Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Sagan om den hungriga vargen
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Ett fel på kvinnor.
Nu rullar vi upp ärmarna, spottar i händerna och kör stenhårt.
En dag på Skogsgrinden…
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13.
Geografiska begrepp svåra ord
6ornas studieresa till England Bilder från onsdagen den 24/8
Bilder från en bussresa till Halland den 20 maj 2008 Inga dåliga grejor.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Les meilleures photos de
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Utflykt till Stadshuset och Gamla Stan
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Engelska kanalen bjuder på en mäktig fem meter hög dyning och efter en spännande natt siktar vi Bretagne på den franska atlantkusten. Vi lägger oss i Camaret.
Projekt pinnar.
El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Kriget efter 1940.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.
Vi säger bara: Barbuda. Spanish Point på södra Barbuda. Kanonankring i kristallklart vatten bakom skyddande korallrev. Vi gör väl ett svep med kameran.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Marcus berättar lite om sig själv
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Val av transport till resmålet.
Du och jag Av Katarina von Bredow
Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
BOHUSLÄN I Bohuslän bor ca invånare..
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Varg Vedad Arifovic 2012.
ANDRA VÄRLDSKRIGET KRIGET Om de allierades framgångar VÄNDER.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Upptäckarna.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Vigo – Viana do Castello - Porto Här lämnar Johan och jag Vigo efter att båten varit förtöjd i Vigo eller uppankrad i närheten i 11 dagar. Dags att dra.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Och vecka 05 FB ® BrucElvis
Hur mår niondeklassare i Sörmland? Trender
Vatten i och runt Sverige
Drakarna går på utflykt!
Presentationens avskrift:

Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!

Glöm Bordeaux viner, gåslever och ankbröst Glöm Bordeaux viner, gåslever och ankbröst. Nu är det Rioja, Chorizo och grillade sardiner som gäller! Spanien är också ett matland av rang.

Spanska biscayakusten är lika vass och taggig som sin franska motsvarighet. Riktiga ”båt-ätarklippor” detta.

Det finns relativt gott om mysiga småhålor som klättrar på klipporna längs kusten. Detta är Luarca, en av våra favourithålor. Långt från exploaterade turistorter.

Plattläns in mot La Coruna Plattläns in mot La Coruna. Detta är faktiskt första gången vi har medvind på hela resan. Motvind eller vindstilla i två månader i sträck. Det är nästan så att man får en liten tår i ögonvrån när vi spirar ut focken.

Vår första kontakt med La Coruna blir inte som vi tänkt oss. Den baskiska terroristgruppen ETA har sprängt en bomb i Santiago de Compostela som ligger i närheten och nu hotar de att spränga vår hamn i luften också. Vi blir snabbt evakuerade med gummibåtar. Allt slutar lyckligt. Det blir ingen explosion.

Marinan La Coruna är en storstad. Staden ligger på midjan av en udde som sticker ut i havet. Bilden är tagen från Torre de Hercules som lär vara en av världens äldsta fyrar. Stadskärnan har även den gamla anor och det är trevligt att spankulera omkring på de smala gatorna. Det finns ett akvarium längst ut på udden och en gammal spårvagn för den som inte orkar gå i värmen.

I La Coruna konvergerar alla långseglares rutter I La Coruna konvergerar alla långseglares rutter. Semestrarna börjar vara över och snart är det bara långseglarna kvar. Alla ska söderut längs Portugals kust. Frågan är bara om det är Medelhavet eller Karibien som hägrar. Vi blir snart tjenis med båtarna på vår brygga.

Tillsammans äter vi hummer och dricker Cava (spansk champagne) till långt in på småtimmarna och har himla trevligt faktiskt. La Coruna är Spaniens skaldjurs-Mekka och när mörkret sänker sig ger vi oss ut på jakt. Menyerna framstår som kryptiska tills vi får en guidad tur av en kille som pratar både svenska och spanska. En ny värld öppnar sig och snart vet vi hur man plockar ut godbitarna.

Efter La Coruna hittar vi de spanska riorna. Ria = vik/fjord Efter La Coruna hittar vi de spanska riorna. Ria = vik/fjord. Flottarna på övre bilden är musselodlingar. Det finns tusentals. Man fiskar även en hel del krabba.

En morgon är vår lilla ankarvik fylld av äldre herrar i småbåtar som drar upp, tja, vad är det egentligen? Der visar sig vara bläckfisk. De använder ett speciellt bete som ser ut som en liten räka. Martin är strax tillbaka med ett bläckfiskbete och minsann, han vevar upp en liten bläckfirre på första kastet.

Riorna är fyllda av små sömniga fiskebyar Riorna är fyllda av små sömniga fiskebyar. Våra vilopulser sjunker snart till mycket behagliga nivåer och vi känner oss nästan som tjuren Ferdinand när vi sitter i skuggan och mumsar i oss chorizokorv och goda ostar.

Pedras Negras långa strandpromenad. Naturen liknar Bohuslän lite Pedras Negras långa strandpromenad. Naturen liknar Bohuslän lite. Tycker du inte det?

Isla Cies är en av mycket få öar längs Spanska atlantkusten Isla Cies är en av mycket få öar längs Spanska atlantkusten. I bakgrunden ser vi Vigo där Volvo Ocean Race kommer att starta nästa år (-05). Cies har en fantastisk sandstrand på ”läsidan”. Vi ankrar i bukten och räknar in inte mindre än fem svenska båtar. Men vänta lite nu, det är ju BARA svenska båtar här. Lite lustigt, eller hur. Vigo

Vi står fortfarande på Isla Cies men nu vänder vi blickarna söderut Vi står fortfarande på Isla Cies men nu vänder vi blickarna söderut. Nästa stopp blir Bayona som faktiskt är spaniens sista utpost. Därefter väntar Portugal. Bayona Portugal

Slut i rutan