Ung-Ullbaggestipendiet 2013 Vandringspris + 2.000 kr.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skolan Naturskönt beläget utanför Bosjökloster, mitt på den skånska slätten.
Advertisements

Tävlingens syfte TBS Stockholm vill att unga engagerar sig. Unga ska få möjligheten att göra skillnad, både i sitt eget liv och i andras. Därför bjuds.
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
[ ] Information om den gemensamma ansökan och om andra stadiets utbildningar Kim Johansson 2012.
ENA Samverkan skola och samhälle, lokalt och regionalt
Kulturförvaltningens verksamhet
Från idé till verklighet!
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa UF Ett år som företagare.
Munkedals kommun Kort sammanfattning av projektet fram till idag.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Lars Sandberg Företagares synpunkter på systemet Kreativa grupper, upplägg och resultat.
Drömpriset ► 8000kr till förstapristagaren ”The best of the best” ► 4000kr till övriga kategorier  Bästa presentation  Bästa produkt  Bästa tjänst.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Vår historia Från förhandlingsorganisation till intresse- och företagarorganisation.
Entreprenörskap + Yrkesutbildning = Framgångsrik kombination
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
Självständighet Företagsamhet Lust att lära Introduktion - den röda tråden Kommunledning Finansinspektionen Förebild Ämnesintegration Privatekonomi…….
Projektarbete 100p Ekebygymnasiet
Projektarbete Fritidsintresse UF-företag Ensam eller i grupp.
Västra Götalandsregionens handlingsprogram för energi
LUPP – lokal uppföljning av ungdomspolitiken LUPP är myndigheten Ungdomsstyrelsens verktyg för lokal uppföljning av ungdomspolitiken – en kvalitetsmätning.
Det är dags att ännu en gång utse vinnare av Vårdbyggnadspriset. Hjälp till att belöna och berömma dem som gjort ett bra arbete! Låt goda förebilder inspirera.
EKONOMIPROGRAMMET UNG FÖRETAGSAMHET. Sundsgymnasiet Ämnesövergripande - Miljögranskarna Granska och förbättra ett företags miljöarbete - Reklambyrån Åk.
Tillväxtfrågor på SKL Entreprenörsregionen 1 december 2011
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Novus Opinion Föräldrar om skolan Första diagramrapport Arne Modig Viktor Wemminger.
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsens FIRST Scandinavia står bakom FIRST LEGO League turneringarna i Skandinavien. "Stiftelsens uppdrag är.
Verksamhetsidé Ung Företagsamhet arbetar, genom utbildningskoncept för skolan, för att Sverige ska få fler företagare och företagsamma medborgare. stimulerar.
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Ung-Ullbaggestipendiet 2014 Vandringspris kr.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Novus Opinion Lärare om skolan Arne Modig Viktor Wemminger.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Agenda Produktutveckling Patent Entreprenörskap Affärsplan.
Innovativ sommarjobbssatsning Dag Björklund och Elisabeth Carle.
Centrum för Livsstilsfrågor Vad gör vi på CFL? Under 2008 har vi t ex: Arrangerat sex LyssnarLuncher Deltagit i BoDagar och Kulturhamn Samarrangerat ”Julbordets.
Årets landsbygdsprojekt 2010 ”Arrangörerna har skapat ett utbildningskoncept ”ekoturism i praktiken” som utgår från de deltagande företagarnas förutsättningar.
Ung-Ullbaggestipendiet 2015
Näringslivsforum ska aktivt verka för ett företagsklimat i svensk toppklass som leder till fler och växande företag i Skövde.
Vad är eNat entreprenörskap och naturvetenskap samverkan högskola, skola och företag Nutekprojekt
Fiberföreningar i samverkan
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
K O S T N A D S E F F E K T I V A L Ö S N I N G A R I N O M A V A N C E R A D E E L E K T R I S K A S Y S T E M Delaktighet Vi trivs på jobbet och det.
Ung-Ullbaggestipendiet 2016 Vandringspris kr.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
Ung-Ullbaggestipendiet 2016 Vandringspris kr.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
LIV & HÄLSA UNG Örebro län.
Ung-Ullbaggestipendiet 2016
Ung-Ullbaggestipendiet 2017
En spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Socialt entreprenörskap Östersund
Ung-Ullbaggestipendiet 2017
DET-Uppgifter.
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
MARKNADSFÖRING & KOMMUNIKATION INOM NATURBRUK Enkät till NB1-elever
Förhållningssätten.
Årsmöte 2018.
Ung-Ullbaggestipendiet 2018
Ung-Ullbaggestipendiet 2018
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Presentationens avskrift:

