Tycker du att nuvarande Kirunas Centrum ska utvecklas? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaDärför renoverar vi Badhuset och Piffar upp Gallerian. Roger SuupJa.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Så här ser min samling av gamla skolkort från Hammerdals kommuns skolor ut just nu. Bilderna är hårt beskurna och komprimerade för att filen inte ska bli.
Daniel i lejongropen.
Jan Ahlström •f 1950, •civilekonom SSE 1973 •Idag: Affärsängel, Återfallsentreprenör & Styrelseledamot •Driver och äger idag ett privat riskkapitalbolag;
Relativa pronomen & adverb
Tycker du att Kommunen/kommunala bolag ska tillhandahålla näringslokaler? Kenneth Stålnacke Avstår från att svaraI dagsläget är det bra att vi satsar i.
Prova  Roliga bilder  Spel  Roliga videoz  Musikspelare  Downloads!  Till de minsta  Kontakt.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Bo Dahlbom 1 •Professor vid IT-universitetet i Göteborg •Forskningschef på Interactive Institute •Ordförande i Rådet för mobila tjänster •Makten över framtiden,
Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker.
Tycker du att kommunen ska engagera sig i näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaAlla skall väl hjälpas åt. Roger SuupJa Kommunen har.
Ta reda på hur ditt liv ser ut just nu
Effektiva samhällsbyggnadsprocesser 9 juni 2014
Tycker du att Kiruna kommun ska hjälpa till med att lösa den akuta bristen på bostäder för inflyttade arbetare/tjänstemän och studenter? Kenneth Stålnacke.
Det industriella genombrottet
Underordnade konjunktioner
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Satsdelar.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Tycker du att Svenskt Näringslivs ranking är en viktig indikator för kommunens näringslivsarbete? Kenneth StålnackeAvstår från att svarVi vill klättra.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Huvudsatser och bisatser
Trender inom statsförvaltningen
Marcus berättar lite om sig själv
Teleborg Centrumskolan Karl Holgersson C91 Prao C91 PraoC91 Prao.
Ulf Bley – Utveckling Ledarskap Framtid Strategiska mål för Nora kommun Dokumentation 4-5 maj 2010.
Tycker du att Kiruna kommun ska bedriva näringsverksamhet på konkurrensutsatta marknader, dvs konkurrera med det privata näringslivet? Kenneth StålnackeAvstår.
Tycker du att en handläggningstid på 5 månader är rimlig då det gäller ett komplett bygglovsärende som ligger inom detaljplanelagt område? Kenneth Stålnacke.
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Busfröna och framtiden... Enkät Antal inkomna svar 21 st varav 2 st med enbart kommentarer Utskickad till 51 medlemmar dessvärre efter en gammal.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Bilden av Östersund Östersunds befolkning oktober 2008.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Rörelser.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
Vill du att Kiruna kommun inför en tjänstegaranti med utlovade handläggningstider för tjänster som företagen/allmänhet efterfrågar? Kenneth StålnackeJa.
Tycker du att sametingets parlamentsbyggnad ska byggas i Kiruna? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaVi har avsatt tomtområde vi Folkhögskolan/Matojärvi.
Välkommen! Stormöte 22 oktober 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Känner du till Företagarna Kirunas checklista för näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanNej Roger SuupJaI viss mån. Elisabeth Person HolmdénNejNej.
Slutprojekt II Slöjd i relation till hållbar utveckling Projekt : Tillverka en cirkelsåg.
Röster från åhörare vid omvärldsföreläsning med Anders Ottensten
RUTH Stiftelsen för regional utveckling genom Högskolan Kristianstad
Översiktsplan Ett bra verktyg eller ?.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
3 500 Rädda Världen! Hur svårt är det? Synliga resultat!
Naturlandskap och kulturlandskap.
Exempel på elevsvar uppgift 1
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Inner Wheel Sverige Byte av IT system
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
VÄLKOMNA! Lärandekonferens 2017 LEVEL UP.
Landsbygdskommittén.
Föräldraenkät 2017 Förskola
Robert & Linnea Blom Robert & Linnea Sven & Ingegerd Svea & Bengt


Förstudie Friluftslivets år 2020
Ulrika Persson-Fischier,
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Styrelsen 2018 inkl. sektioner
Tobak - Lektion 3 Åk 4-6.
Stängt Stängt Styrelsemöte Rolf J Stängt Anders J Håkan H Kjell A
Presentationens avskrift:

