Du slipper deklarera enskilda transaktioner Du slipper den 30% kapitalbeskattningen, betalar istället en schablonskatt på värdet! Ingen inlåsning av kapitalet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kreditmarknad, Arbetsmarknad, Aktiemarknad
Advertisements

Till dig som funderar på att gå i pension
Att upprätta årsräkning
1. Varför finns det pengar?
En vinnande strategi för sparande Günther Mårder, vd Aktiespararna Kongresshelgen 2012, Uppsala
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
1 SIP-Optionen. 2 •Ett placeringsprogram som riktar sig till dig och ditt företag. •Företaget placerar. Du får avkastningen privat. •SIP-Optionen gör.
Nyheter för företag 2012 Skepparholmen 29 maj 2012.
Orange ångest eller rik pensionär?
Aktier och aktiesparande
Fastighetsbeskattning
Information om fonden fondbolaget och förvaltaren Fondspararprofil Målsättning och Placeringsinriktning Fondens riskprofil Historisk avkastning Skatteregler.
Certifierad miljörevisor
Fondguide Premiepension Avkastningstal, allokering och portföljinnehav
Miljarder möjligheter på en plats!
Behovet av en ny skattereform
Senior-Ekonomi Välkommen till Skatteverkets del av Senior-Ekonomi. Avsnittet är tänkt att hållas på ca 55 minuter. Vi går igenom hur pension och lön beskattas.
Deklarationsseminarium
Orange kitet version 3 Orange kuverttider
Budget och buffert Det här är en typbudget från Swedbanks Institut för Privatekonomi. Den kan vara en vägledning för att ta reda på ungefär vad som är.
Välkomna till : Tryggare ekonomi på äldre dar. Vad är…… Ingen försäljning – Bara fakta
Få ut mer av ditt sparande
Aktiespararnas Premiepensionsråd
Spara smartare - få ut mer. Spara smartare - få ut mer Omvärlden har förändrats % 1% 1800.
Information till egna företagare våren Viktigt att känna till när du startar företag – För att få sjukpenning måste du ha en sjukpenninggrundande.
Privat pensionssparande
Fondsparande. Nästan alla svenskar sparar i fonder FONDSPARANDE Källa: TNS Sifo Prospera, 2012.
Privat pensionssparande. Spara själv? Ska det verkligen behövas?
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Investeringssparkonto & andra nyheter 2012
Ung Privatekonomi Lektion 7 – Spara i fonder.
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Enskild firma eller aktiebolag
Kombinera ditt Pensions- och Direktsparande via Placeringspaket och Toppcertifikat En investering – två värdepapper Placeringspaket GAP Aktieobligation.
Företag.
Lektion 3 - Investera Ung Privatekonomi. Initiativtagare och huvudsamarbetspartners Samarbetsföretag.
Fonder och fondsparande. Vad är en fond? En fond är en samling (portfölj) värdepapper utgivna av olika företag. Den som investerar i en fond äger en andel.
Fonder och fondsparande. Nästan alla svenskar sparar i fonder Källa: TNS Sifo Prospera, 2012 %
Tryggare ekonomi på äldre dar. Konsumenternas Bank- och finansbyrå Verksamhet Lämnar gratis och oberoende information och vägledning till konsumenter.
Senior-ekonomi Välkommen till Skatteverkets del av Senior-Ekonomi. Avsnittet är tänkt att hållas på ca 55 minuter. Vi går igenom hur pension och lön beskattas.
6. Risker och långsiktigt sparande
Skatteverket Att anlita utländsk arbetskraft Skattekontor 9 Utland, Stockholm Anna Larsson Zeliha Cigel.
Allmän pension. För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyfliken: Infoga | Sidhuvud och sidfot. ALLMÄN PENSION En femtedel av livet – men vad ska man.
Per Sjöstrand Rådek KB ett revisions och redovisningsföretag i Södermanland.
 Offentlig sektor – all verksamhet som drivs av stat, landsting och kommun. Främst tjänster inom offentlig sektor ex lärare, sjukvårdspersonal, poliser.
Bästa företagsformen – nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson.
Kort ekonomisk historia. Vad krävs för att en vara ska tillverkas?
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
F AMILJEN OCH DE UNGAS EKONOMI. VARDAGSEKONOMI PENGAR Funktion: Bytesmedel Värdemätare Värdebevarare.
Fonder och fondsparande. Privat fondsparande Fonder till tjänstepension Premiepension FONDER OCH FONDSPARANDE Nästan alla svenskar sparar i fonder.
Premie- pensionen. PREMIEPENSIONEN Syftet med premiepensionssystemet Tillgodogöra sig riskpremie genom att investera på kapitalmarknaderna. Ökad riskspridning.
1 Optionerr 9  NU ◦ Avtal ◦ Leverans ◦ Betalning.
Inkomstbeskattning av enskilda näringsidkare Skatteförvaltningen.
Räkna ut resultat Intäkter − Kostnader = Resultat.
Att spara långsiktigt? En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Optionskola grundkurs
Placering och finansiering
Icke-linjära modeller:
Sveriges Aktiesparares Riksförbund grundades 1966
Allmän pension - fonder
HITTA KURSVINNARE – PRAKTISK HANTERING
Prisutveckling på villor och bostadsrätter det närmaste året
Aktieskola för kvinnor?
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Prisutveckling på villor och bostadsrätter det närmaste året
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Hitta Kursvinnare? Vad bestämmer marknadens riktning?
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Presentationens avskrift:

Du slipper deklarera enskilda transaktioner Du slipper den 30% kapitalbeskattningen, betalar istället en schablonskatt på värdet! Ingen inlåsning av kapitalet. Kapitalet är tillgängligt när du själv önskar. Kostnadsfritt förvar hos Investerum AB

Får innehas av fysisk person eller dödsbo, kan bara ägas av en person! En person kan dock ha flera ISK. De värdepapper som vi på Investerum ger rådgivning kring får naturligtvis förvaras på ett ISK. Man kan rösta för sina aktier på bolagsstämman.

Den som tror på en bättre avkastning än statslåneräntan…. 1,65%

Statslåneräntan i november året innan, dvs 1,65% blir en schablonintäkt Schablonintäkten kan kvittas mot kapitalförluster och utgifter i inkomstslaget kapital. Inkomst av kapital beskattas med 30%, dvs 1,65% x 30% = 0,495% för Investerum lämnar kontrolluppgift till Skattemyndigheten. Vi drar ingen skatt från ISK.

Värdet av ingången av 1 kvartalet Värdet av ingången av 2 kvartalet Värdet av ingången av 3 kvartalet Värdet av ingången av 4 kvartalet Insättningar under året Summa Kapitalunderlag (1/4 av summan) Schablonintäkt (kapitalunderlag *1,65%)

Generell information om risker Vissa investeringar och investeringsstrategier innebär risker och är inte lämpliga för alla investerare. Värdet på en investering kan falla likväl som stiga och investerare kan komma att få tillbaka minde än vad de ursprungligen investerande. Tidigare resultat är inte nödvändigtvis en indikator för investeringens framtida prestanda. Inkomsten från en investering kan variera, det gäller även den nivå av beskattning som tillkommer. För att hitta en lämplig risknivå är det viktigt att veta syftet med placeringen och hur länge du vill placera kapitalet. Det är viktigt att du väljer en risknivå som passar just dig. Investerare bör fatta sina egna investeringsbeslut och söka neutral rådgivning när det är nödvändigt. Närmare information om risker finns på Investerums hemsida ( under menyvalet juridisk information.