Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?
Advertisements

Vad styrs verksamheten utifrån • Lagen om skydd mot olyckor • Handlingsprogram • Kommunal och förvaltningslag • Verksamhetsplaner • Ekonomistyrning • Avtal.
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
FTFs motionsskola.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
First Class Arken - Introduktionskurs
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
Anneli och Christians Datorskola
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Scouttåget i Malmö, 6 april 2013 Pontus Vinderos
Föräldramöte • Välkomna till ny säsong! • Klubben, laget, träningen • Minisammandrag och cuper • Information och hemsidan • Lagföräldrar och uppdrag.
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Ver 1.0 Medlemskommittén Verksamhetsberättelse 2001:10 – 2003:10.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Ver 1.0 Välkommen till Från kurs – klubb Planering – Rekrytering – Kurs Bosön Kursledare Thomas Larsson.
Vad man kan få ut av statistik över alumnerna - några exempel
1 Information för area Sonja Hönig Schough Area Info Master.
Areamöte den 17 april 2010 i Uddevalla Ingrid Rylander, Info Master i Area 03 bost , mob , arb
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Beräkningsverktyg info Klimatkollen Vad behövs för att bli godkänd som användare av beräkningsverktyget? Delta i denna webkurs Gör övningsuppgift.
Sektorn för Socialtjänst
Finansförbundets motionsskola.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Utbildarutbildning Ny organisation fr o m 1/ IdrottOnline (5 personer) IT/Drift (5 personer)
Öppnande av mötet Presentation Allmän föreningsinformation Information om Tjänsteavtalet Telia informerar om sitt tjänstepaket m.m. Kaffe Inlämnande och.
IdrottOnline Mobilapp.
Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Målgruppsfokusering och modernt verktyg vid lansering i februari
IT-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna
Ver 1.0 Välkommen till bridgelärarutbildning Frågeteknik Bosön Kursledare Bengt Nygren.
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Yoghurtförpackning!.
Ver 2.0 MME Välkommen till Ruterutbildning för nybörjare Bosön 2003 Micke Melander.
- Administration. IdrottOnline administration nyheter -09 Integration med Tävlingsadministrativa system för Skidor, Friidrott, Orientering. - sept. Förbättringar.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
Uppgift 5 Tekniska rapporten En beskrivning av ett uppdrag ni har gjort i er grupp. Du ska bifoga en programmeringshandledning som visar hur man programmerar.
Förbundsfunktionärsgruppen. Mål Att SBF har funktionärer med rätt kompetens.
Nytt IT-stöd för medlemsregister och hemsidor
Styrelsen för Blekinge Tekniska Högskola har beslutat att från och med september 2008 vara klimatneutral. Här följer frågor och svar om BTH och klimatneutralitet.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Hur går det till att rapportera in betyg idag? Varje lärare fyller i ett Excel- dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas.
Mitel User Group Sweden What we are and what we do Mitel User Group 2015.
Framtidskartläggning
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Köpa Målningar Online  Så du har börjat fundera på att köpa en målning. Online är rätt ställe att börja leta. Den har några riktigt stora fördelar till.
Inner Wheel Sverige Byte av IT system
Föräldramöte SIF P-06 April 2017.
Personec 17.1 Uppgradering
U01 Introduktion till MiRiaM aug 2017 V3
Information om nya system från 1/ för schema, rapportering, lön mm
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
GDPR Vi äger inte våra medlemmars personuppgifter, vi lånar dom.
Presentationens avskrift:

Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003

Ver 1.0 Avbryt när du inte förstår!

Ver 1.0 Behov Korrekt information. –Enklare att uppdatera, ändra, ta bort informationen på hemsidorna. (Var och en ansvarar för sin information.) Samordning; klubb-dfb-Svensk Bridge. Resultatservice till medlemmen – klubben. Medlemmen, klubben, dfb kan ta över delar av kansliets registreringsarbete, vilket innebär att det blir enklare för alla parter.