Tycker du att nuvarande Kirunas Centrum ska utvecklas? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaDärför renoverar vi Badhuset och Piffar upp Gallerian. Roger SuupJa Nuvarande centrum måste ha en god service och man måste tillåta ny- och utbyggnader därför att tidsperspektiven är gigantiska och vi kan inte acceptera att centrum förfaller. Elisabeth Person HolmdénNej Den är från centralskolans rivning felplanerad och inte anpassad till lombolos tillkomst. Bo i lombolo, besök apoteket på stan eller systembolaget och jämför det med ett besök på coop forum, ÖB, Färg city etc. Arne KaatiJa Ann Kristin NilssonNej Gunvor KaatiJa Anna Lena LöfbomJa Agneta BjörnströmJa Kiruna ska utvecklas på ett sätt som är hållbart även trots framtida gruvbrytning. Ett beslut om var stan ska flytta är av högsta prioritet för att få en näringslivsutveckling. Det är ohållbart att projekt inte kan lämna startgroparna eftersom det saknas planering för stadsflytten. Roland HolmdénJa May LehtoJa Louise Fjällborg AnderssonJa

Gunnar SelbergJaMen utvecklingen måste göras i harmoni med den förestående stadsomvandlingen. Annica HenelundJa Vi kan inte stanna upp all utveckling i nutid - Kiruna centrum måste fungera även för de som lever här idag, inte bara i framtiden. Rune LansJa Jan Åke TiensuuJaTill viss del, men kom igång med det nya Kiruna. Barbro JohanssonJa Mera parker, caféer, blommor, affärer, så att centrum blir en trevlig miljö; en mötesplats för människor. Roger AitomäkiNej Svante HenelundJa Anne Kotavuopio JatkoJaTills det blir någonting annat men det finns utvecklingsbehov för dagen. JA. Hans-Olof UtsiJa Alf JosefssonJa Bengt JernelöfNej Bert JohanssonJaHar förslag om "Ett levande centrum." Hans HultqvistNej

Anders HultbroJa Vera TapaniJaVi kan ej tömma centrum så länge inget händer på andra fronter. Birgitta PounoJaJa, i nuläget. Peter SchermanJa Kalle HollströmJa Mirja NivaJa Grazyna HangasJa Ingvar DagfjällJaJa den ska inte läggas i malpåse för statsflytten skull. Lennart TöyräJa Ylva SarriJa Else-Maj BlindAvstår från att svaraMen ska inte centrumet flyttas. Laila HettaJa Ruth ThylinJa

Timo VilgatsJa Det finns ingen orsak att tillåta ett företag helt styra samhällets utveckling. Det är viktigt att LKAB inte tillåts slå ut andra företagare i Kiruna kommun. Kommunen ska inte gynna ett stora statligt gruvbolag, på bekostnad av andra företag. Per NilssonNej Henry EmmothJaJa, nuvarande centrum ska utvecklas. Jag motsätter mig bestämt alla rivningstankar. Leila KouvurantaJa Gunnar isbergNej Hans SwedellNej Stefan SydbergNejDet nya centrum skall utvecklas på ny plats. Med hotell och affärer väl samlat. Irma RinneJa Kerstin EdfastAvstår från att svara Njaaa..... Den här frågan kräver nog ett antal rader som svar... Beror på vad som sätts in i begreppet "utvecklas".... Men centrum får INTE dö fram till att vi "flyttar" delar av staden....

Dick VånsjöAvstår från att svara Laila NiiaJa Arne EsbergNejOm den delen står på malmkroppen. Mattias GerströmAvstår från att svara Bo EkJa Det måste ske i nära samverkan med LKAB, för att undvika orimliga kostnader för kommunmedborgarna. Gert HeidenbergJa Ragnhild SvonniJa Håkan EnokssonAvstår från att svara

Elias LundbergAvstår från att svara Till viss del, jag menar vi har trots allt det mesta som går att erbjuda men en upprustning är alltid bra så vida det inte skadar utvecklingen i övrigt, i synnerhet inte stadsomvandlingen som kommer att ske förhoppningsvis inom ett par år. Det är även här som jag tycker att resurserna ska satsas på, istället för ett nuvarande centrum påbörjas bygget av ett nytt. Knegarkampanjen Liselott WikholmJa Sten StridsmanJa Så länge centrumet kommer att få finnas kvar pga gruvverksamhet så bör man utveckla centrumet och bibehålla sammanhållen stad med utvidgning österut- Ylva ErikssonJa Siv HolmaNejDet är dags att börja bygga det framtida stadscentrumet.