Tips: Klicka för att byta bild

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En presentation av ett unikt system
Advertisements

Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Amsys 2020 RR Det nya Rakelklara utalarmeringssystemet Morgondagens teknik, redan idag!
Tyck till på Lnu.se Feedback/förslagslådor – vad ger det?
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Uppgiften i PowerPoint
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Ny kommunikationslösning för licensansökningar
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Översikt för ny kommunikationslösning för licensansökningar Bättre stöd och säkrare hantering med nytt IT-stöd Uppdaterad
Frågor vi talar om idag Vad kan tjänsten göra för medborgaren?
© 2012 Om bildspelet Detta bildspel är tänkt som ett bibliotek att plocka bilder ur. Det är viktigt att du målgruppsanpassar bilderna och talarmanus innan.
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
Gå in på vår medlems- och anmälningssida Gå in på Hovsta IF hemsida Klicka på medlemsanmälan eller aktivitetsanmälan En sida med en länk.
Anvisningstjänstens roll inom infrastrukturen för Svensk e-legitimation Martin Lindström
Betaltjänster E-legitimation Juni 2013.
Principiell uppläggning av kampanjen, distribution av spelet •Grundversionen av spelet distribueras fysiskt i form av en DVD. Anledningen till att välja.
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Vården på webben - Mina vårdkontakter Ett samverkansprojekt mellan landstingen/regionerna och Sjukvårdsrådgivningen SVR AB.
Hur bör samhället organiseras
Nätmobbning
kommunikation kommer av latinets communicatio
Avgiftslista via Internet
E-lönespecifikation Information om e-lönespecifikation PERSONALAVDELNINGEN.
Mina meddelanden – har din organisation råd att inte ansluta sig?
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Myndighetsgemensamma lösningar för enklare företagande.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Styrning Mina meddelanden
Trender inom statsförvaltningen
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Mina meddelanden Juridik & Informationssäkerhet Jeanna Thorslund Jurist Center för eSamhället.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Anna Gillquist SKL CeSam Lotta Ruderfors Sambruk Välkomna
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
SITHS Thomas Näsberg Sjukvårdsrådgivningen
Introduktion till Lärplattformen
PEPPOL – en infrastruktur för effektivare e-kommunikation.
Regionstyrelsen Allmänna handlingar och diarieföring
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Offentlig sektors ramavtal för ärendehanteringssystem
Delegering Vem får delegera?
BVForum - en genomgång för revisorer Sören Thuresson.
ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning.
Textilarbete Alice Höök.
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
I KONTAKT MED MEDIA MÅNGA LÄSER VIA NÄTET ELLER TALTIDNINGAR EN DEL LÄSTER VANLIGA TIDNINGAR INSÄNDARE I TIDNINGEN VANLIGT FRÅN HANDIKAPPRÖRELSEN NOTISER.
Självvärdering av service och verksamhetsutveckling med stöd av IT
LOK-Stöd. Kommunalt & Statligt Kommunala & statliga aktivitetsstöd skall redovisas 15 februari resp. 15 augusti Nytt för 2014 – personnummer på alla medlemmar.
Verksamhets- utveckling och sambruk av kommunala e-tjänster.
Rejås 1 (17) – Fri programvara är enkelt Datakonsult Marcus Rejås OSS och Ekonomi - Finns det ekonomi.
RFs app Med RFs app kan ni: Kommunicera - med lag, träningsgrupp eller styrelse via sms och meddelande i appen. Rapportera LOK-stödsaktiviteter -
Min ansökan. Ansökan om utbetalning
Ramavtalet ”Utskriftstjänster ” i korthet
eHälsa och eTjänster inom socialtjänsten
Skattekort på nätet för studerande
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Underteckna dokument med digital signering så här går det till
Skolwebb för vårdnadshavare
STOCKVIK JUNIOR OCH SENIOR Tävlingsanmälan och avgifter
Nyheter & Förbättringar LIS2011
Ljustadalens skola
Mina sidor – inloggade tjänster
Presentationens avskrift:

Tips: Klicka för att byta bild Kort bildspel: Demo av säker sändning till Mina Meddelanden – MM Sender Bildspel_demo_MM_Sender_v2014-09-09 Tips: Klicka för att byta bild

Vad är Mina Meddelanden? Staten har utvecklat Mina Meddelanden för att man ska kunna skicka säkra meddelanden till privatpersoner (och även företag/organisationer) – en slags säkrad e-post. Staten driver för detta själv en enkel brevlådeoperatör, minmyndighetspost.se. Kommersiella brevlådeoperatörer ska kunna tillkomma. En privatperson som ska kunna ta emot Mina Meddelanden måste först anmäla sig hos brevlådeoperatöreren och identifieras sedan säkert via e-legitimation.

Vad är MM Sender? En enkel, fristående webbapplikation för säker sändning till Mina Meddelanden. Applikationen sätts upp för en viss organisation som ska kunna utföra sändningen (i demon står det för teständamål Kommun B). Handläggaren e.dyl. som sänder måste vara inloggad/identifierad inom organisationen. Flera saker har samverkat för att applikationen kunnat skapas: Sambruk vidareutvecklar eAnsökan för ekonomiskt bistånd och Mina Meddelanden planeras användas däri. SKL tillsammans med Sambruk har gjort en utredning om införande av Mina Meddelanden. Luleå kommun har inom Sambruk ställt upp som ”formell värd” för första versionen av applikationen.

Att använda applikationen På föregående bild framgår förhoppningsvis hur enkelt det är att använda applikationen. Man behöver personnumret för den man ska skicka till. Om inte mottagaren har anmält sig till Mina Meddelanden kommer det upp en feltext och en pappersrutin får användas. Användningsområdet är kanske framförallt: När man annars hade använt ordbehandlare för att författa, skriva ut och posta ett pappersbrev till en privatperson När man med synnerligen låg startkostnad vill skaffa sig erfarenhet av att skicka till Mina Meddelanden. Diariekraven är precis som i pappersfallet (denna enkla applikation tillför alltså inte automatisering av diarieföring ).

minmyndighetspost.se På föregående bilder syns hur det ser ut för den mottagande privatpersonen när denne säkert loggat in i brevlådan med e- legitimation. Det går också att få ”ofarlig” notifiering till vanlig e-post eller sms så man förstår när det är lönt att logga in i brevlådan. Det finns även möjlighet att skicka icke-sekretess- meddelanden. Inom den juridiska begreppsvärlden för Mina Meddelanden är organisationen som använder denna sändarapplikation både Avsändare och Förmedlare. (Kommentar: I exemplet har olika experiment med svenska bokstäver gjorts.)

Några tänkbara vidareutvecklingar Kunna skicka med bilagor från applikationen. Möjlighet att skriva ut på papper för postning i de fall inte mottagaren har anmält sig till Mina Meddelanden. Någon form av elektroniskt stöd för diarieföring av utsända meddelanden (vid s.k. expediering). Version som går att använda som s.k. plug-in i ordbehandlingsprogram eller mailprogram, för att skicka säkert direkt därifrån. Version som går att integrera med olika verksamhets- applikationer så att säker sändning kan göras helautomatiskt. Då behöver även parallell pappersrutin finnas i de fall som inte mottagaren har anmält sig till Mina Meddelanden.

Applikationen är utvecklad av Föreningen Sambruk och kan tillgängliggöras dess medlemmar. En demoversion av applikationen nås via iof.sambruk.se. Se även www.sambruk.se eller kontakta direkt claes-olof.olsson@sambruk.se eller lotta.ruderfors@sambruk.se