STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Advertisements

Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Arbetslivsintroduktion
Modellen
Träning ger färdighet!.
Vid slutet av oktober 2012 var totalt personer inskrivna i etableringsuppdraget i riket. Varav i Stockholms län.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
SAM Eva Marie Sjöberg Leg arbetsterapeut, specialist inom hälso- och sjukvård Leg psykoterapeut med auktorisation inom KBT Samordnare vid Arbetsmarknadsenheten.
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Försäkringskassans roll i samverkan
Syftet är att nyanlända snarast ska…
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Regionala samrådet Direktiv Hälsa.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Valideringsprocessen
Projektledning.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
TUNA-projektet.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Nulägesbild av reformen
Etablering för välfärd
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Etableringsreformen - Hur har det gått?. Reformen Började gälla den 1 december 2010 Syftar till att påskynda nyanländas etablering i arbets- och samhällslivet.
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
Uppdragsredovisning. Samverkan kommun och Arbetsförmedlingen  Dialog pågår. Nytt möte planerat till september Ensamkommande barn  Erbjuder tjänster.
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
Meritportföljen i fokus
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
Integration Gävleborg 2.0
(B) Lokal samverkan. Frågans lydelse: ’Har kommunen en lokal överenskommelse (LÖK) med Arbetsförmedlingen för 2014 om insatser för nyanlända som omfattas.
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
Bakgrund ”En nationell cancerstrategi för framtiden” SOU 2009:11 Viktiga förbättringsområden- psykosocialt stöd och rehabilitering Sex regionala cancercentrum,
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Presentation av projektet Halland har tidigare varit en stark förebild för övriga Sverige när det gäller utvecklandet av kvinnors företagande I dagsläget.
Mats Hellstrand, för temagrupp Indikatorer-Avtal-Ersättning Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) Indikatorresultat verksamhetsår 2014.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Ingemar Götestrand Temagrupp Uppdrag/Uppföljning Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) Uppföljning av år 2015 HFS-nätverket.
Länsstyrelsens nya uppdrag insatser för asylsökande m.fl.
Etableringsplan Civila samhället Ensamkommande barn
Operativ personal från:
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Bättre brukarinflytande 2017
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Inkluderande Rehabilitering
Presentationens avskrift:

STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet för individer med särskilda behov och låg utbildningsbakgrund som ingår i etableringsuppdraget i Jämtlands län, Västernorrlands län och Gävleborgs län (som gemensamt tillhör marknadsområde Södra Norrland). Projektet ska även ta tillvara erfarenheter från tidigare projekt riktade mot målgruppen och med samma syfte.

STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Målsättningen med projektet är att förbättra och effektivisera arbetet med arbetslivsinriktad rehabiliteringen internt på Arbetsförmedlingen samt skapa samsyn och synergier mellan Af, kommunerna och länsstyrelserna samt att utnyttja erfarenheter från tidigare projekt. För att nå dit ska projektet: utveckla metoder för arbetsförmedlarna och specialister vid Arbetsförmedlingen som arbetar med målgruppen samt öka kunskaperna om deltagarnas uppfattning av etablering genom intervjuer. utveckla ett intervjuformulär som ökar delaktigheten i etableringssamtalen och förtydligar deltagarnas konkreta svårigheter under etableringsprocessen kartlägga kravställningar utifrån resultaten av den fördjupade kartläggningen för att vid behov kunna erbjuda yrkesutbildningar eller förberedande utbildningar som är anpassade till målgruppen

STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län För att mäta om projektet nått förväntat resultat kommer följande indikatorer att användas: Ett intervjuformulär för deltagarna i projektet är gjort Ett urval av deltagarna har genomförts och minst 45 deltagare kommer att delta i intervjuer tillsammans med specialister under det första året. Ett antal intervjuer med målgruppen har genomförts och resultatet har spridits. Specialisterna vid Arbetsförmedlingen har rekommenderat individuellt anpassade åtgärder för alla deltagare i projektet. Åtgärderna finns dokumenterade. Sammanställning av projektets resultat och kravställning på nya insatser är gjort.

Bedömning av prestationsförmåga Etablerings- plan på heltid Klargjord prestations- förmåga Val av lämpliga aktiviteter Bedömning av prestations- förmåga mot olika aktiviteter Nyanländ med behov av bedömning av prestations-förmåga Prestations- förmåga minst 25% Utredande samtal checklista Fördjupade frågor avseende prestations-förmåga Anpassning av lämpliga aktiviteter 25% Klargjord prestations-förmåga Prestations- förmåga <25% Inhämta läkarutlåtande och/eller bedömning av specialist Anpassning av lämpliga aktiviteter <25% En ny bedömning kan göras inom ett år från uppehållstillstånd Klargjord prestations- förmåga Nyanländ till kommun och vårdgivare Etablerings- plan på 75, 50 eller 25%

Specialisternas insatser Socialkonsulent initialt Psykolog vid fördjupad kartläggning, förfrågan om medicinskt underlag Arbetsterapeuter/sjukgymnaster vid aktivitetsbaserad bedömning Audionomer och synpedagoger ”Minst 12% av nyanlända behöver insats från specialist”