Ung-Ullbaggestipendiet 2013 Vandringspris kr

Kriterier NB-elever ska ha visat att de är innovativa och tar vara på möjligheter har en stark drivkraft har god samarbetsförmåga gärna vill skapa sin egen framtid på landsbygden visat prov på entreprenörskap i skolan aktivt deltagit i utvecklingen av skolan och under- visningen mot mer autentiska/entreprenöriella arbetsätt En elevgrupp kan bestå av ett UF-företag, styrelsen för en elevförening, t.ex. JUF, 4H, elevrådet, klass eller del av klass m.m.

Landsbygdsgalan 2010 Årets ungdomssatsning på landsbygden Naturbrukselever landsbygdsutvecklar (FNALL-projektet) "Projektet har stimulerat naturbrukselevernas och lärarnas egna drivkrafter inom entreprenörskap, företagande och landsbygdsutveckling. Projektet har tagit hänsyn till integration och jämställdhet. Projektet har stärkt sam- arbete mellan naturbruksgymnasier och andra ungdomsfrämjande aktörer.”

De nominerade är Rikards Jordbruksservice UF HS Gamlebygymnasiet Ett UF-företag där en driftig och energisk elev erbjuder sina tjänster, och inköpta maskiner, till lantbrukare i närområdet, och har fullt av uppdrag.

Ett UF-företag där tre killar med entusiasm sett förädlings- möjligheter med en restprodukt och tillverkar, marknadsför o. säljer ljus och marschaller gjorda på fett från jämtländsk älg. De nominerade är Jamtljus UF Jämtlands Gymnasium Torsta

I projektarbeten och UF-företag har ett 60-tal elever i sam- verkan planerat, kommunicerat och genomfört en hästshow, där intäkterna oavkortat går till barn i skolans vänort i Tanzania. De nominerade är Hästshowsarrangörer Kvinnerstaskolan, Örebro

Ett UF-företag där två miljö- tänkande tjejer med stort in- tresse och engagemang för djur tillverkar och säljer eko- logiskt häst- och hundgodis, såväl via Facebook som via återförsäljare i Gävle. De nominerade är Eko häst- & hundgodis UF Realgymnasiet Gävle

I kursen Entreprenörskap har tre tjejer gjort en genomarbetad affärsplan där de presenterat en innovativ lösning på ett pro- blem i större mjölkbesättningar: genom GPS-sändare på varje ko vill de snabbt kunna hitta rätt individ i lösdrift och på bete. De nominerade är Cow Tracker GPS Naturbruksgymnasiet Strömma

De nominerade är Rikards Jordbruksservice UF, HS Gamlebygymnasiet Jamtljus UF, Jämtlands Gymnasium Torsta Hästshowsarrangörer, Kvinnerstaskolan, Örebro Eko häst- och hundgodis UF, Realgymnasiet Gävle Cow Tracker GPS, Naturbruksgymnasiet Strömma

Vinnare av 2013 års Ung-Ullbagge är Jamtljus UF

Ung-Ullbagge stipendiet 2013 tilldelas Jamtljus UF Ett UF-företag som drivs av naturbrukseleverna Torbjörn Roos, Anders Hansander och Anders Sundin, Jämtlands Gymnasium Torsta Motivering: Jämtlandsskogarnas svar på Liljeholmens ljus. Unga entusiastiska killar som vågar tänka nytt och ser en unik råvara i en restprodukt från mångbruk skog, nämligen älgfett. De har skapat affärsmöjligheter och potential för växande företagande, med en för turister exotisk touch.