till favoritrestaurang

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Välkomna till Förskolan Lodet
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
Gimme5 historia Projektet startar 2010 Val av övningar HT 10
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
Om samarbetet Syfte LRF och ICA arbetar tillsammans för att möta konsumenternas efterfrågan på mat producerad av svenska råvaror samt tydliggöra de mervärden.
Elever som haft huvudvärk en gång i veckan eller mer
SKOP Elever - Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Elevundersökning 2010 SKOP:s arkivnummer: S19APR10 Elever - Västra skolan, alla.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
hållbar utveckling över gränserna
Det svenska kulturarvet
Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Fagrabäckskolan ska vara Växjös bästa 7-9 – skola där eleverna känner trygghet och får kunskaper för att utvecklas i en föränderlig värld!
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Unga i Piteå granskar måltider
Presentation av Barnombudsmannen Lena Nyberg Köpenhamn 5 maj 2008
 Paul svensson, vem e de  Matakuten, syfte  Hett just nu  Förändringsprocessen  Inspiration, barnen  Inspiration, personal  Kompetensutveckling.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Karin Lidén Förvaltningschef i Kostförvaltningen Kramfors kommun
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Vårt mål Skapa bra matvanor genom god mat
Näring och individuella behov åk 8
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Mat Hur och vad ska vi äta?.
för måltidsverksamheten inom förskola och skola
Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
1 Enkätundersökning – vad tycker högstadieeleverna om maten? Johanna Löfström - Patricia Larsson - Elisabet Lind.
Mat.
MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas.
SKOP Föräldrar- Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Undersökning bland föräldrar i skolorna 2010 SKOP:s arkivnummer: S21APR10 Föräldrar.
Välkomna till Edboskolan
Varför börjar alla prata om ”Drop outs” ?
Medvetna skolmåltider
Främjande av hälsa och lärande genom skolmåltider i ett nordiskt perspektiv. (Prospects for promoting health and performance by school meals in Nordic.
Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.
Sammanställning av enkätsvar ang
Pedagogisk personal Fixar maten……. 2,75 tjänst på en förskole-fritidsavdelning 7,5 timmar/vecka används för att fixa frukost! 5 timmar/vecka används för.
Enkätresultat för Grundskolan
ATT BLI EN IDROTTARE.
Sv Virtuella organisationen Nulägesrapport av VO John Evans Elisabeth Sundelin.
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
Bra mat för unga idrottare Erik Hellmén Ansvarig Nutrition/ANDT Folkhälsoenheten, Örebro läns Idrottsförbund Örebro Universitet & Restaurang Högskolan.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Kunskap i kombination med Trygghet, Delaktighet & Ansvar Grimstaskolan, Grymsta skolan.
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
BRA MAT FÖR UNGA IDROTTARE STINGERS SUMMERCAMP – 2015 STENUNGSUNDS ISHALL.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Skolan elever yngre 2016.
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Minska matavfall i skolorna
Skolmat Namn på föreläsare.
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Främjande miljöer för lärande, utveckling och hälsa
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
- En metod från Landstinget i Kalmar län
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

till favoritrestaurang SKOLMAT 2020 Från bespisning till favoritrestaurang

”Dagens Meny” Vad är skolmatskvalitet? Ung och hungrig Utmaningar för skolmåltiderna Framtidens Skolmat

ingår i Lantbrukarnas Riksförbund, LRF främjar måltiderna i skolan och förskolan www.skolmatensvanner.se

1 miljon skolmåltider varje dag Sveriges största restaurangkedja 1 miljon skolmåltider varje dag

Hett just nu! estetik variation ursprung lagat nära gästen från grunden med bra råvaror god mat ekologiskt närproducerat

Läget, tonåringar? Hälften äter frukost dagligen Lunchätande populärt, men några i varje klass hoppar över flera ggr/v Vanligt med huvudvärk och magont Ref: Barnombudsmannen 2008, Lunarstorm 2006

I Skolrestaurangen 4 av 10 måste skrika Hälften tycker inte att maten alltid räcker 6 av 10 saknar plats att sitta 6 av 10 känner stress och att restaurangen är ofräsch Ref: 11 000 betygsatte sin skolmat 2006 på www.braskolmat.se

..fler utmaningar för skolmåltiderna Många väljer att inte äta i restaurangen Stressen Minska saltet men öka smaksättningen Öka rotsaker och grönsaker Öka järnupptaget Få tjejerna att dricka mjölk

Restaurangen Svinnet ökar med köns längd Att få välja själv är bra Välkomnas av kocken i dörren? Ljud, ljus, diskinlämning, mysfaktor, dagens meny

Hur möter vi eleverna, personalen och föräldrarna? Matforum eller elevenkät Skolpersonalkväll Föräldrakväll, matbiljetter Kockar ut i undervisningen

Skolmat år 2020 ?? Skolmat år 2020 ?? Menyval i mobilen Närproducerat och ekologiskt, lagat från grunden Mat från skolans egna odlingar Food-court med mat från olika länder och landskap Bordservering/bordsvärdar …???

Skolmat år 2020 … Skolmat år 2020 Klasser adopterar bonde/bondgård Skolköket = mat/smakkurser, takeaway, HKK Kockarna är skolans hjälteprofiler Vuxna i skolan älskar skolmaten Frukost+mellanmål/fika i restaurangens lounge Takeaway från restaurangen Skolmaten skrytobjekt nr 1 vid skolval

Sammanfattningsvis Berätta matens historia, ta in den i skolans miljö- och hållbarhetsarbete Samarbeta med gästerna Riv muren mellan restaurang och skola Skolmatvision 2020 – strategi och mål behövs Kommunicera, kommunicera, kommunicera