Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E-lönespecifikation 2014-03-31 Information om e-lönespecifikation 2014-03-31 PERSONALAVDELNINGEN.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E-lönespecifikation 2014-03-31 Information om e-lönespecifikation 2014-03-31 PERSONALAVDELNINGEN."— Presentationens avskrift:

1 e-lönespecifikation 2014-03-31
Information om e-lönespecifikation PERSONALAVDELNINGEN

2 Värnamo kommun inför e-lönespecifikation inom kort
Du som anställd eller uppdragstagare i Värnamo kommun kommer från och med april 2014 att få din lönespecifikation elektroniskt. Istället för din tryckta lönespecifikation kommer du att få en e-lönespecifikation i Heroma självservice. E-lönespecifikationen innehåller samma information som den tryckta. Som arbetsgivare gör vi det för att skona miljön och spara pengar. Det är också ett led i vår strävan att hantera information på ett mer modernt och effektivt sätt.

3 E-lönespecifikation i självservice
Byt idnr om fler anställn/uppdrag Första e-lönespec är

4 Automatiskt mejlad lönespecifikation
Om du vill att din lönespecifikation skickas via mejl måste du själv bekräfta detta. Kontrollera e-post under Personligt – Namn & Adress. Markera kryssrutan för Löne- specifikation via e-post. Detta är speciellt viktigt med hänsyn till Personuppgiftslag och säkerhetsaspekter kring E-post att det är du själv som tar detta beslut.

5 Självservice ”Namn och Adress”
När uppgiften sparas kontrolleras att e-postadress är angiven och att denna har ett korrekt format.

6 Heromas generella lönespecifikation
Heromas generella lönespecifikation ser ut enligt följande: Inledning med nettolön, datum och nästa utbetalningsdatum Detaljrader Meddelande Summering

7 Frågor och svar Fackavgift och försäkringar Avdrag som hanteras av banken kan inte redovisas på lönespecifikationen. Precis som andra avdrag som sker hos banken är det främst en fråga mellan intresseorganisationen och banken att hantera korrekt notifiering till den anställde. Du kan själv begära autogiro via din bank. Kontrolluppgifter i E-lönespecifikationerna Kontrolluppgifter kommer att skickas ut till alla per post. KU-uppgifter skrivs även som tidigare ut på e-lönespecifikationen i januari. Hur länge sparas E-lönespecifikationerna? De kommer förr eller senare att behöva rensas och då kommer det troligtvis utvecklas med inställning för att vi själva kan välja hur länge en e-lönespecifikation ska få finnas kvar i systemet. Om jag tidigare haft e-lönespecifikation via min bank? Denna möjlighet upphör nu när vi inför Heromas e-lönespecifikation. Endast nettolön skickas till banken.


Ladda ner ppt "E-lönespecifikation 2014-03-31 Information om e-lönespecifikation 2014-03-31 PERSONALAVDELNINGEN."

Liknande presentationer


Google-annonser