Tillgänglig IT V 35-50. IOS 7 Android 4.4. Tillgänglig IT och grundfunktionalitet Inget Kontokort Flera Apple Id Säkerhetsfrågor IT avd policy Det kan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
Plugga bättre och effektivare
Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Samtala om böcker.
Taltidningen 2.0 På god väg mot inkluderande dagstidningar
Innehåll • Bakgrund • Tidplan • Funktionalitet • Visning.
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
First Class Arken - Introduktionskurs
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Släktskapsregeln för 6a
Välkommen till internet för nybörjare
Libris som mobilapplikation • Målgrupp • Specifikt mobil • Relaterat till researchprocessen • Kan sträcka sig en bit in i framtiden • Smartphones.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Talböcker idag och imorgon
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Poddar du? 23 saker Moment 8 Musik & böcker 21 & 23 maj 2008.
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
Sammanfattning Vi gjorde ett studiebesök i Kista Service Hus. Två pensionärer pratade om problem i deras vardagsliv. Utifrån det tänker vi skapa en digital.
Mobiltelefonins utveckling
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
- Hur vet vi om vi har lyckats?
Syftet med en personlig handlingsplan
Från information till interaktion
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Att hålla en presentation
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Tillgänglig IT Distansutbildningar-Anpassad dator stationära-bärbara datorer Hjälpmedel Installerade-mobila.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Sektorn för Socialtjänst
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Workshop inför Projektet
Word Read Plus 08 talsyntes
Av: Johan, Adam och Caroline =)
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Kunskap 2 Egna upplevelser
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
JAG BLEV MED PADDA!!! och kunde plötsligt göra saker jag funderat över men inte haft verktyg till.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
SIM TEAM.
Egen nedladdning i praktiken
Tillgänglig IT – paddkursen som inte blev en groda Svenska Daisykonsortiet, 13 november 2014 Elisabeth Erikson, Örjan.
Välkomna. Oss själva Utvecklare av produkter Standardisering Vi vill förmedla kunskap om Hur vi tänker och fungerar En portal för Hur vi tycker att teknik.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Redaktörsnöjdhet. Umbraco + Formulär fungerar bra Kan ställa in startsida för resp redaktör Fungerar att redigera i iPad Redaktörsgränssnittet var responsivt.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Annika Hultén Vem skriver vad till vem och i vilket syfte? Några källkritiska tips när du använder nätet.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Vad menas med Normkritik egentligen?
Vem är jag, Vem är du?.
Utveckla skrivandet.
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Legimus App och webb Maria Nylander Åsa Wallström Legimus.
Regler för citatteknik
Elev loggbok.
STUDIETEKNIK.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Presentationens avskrift:

Tillgänglig IT V IOS 7 Android 4.4

Tillgänglig IT och grundfunktionalitet Inget Kontokort Flera Apple Id Säkerhetsfrågor IT avd policy Det kan för många antagligen vara svårt att förstå varför man ska uppge så mycket information. Men det är ju för att apple är ett företag som vill tjäna pengar, och antalet tillkopplade kontokort till itunes är ett argument för att attrahera utvecklare till ios.

Grundläggande hantering av en surfplatta Multitask gester Skärmdump

VoiceOver Annorlunda gester Navigera med släckt skärm Skriva med VoiceOver Genvägen för att stänga av.

VoiceOver Det gick lättare än jag trodde att navigera med VoiceOver på min iPad- stötte dock på problem med sökrutan på safari, när jag skulle skriva Det var en intressant men ganska svår övning. Bra att få en inblick hur det kan vara att ha en synnedsättning och använda sig av Internet.

VoiceOver Att navigera med skärmen nedsläckt var snudd på omöjligt. För övrigt var det roligt att använda VoiceOver. Jag fick ganska snabbt kläm på hur jag skulle navigera. Svårare var det att komma ihåg om man skulle klicka två eller tre gånger och hur många fingrar man skulle klicka med för olika funktioner.

Zoom Tala markering/autotext Assistive Touch Hjälpmedlet Assistive Touch med funktionen att utföra gester åt en hand som inte kan göra dem mot skärmen själv verkar väldigt användbart. Fiffigt!

Övriga inbyggda hjälpmedel att det finns möjlighet att förstora känns väldigt användbart, men om man behöver väldigt stor förstorning, så upplevde jag att det blev väldigt svårt att hitta något,

Tala markering Öppettiderna skrivs mån och de läses upp som 19:e oktober istället för Som van talsyntesanvändare kan du kanske gissa dig till att under rubriken öppettider ska det vara just tio till nitton... Jag är ändå positivt överraskad över hur bra detta faktiskt fungerade och hur mycket lättare det vara att använda jämfört med VoiceOver. Dessa två hjälpmedel har väl dock kanske lite olika målgrupper och användningsområden då tala markering nästan förutsätter att du måste vara seende eller iaf kunna klara att se tillräckligt för att kunna markera den text du vill få uppläst. Perfekt för bland annat dyslektiker skulle jag tro!

Tala markering Det kan vara svårt för en användare att tolka informationen rätt med hjälpmedlen. Jag kan återigen konstatera att jag som publicerar på nätet behöver tänka på hur jag skriver ut information för att den ska vara tillgänglig för så många som möjligt.

Hjälpmedelssappar, text till tal. Voice Dream Reader. Köpa röster inuti appen Jag valde att ladda ned bussens turlista vilken kanske inte var så fantastisk läsning för öronen med alla siffror och snedstreck men vi fick oss alla ett härligt skratt och påminnelsen om att tänka mer användarvänligt.

Övriga hjälpmedelsappar Perfect OCR Dragon dictation Skolstil SAOL PressReader

Övriga hjälpmedelsappar Perfect OCR lättöverskådlig men texten blev inte så bra den läste inte alla tecken Dragon Dictation Det gäller att läsa nära mikrofonen så att texten blir rätt. Skickar en skärmdump på hur det kan bli.En ganska rolig text.

Min kollega som inte pratar Boråsiska fick bättre resultat. Många fel när jag läste in trots att jag på kollegans inrådan läste långsamt och tydligt.. Jag måste efter redigera texten för att den skall kunna användas. Jag kunde inte komma på hur man skall uttala en förkortning som MTM så att det blir rätt. Jag kan se fördelar med Dragon dictation om det gäller snabba anteckningar för min egen del.

Legimus Ny version i slutet på januari Söka och ladda ner direkt i appen Läsa strömmande Stöd för VoiceOver ! ?

Lite lurigt att veta vilket format man ska ladda ned boken i, samt att hålla isär de olika mediaformaten (e-textbok, daisy osv.). Själva nedladdningen känns inte så användarvänlig, då man bara får klicka en gång på länken (vilket inte står någonstans) och att man sedan i appen måste klicka på uppdatera för att hitta boken. Uppdatera-knappen är inte självklar. Det står inte vad knapparna betyder. Håller med flera av de andra inläggen att webbsidan är snyggare nu och att det finns bra tips (tex boktips) och många böcker i olika mediafomat! I nuläget upplever vi det lite onödigt krångligt att man ska använda både webben och appen för att ladda ned en bok. Det blir förhoppningsvis bättre med den nya versionen då man kan ladda ned direkt via Legimusappen