• Frågeledaren är den som vet svaren. De finns under en länk på sidan i kalendern. • Ni behöver antingen en 12-tärning eller två vanliga tärningar. • Slå.
Övningsbank – IK SödraDal
Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
1 Vanliga tävlingsregler används med följande undantag/kompletteringar:  Laget består av fem (4+1) spelare på plan samtidigt  Antalet avbytare är obegränsat.
Stora + Störst tal först. Stora additionstabellen Tanketips!
©storm.
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Stora additionstabellen
Kommunpussel Din uppgift är att sortera de organisatoriska delar på nästa sida på ett sådant sätt att det överensstämmer med hur din kommun är organiserad.
Nu ska vi gå igenom hur man använder arbetsprotokollet.
KLOCKAN När startar den och när stannar den?
INTRODUKTION TILL ATT DÖMA AMERIKANSK FOTBOLL
Bild 1 Hur använder vi KursInfo idag? Högskolan i Skövde.
Regeländringar 2014.
Ett test för att definiera den fysiska konditionen utförs.
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Ledarmöte Koppla spelare till ditt lag När man loggar in i IDA möts man av den här vyn.
Toe taps. Hook turn. U turn. Step on. Twist of outside. Inside fake
= Passning eller skott = Löpning utan boll = Driver boll
Föräldramöte 11 september 2013 Enhetsrådöverenskommelser Unikumläxläsning Språkvalbetyg Hemsidanipad Skola 24.
Matchprotokollet Den krokiga vägen från kansliet till Stockholms Ishockeyförbund.
Nackaungdomars fritid - en undersökning Tidpunkt Skolår 7, 9, Gy år 2 okt 2004 Skolår 4 okt 2005 Metod för insamling.
Kartminne En serie bilder som ger övning av ”rutinen” Tänk på: –Vart är jag på väg? –Varifrån är kontrollen lättast att ta? –Vilken är sista säkra? –Förenkla.
LIF-Ungdom spelarutbildning
Stora subtraktionstabellen
Välkomna Föräldramöte P97 14 December Mål Fotboll skall vara roligt. En trupp men två lag i seriespel Etablera oss som ett av regionens bästa.
Räkna till en miljard 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,14,15,16,17,18,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, En miljard är ett.
KORSELD Ett spel för gurkor Korseld - målsättning Målet är att plocka fler poäng genom att pricka sin målhåv med frisbee eller boll fler gånger än något.
Positionsspel för våra målvakter. Vad är ett bra positionsspel?
Instruktioner för dig som kommer att sitta i sekretariat för Skälby IBK P03 Version
Arrangör:HÄSSELBY HAWKS SK IBK. ARRANGÖR: HÄSSELBY SK INNEBANDY Varmt välkomna till Hawks knatteliga! Den 18 oktober hälsar vi killar födda 2006 och 2007.
KLOCKAN När startar den och när stannar den?. Matchklocka och spelklocka vad är vad och hur fungerar de? Matchklocka Klockan som anger matchens längd.
Träningsupplägg vår 2012 PF05 Uppvärmning, 1 ledare leder uppvärmning av hela kroppen 5-10 min Träningsstationer 1.Tvåmål – mål att alla grupper ska hinna.
Välkomna till Distriktsfunktionärsutbildning. Presentation Mikael Andersson, Sofia Wettersten, Maria Wiland Borås Basket Grundkurs, steg 1-2, förbundsfunktionärskurs.
Försvar– Träningspass-1 Färdighetsövning - 1 Vad? Varför? Hur? Frågeställning: Öva: Organisation : Anvisningar : Sammanfatta (med följande kontrollfrågor):
Nya regler och tolkningar SÄSONGEN ”No charge”-halvcirkeln förändras Tidigare räknades en spelare som berörde linjen som utanför området. Nu.
SvFFs ”Arbetsmodell” A2.1FÖ1 Vad? Varför? Hur? Instruktioner: Öva: Organisation : Anvisningar : Sammanfatta (med följande kontrollfrågor): Ev. stegring.
VÄLKOMMEN Båsfunktionärsutbildning 2009/2010
ÖVNINGAR P03 - målvakt bas
Träningspass 3 (passning, bollkontroll,anfall)
P P LATHUND SEKRETARIAT
Fotbollsträning 20 april – Tips o ideér av Håkan Broman.

