Exempel 2 -Boende för ensamkommande flyktingbarn Byggnaden Friliggande byggnad Två våningsplan på ca 170 kvm vardera + källare Byggnadsår -- > ca 1965.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Arbetssätt som stöder äldres funktionsförmåga
Nu rullar vi upp ärmarna, spottar i händerna och kör stenhårt.
Enheter introduktion Hur lång är du?
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
Konferens Vägvalet simhallen! Renovera – riva - bygga nytt 7 juni 2010 Jan Olsson Svenska Simförbundet.
Tryck.
Brandsäkerhet.
Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset är   Brand och rök i trapphus Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset.
Kvalitetsstjärnedata över tid – Utmärkt stöd för reflexion och ärendepresentation! • Oftast presenteras kvalitetsstjärnan i jämförelse över tid och mellan.
Ersättning för extra djuromsorg för suggor -villkor och riktlinjer
Utbildning i brandskydd
Sökteknik Elevhandledning
Vilka typer av vårdboenden kan vi hitta i bygglagstiftningen och vilket brandtekniskt skydd föreskrivs?
Husutsättning När ett hus skall byggas skall det sättas ut på rätt plats. Det finns bestämmelser om vilka kvalifikationer den som ska sätta ut ett hus.
ERBJUDER! bostäder 60-talet lokaler 900 garage och bilplatser
Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för.
La casa de mi amigo.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Slut Hus till salu! Så här kan du bo! Kök Bad-rum Omklädningsrum
Hej å välkomna till mitt fantastiska fosterland. Jag kommer vara er guide på den här resan…. Pass på, nu åker vi iväg i min tuffa bil med pansarglas.
De tävlande börjar med att skriva in sina namn i resultattabellen. PerUllaIngaEgon Per börjar slå med två sexsidiga tärningar. Han får 5 och 2. Gränsvärdet.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Skyltning var och hur? Skyltningen utgår från varje lokals speciella förutsättningar och de behov besökarna kan tänkas ha. Skyltar behövs i regel på följande.
Särskilda skäl och tillsyn
VÄLKOMNA TILL 744:AN & ELEVBOENDET PÅ FÄLLEN.
Seniorbarometern Skandia Sv Informationsklass: Öppen 2 Bakgrund och metod Bakgrund Syfte Målgrupp Metod I Seniorbarometern har Skandia låtit intervjua.
EKH40år Skolbygget påbörjades hösten 1966 och var helt klar till skolstarten 1967.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Blackebergs Gruppboende Bromma.
Tredimensionell fastighetsindelning (3D) - en välkommen nyhet
Förslag på regeländringar för fler bostäder åt unga och studenter
Hur vill studenter bo? En studie av enrumslägenheter 1.
STOR EXKLUSIV VILLA för FÖRETAGARE – HÄSTFAMILJ i Södra Helsingborg. Vackert kustnära läge, vid Rya golfbana Bo-area ca 440 m. Inomhus-pool. Stor tomt,
Utbildning brandskyddsombud vår 2011
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
Enkelrum, för patient och personal Anita Nilsson, avd
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Bromma.
Algebra och ekvationer
Storstockholms brandförsvar Brandbefälsföreningens medlemsmöte Johanna Björnfot, JBT.
Biogasutbildning 2011 Projektgrupp Swebgas Patrik Ullerud Maria Rydén Jesper Ring Mirel Kevric Emil Lundberg.
Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell.
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013
MOSAIK Multiorganisatorisk samverkan vid ordinära kriser
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Brandlarm/Brandvarnare
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
Exempel 1 korttidsboende Byggnaden En enplansbyggnad från Ombyggd till korttidsboende kring Avslutat ärende. Verksamheten Verksamheten idag.
Deltidsstationen i Nyland En följetong i minst 3 akter…
DOM FÖRBIFART STOCKHOLM Carolina Gustavsson Fredrik Bonde 1.
I båten, Arne Sand och Erik Juthans. Fotografi av S Nysten.
Exempel 3 -skola Byggnaden Byggnad ursprungligen uppförd som kontor till industri, Två våningar, korridor på markplan ansluter mot öppen trappa till.
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Ulf Uddsten FUB. –Boendet är anpassat till 3-5 funktionshindrade. –Personal är tillgänglig dygnet runt. –De boende har tillgång.
Styckeindelning.
Tidsbegränsat bygglov Samlad bebyggelse Vindsinredning
Exempel 4 -lager Bakgrund om byggnaden Friliggande byggnad
Vägledning och föreskrifter för tillfälliga anläggningsboenden Anders Johansson.
När får man bygga? FAQ OM BYGGLOV OCH SÅNT. Innehåll Klicka på en länk för att komma till svaret.  Vad gäller om man vill bygga en Friggebod? Vad gäller.
Öppet Hus 25 augusti Turbingränd 4 Margareta & Kurt.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
© Brandskyddsföreningen ”Skydda ditt hem-branden tar allt Ansvar för fastighetsägare - Cirka 120 personer dör varje år i bostadsbränder -
Husmodell Joy. Yta: 90 m2 Antal Rum: 3 Pris: Från THB Contact person: Fredrik Skoglof Mobile: 0066(0)
Skriv här namnet på verksamheten
Familjeåterförening.
Brandskydd i lov- & byggprocessen
Trygghetsteknik på Gröna Gården
Informationsmöte om Styrsöskolan
Familjeåterförening.
Presentationens avskrift:

Exempel 2 -Boende för ensamkommande flyktingbarn Byggnaden Friliggande byggnad Två våningsplan på ca 170 kvm vardera + källare Byggnadsår -- > ca 1965 Byggdes från början som bostadshus. En del av byggnaden har under senare år använts som privat vårdmottagning, dock inte nu längre. Nyligen har en ny ägare tagit över och ändrat verksamheten till boende för ensamkommande flyktingbarn. Kommunens byggnadsnämnd har tagit emot en bygganmälan och har inte haft några synpunkter eftersom man sett det som att det är jämförbar verksamhet med den tidigare (boende). Verksamheten I byggnaden finns nu rum för 8 stycken ensamkommande flyktingbarn, år gamla, samt en person i personalen. Varje boende har ett eget sovrum men övriga utrymmen är gemensamma. En person i personalen finns alltid på plats på boendet, även nattetid. Personal har vanligtvis, men inte alltid, koll på var de boende håller hus. Personalavdelning plan 2 är vanligtvis låst eftersom personal inte vill att de boende ska tillgång till detta utrymme. De boende uppges bo på hemmet en längre tid, vanligtvis 6-12 månader. Beskrivning av befintligt brandskydd Sovrum för de boende finns på både plan 1 och plan 2, tre respektive fem stycken per plan. Utanför rummen finns korridorer som binder byggnadens utrymmen samman. Korridoren är öppen mot gemensamma utrymmen på båda våningsplanen. På källaren finns pannrum, tvättstuga, omklädningsrum och ett rum som används för samtal/fika. Hela byggnaden är i en och samma brandcell. I boenderummen samt vardagsrum och kök finns vanliga brandvarnare. Fönsterutformning uppfyller krav för utrymning, höjd mellan fönster och mark undertiger 5 meter. Räddningstjänstens insatstid är mindre än 10 minuter