 2011, Sebastian Manberg.
Flyta eller sjunka? Det är det som är frågan!
Brännare, fanta/ölburk med lite vatten i, vattenbad vid sidan om Vi värmer Fantaburken tills vattnet börjar koka, sedan vänder vi den hastigt ner i ett.
Hur ska man planera upp sina måltider?
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är alltså en form av energi.  En viss temperatur hos ett.
Begreppen – flyta - sjunka
Vad finns det för anledning till att det regnar och snöar?
Elektriska urladdningar
Kort om | Funktionsmembran
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
DENSITET Starta BILDSPELs-vy NU ! Ett annat ord för TÄTHET.
Hur avloppsgaser kan uppstå och spridas i en villa.
Välkommen Att fylla i tillväxtdiagrammet
Bestämma effektförbrukning!
Bestämma varvtal! Förutsättningar Vi ska ha ett luftflöde på 2m³/s
Kom igen gubbe lilla, klättra nu!
Presentationens avskrift:

MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde här går vi igenom de grundläggande delarna. För att kunna använda diagrammet behöver man två termometrar, en torr och en som är våt. Detta kallas för en psykrometer och den finns i olika utförande. (Tryck på vänster musknapp 1 gång så startar bildspelet) 27°C t = torrtemperatur Hittar du utmed denna sida. 10°C Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

MOLLIERDIAGRAM! 16°C 10°C °C tv = våttemperatur Hittar du utmed denna linje. Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

MOLLIERDIAGRAM! 10% 70% % 100% mättnadslinje φ= relativ fuktighet Hittar du utmed dessa linjer. Mättnadslinje innebär att om den torratemperaturen sjunker under denna så kommer vattnet att fällas ut. KONDENSERING Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

MOLLIERDIAGRAM! kg/kg x = vatteninnehållet i luften. Kilo vatten per kilo luft. 0,005kg/kg 0,010kg/kg Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

MOLLIERDIAGRAM! kj/kg i = entalpi Energiinnehållet i luften. kcal/kg Tryck för att avsluta. ©Mikael Karlund Till hemsidan.