Ver 1.0 Bonus E-post (inbjudan till tävlingar, arrangemang mm). Det mellan medlemmarna, klubben, dfb, Svensk Bridge. Privatprotokoll, statistik och kommentarer kring spelade givar. Information som är riktad till medlemmen. Tex. klubbens styrelseprotokoll.

Ver 1.0 Nuläget Flera hemsidor med flera administratörer som har unik kunskap som är svår att ersätta t.ex: –bridgefederation.se –ibridge.org, bridgekurs.nu, bridgefestival.net –syskon.nu –db.bridgefederation.se –distriktens administratörer –klubbarnas administratörer

Ver 1.0 Korrekt information Om det krävs att ”rätt” person behövs för att uppdatera finns risken att det inte blir gjort. –Förbundets förslag går ut på att fler administratörer delar på ansvaret. De behöver ingen större teknisk kompetens.

Ver 1.0 Korrekt information Uppdatera informationen –I word. –I verktygets egna HTML-editor direkt online. –I formulär direkt online.

Ver 1.0 HTML-editor

Ver 1.0 Samordning av information Problem. T.ex. med spelschema. –Förbundet lägger sitt spelschema vilket kan innebära krockar med klubb-dbf tävlingar.

Ver 1.0 Kalender som förbundet lägger ut så snart en tävling är klar. Gäller för alla kalendrar i Sverige.

Ver 1.0 Samordning av information Styrelseprotokoll, tävlingsbestämmelser, stadgar, TK, MK mm. –Istället för att förlita sig på e-postutskick och nyhetsbrev så finns all information gällande medlemmen-dfb-Svensk Bridge på samma ställe.

Ver 1.0 Resultatservice Genom att exportera från Ruter till PBN- format och sedan skicka filen till Svensk Bridge så kan resultatet bli detta:

Ver 1.0 I Ruter

Ver 1.0 På nätet

Ver 1.0 Privatprotokoll

Ver 1.0 Privatprotokoll, bricka för bricka

Ver 1.0 Inloggning

Ver 1.0 Inloggning Detta innebär att endast medlemmar i förbundet har möjlighet att komma in på hemsidan och se resultat, anslagstavlor, syskon mm. Icke medlemmar kan endast få reda på hur man blir medlem, vad bridge är för något samt hur man går tillväga för att gå en bridgekurs.

Ver 1.0 Korrekt information

Ver 1.0 Vid första inloggningen Så får du ställa in din profil. –Vilka nyhetsbrev du vill ha? –Vilken funktion du har i klubben. –Om du är lagkapten i ett lag som spelar någon serie. –Samt att du kontrollerar dina uppgifter.

Ver 1.0 Avlasta kansliet På sikt kan vi avveckla bronspoängsadministrationen då det görs per automatik. Vi kan sluta skicka ut klubbnytt, medlems- förteckningar mm med posten som istället automatiskt ligger på nätet. Vi kan avlasta kansliet med de ändringar som ska göras i registret. Vi kan automatisera flera funktioner för alla klubbar- dfb då en lösning är åtkomlig för alla.

Ver 1.0 I pengar? Budget för projektet är 400 Tkr. –Grundprogrammering av skalet för all framtida dokumentation för klubben-dfb-Svensk Bridge. –Grafisk formgivning av hemsidan. –Utbildning av några instruktörer. Pengarna skall tas av eget kapital (vilket är ca 7,5 miljoner)

Ver 1.0 I pengar? År 2 och framåt är det rimligt att lägga in 50Tkr i underhåll av system. Utveckling ligger utanför det. Inga direkta kostnader kan sparas under första året. –På sikt handlar det om att det ska finnas korrekt information. –Automatisera flera tidsödande moment vilket kan innebära att skära i kostnader.

Ver 1.0 Avslut Gör vi inte denna investering nu, och börjar strukturera vår information, betvivlar styrelsen att det någonsin kommer att göras, då det i framtiden blir ännu mera jobb och framförallt, ännu dyrare.