1 2 Kents resa med Parkinson Min historia från 2004 till idag 2012 Kent Madsén, Parkinson Östergötland

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Gun Frödemo - kurator Studenthälsan.
RINKEBYSKOLAN
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Patientenkät sommaren -13
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Ungas frågor om alkohol och droger
Jenny Nyström.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Fredag 13 juli 2007 Jag önskar att få ut mera av livet Jag har tagit ett beslut !
Sagan om björnen.
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Vill du lära dig kort division?
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
UNIONEN - tillgänglighet under semestern 2014
Av: Simon och Jonatan.
Vägen till lycka…..
Mitt liv med Aspergers syndrom Hanna Danmo Källman.
Program Inledning, Susanna Lindvall, Stockholm
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Välkomna!. Uppföljning av studiestart & mottagningen Diskutera gärna två och två men fyll i enkäten individuellt 1)Program? 2)Kvinna/Man/Hen? 3) Deltagit.
Andligt ”DNA”.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Ibland finns det gånger då man nog önskar att man inte blev fotograferad… ☻
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Music: Nightengale Serenade
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
MG Production Den 75-årige Stig besöker sin läkare för att få sin sperma undersökt !

Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Aktionsforskningsinspirerat utvecklingsarbete - inriktning barnbiblioteksverksamhet Att använda forskning i biblioteksarbetet Stockholm 15 september 2011.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Hur joner och jonföreningar bildas
Inger James Örebro universitet. Fyra delstudier Hur familj, närstående, vårdpersonal skapar kunskap och förståelse i svåra komplexa situationer då liv.
Löpteknik TFK Löparläger 12-13/
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Enkätundersökning: Feriearbetarna De ungas upplevelse av arbete inom Vård och Omsorg inom Göteborgs Stad Erika Rodríguez Lindgren.
Presentationens avskrift:

1 2 Kents resa med Parkinson Min historia från 2004 till idag 2012 Kent Madsén, Parkinson Östergötland

november 2007 Parkinsondiagnos -46 år heltidsarbete.. -Många tankar.. Nu snart 5 år senare: -Ett annorlunda liv -Men ändå intressant! En ensam hund på en station i Szolnok i Ungern. Det pågår en strejk bland Järnvägsarbetarna i Ungern. Källa:

3 2 Låt oss backa tillbaka till 2004 Jag jobbade som civilingenjör på Flextronics i Linköping Min kära sambo Susanne Insjuknade i början av 2004 men vi visste inte vad det var Jag hämtade kraft i löpning: Stockholm Marathon juni 2004 I juli 2004 fick Susanne veta Att hon hade cancer och hon Gick bort i slutet av juni 2005 ck

4 2 Träningsresa till Portugal med Springtime oktober 2005 Trevlig social samvaro och härlig träning. Allt gick bra och min kondition var topp. Jag var snabbast på 5 km. Jag satte upp ett nytt mål: New York Marathon 2006 Tillsammans med mina nya Vänner Christian och Linda!

5 2..men 2006 började jag märka att det var något som inte stämde med mig.. Vänstra benet kändes tyngre New York Marathon avbokades Mitt jobb på Flextronics blev jobbigt Det var som sirap i huvudet på jobbet ibland Vad ville jag med mitt liv nu? Kom igång med dejtning på internet Jag började söka nya jobb även på andra orter.. Kanske skulle jag starta ett nytt liv?

6 2 Sommaren 2007 och livet lekte Jag unnade mig tre månaders semester och jag kunde njuta av den tiden, för ett nytt jobb på Saab väntade.. Jag började hyra en sommarstuga utanför Rimforsa Österrike i juli 2007 Vandring 12 km/dag Kramp i vänster fot Vänster arm stel Massören på hotellet: - Kolla upp dig hemma

7 2 Hösten 2007 var jobbig Att behöva vänta 3 månader från att ha fått höra att ”det kan vara Parkinson” tills jag kom till min neurolog på US var den värsta perioden hitills i mitt liv! Min förmåga att fungera på nya jobbet fick en hård törn Jag började jobba deltid under hösten 2007 Det var jobbigt men samtidigt en lättnad att i november 2007 få veta att jag hade Parkinson. Jag accepterade att delta i en forskningsstudie om medicinen Sifrol.

8 2 Bristen på tider på neurologen var jobbig Jag blev under sommaren 2008 snabbt sämre.. Men till slut i september 2008 fick jag återbesök tid hos min läkare och jag fick prova L-dopa i tablettform. Mirakel i Trollegater: Här sitter jag på huk nere i Trollegater grottorna utanför Rimforsa

9 2 Hösten 2011: ökande ON/OFF problem

10 2 Nuvarande situation september 2012 Har börjat med Comtesse, detta minskar ON/OFF problem. Men jag är fortfarande stel och långsam hela fm! Jag kommer att läggas in för utredning hösten Jag bor vackert nära naturen och njuter av årstiderna!

11 2 Underbart att bo nära Eklandskap

12 2 Sommarstuga i Hackefors

13 2 Brygga vid Stångån

14 2 På Coop med SEDO kundvagn Inbyggd stol Leverantör Expedit Coop Garnisonen ICA Maxi Tornby Parkinsonjournalen 2/2012 Kundvagnar som rullatorer engagerar butikspersonalen

15 2 Erfarenheter Att våga be om hjälp är viktigt Bostongurka! Stimulerar upptag L-dopa Socialt sammanhang viktigt för mig Hela livet påverkas: arbete, sömn, aptit, luktsinne, sexuell funktion.. Belöningssystemet påverkat Träning är viktigt (Friskispressen 5/2012)