SEKRETARIATSUTBILDNING INFÖR TELGE OPEN 18 OKTOBER

24-SEKUNDERSREGELN När bollen nuddar ringen återställs skottklockan till 24 sekunder När bollinnehavet övergår till det försvarande laget (med kontroll) ställs klockan om till nya 24 sekunder Vid foul och spark på den bakre planhalvan återställs skottklockan till 24 sekunder Vid foul och spark på den främre planhalvan gäller följande: Om skottklockan står på 14-24 sekunder: ingen omställning Om skottklockan står på 1-13 sekunder: omställning till 14

PROTOKOLLSKRIVNING Poäng: 2 poäng: Skriv in spelarens nummer och dra ett diagonalt streck i poängkolumnen. Exempel: Lag A har 2 poäng och spelare nummer 7 gör 2 poäng: Skriv 7 och dra ett streck i poängkolumnen 4.   3 poäng: Som ovan samt att spelarens nummer ringas in. Exempel: Lag A har 4 poäng och spelare nummer 9 gör 3 poäng: Skriv 9, ringa in 9:an och dra ett streck i poängkolumnen 7. Straffkast: Vid mål: Skriv in spelarens nummer gör en punkt i poängkolumnen. Vid miss skrivs inget in i protokollet. Exempel: Lag A har 7 poäng och spelare nummer 11 sätter ett straffkast: Skriv 11, gör en punkt i poängkolumnen 8.

PROTOKOLLSKRIVNING Foul: Personlig foul = P Personlig foul som resulterar i straffkast = P och därefter antal kast som skall skjutas (1, 2 eller 3). Osportlig foul = U Teknisk foul = T   Lagfoul: Efter att markerat den individuella foulen på rätt spelare, kryssa i lagfoulen. Vid den fjärde lagfoulen – rulla ut lagfoulsflaggan. OBS! Telge Open = vid den sjunde lagfoulen.

PROTOKOLLSKRIVNING Time out: Skriv in minuten då time-outen beviljats på rätt lag. Sätt ett =-tecken för outnyttjade time-outs   Avsluta period: Ringa in den sista poängen laget har gjort och dra ett streck under siste poänggörare och poängen. Byt färg på pennan vid varje period (underlättar ex att hålla reda på lagfoulen). Avsluta matchen: Avsluta den sista perioden som de tidigare perioderna. För in slutresultat och skriv in segrande lag.

PRAKTIK Period 1 # 7 Lag A – 2 poäng # 4 Lag A – Personlig foul # 8 Lag B – 3 poäng # 9 Lag B – Personlig foul: 2 straffkast # 4 Lag A – Missar 1:a straffkastet, sätter 2:a straffkastet # 13 Lag A – Personlig foul # 12 Lag B – 2 poäng # 4 Lag A – Personlig foul: 1 straffkast Lag A - Time out, 6 minuten # 6 Lag B - 3 poäng # 5 Lag A - Personlig foul: 2 straffkast #8 Lag B - Sätter 1:a straffkastet, Sätter 2:an straffkastet Period 2 # 11 Lag A – 3 poäng # 4 Lag A – 2 poäng # 6 Lag B – 2 poäng # 10 Lag A – Teknisk foul, 2 straffkast # 5 Lag B – Missar 1:a straffkastet, sätter 2:a straffkastet #8 Lag B – 3 poäng Lag A – Time out 5 minuten # 5 Lag A – 2 poäng # 9 Lag B – Personlig foul, 1 straffkast # 5 Lag A – Sätter bonuskastet # 12 Lag B – Personlig foul # 11 Lag A – 2 poäng Lag B – Time out 9 minuten

PRAKTIK forts Period 3 # 6 Lag A – 2 poäng # 9 Lag B – Personlig foul # 9 Lag B – 2 poäng # 7 Lag A – Osportlig foul, 2 straffkast # 8 Lag B – Sätter 1:a straffkastet, Sätter 2:an straffkastet # 4 Lag B – 3 poäng # 14 Lag A – 2 poäng # 9 Lag B – Personlig foul, 2 straffkast # 11 Lag A – 2 poäng Lag B – Time out, 8 minuten # 7 Lag B – 2 poäng #15 Lag A – 2 poäng #12 Lag B – 2 poäng #13 Lag A – Personlig foul #12 Lag B – Personlig foul Lag B – Bänkteknisk foul #12 Lag A – Sätter 1:a straffkastet, Sätter 2:a straffkastet Period 4 #11 Lag A – 3 poäng # 7 Lag A – Personlig foul, 1 straffkast Lag A – Time out, 4 minuten #14 Lag A – 2 poäng #9 Lag B – Personlig foul # 8 Lag A – Personlig foul #13 Lag B – Personlig foul, 2 straffkast #7 Lag A – Missar 1:a straffkastet, Missar 2:a straffkastet #9 Lag B – 3 p0äng #12 Lag A – 2 poäng #14 Lag B – 3 poäng # 13 Lag A – Personlig foul #10 Lag B – 2 poäng