Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppsats skriven av en mellanstadieelev.
Advertisements

REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
~ Den första mobiltelefonen ~
Jättepandan.
Hur lång tid tar det att räkna till en miljon?
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
Vill du bli ett energigeni?
Hinduism - Indiens religion -
Ryggradslösa djur.
Jorden och livets skapelse
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Människans tidiga historia
Buddhism Religonens namn är Buddhism. Alla anhängare heter buddhister.
Evolution 1859 Charles Darwin skrev boken ”om arternas uppkomst.
Dinosaurier.
Fullvuxen igelkott Igelkotten.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
David Christensson Rymden.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
DJUR del 3.
Järv Timmy Svensson 2012.
Vänern TÄNK OM | KAPITEL.
Livets former Djur.
Triceratops Triceratops betyder trehornsansikte.
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Och utvecklingsteorier
Down Under Quiz.
LIVET PÅ JORDEN Cecilia Sepp, Näslunds skola, Hallstahammar –
Ekorre Clara Wallberg 2012.
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Växtätande rovdjur.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Linné delade in djuren och växterna
Jordens Vatten.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Operahuset i Sydney, Australien
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Vårt vanligaste sällskapsdjur
Historia Behov Beteende
Uppstart projekt oktober 2014
Text av Emran Safi Myskoxe.
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Savannen Av: Felicia och Oliver.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Skogen Tävlingen.
Av: Elina Räv.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Rådjur Ett hanrådjur väger ungefär kilo och ett honrådjur väger ungefär kilo. Det är det mest vanligaste djuret som finns i våra tregårdar.
IGELKOTT IGELKOTT.
Koalorna utrotades nästan i början av 1900 talet, den jagades mest för päls. En koala väger till ungefär 5-12kg.En koala blir oftast cm när den är.
Delfiner En vanlig storlek på delfiner är mellan 1,40 och 4,00 lång. Den största arten är späckhuggare. Späckhuggaren kan bli till tio meter lång. Den.
Vampyr.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Naturlandskap blir kulturlandskap
Biologi - Livets former.
32 BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
LIVET BÖRJAR.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Dinosaurier De såg ut som stora ödlor eller krokodiler. De fick därför namnet dinosaurier, vilket betyder "fruktansvärda ödlor". .
Här kommer en mall på hur du kan skapa en Grej of the Day
Presentationens avskrift:

Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar Australiens djur

Fakta Storlek: nästan 19 gånger så stort som Sverige. Cirka 400 mil från östkust till västkust cirka 300 mil från norr till söder. Statsskick: Federation inom Brittiska samväldet. Huvudstad : Canberra (313,000 inv.) Största stad: Sydney (4,1 miljoner inv.)

Landets historia Människorna började komma till den australiska kontinenten från norr omkring 40 000 till 45 000 år sedan. Den första januari 1901 gick de australiska kolonierna tillsammans i en federation som planerats under en tioårsperiod.

Turista i landet Idag är operahuset Sydneys stolthet, men byggnaden var både tekniskt och politiskt. 1966 efter sju års byggande hoppade arkitekten Jorn Utzon från Danmark av, och huset stod inte klart förrän 1973, efter fjorton års byggande.

kändisar Mel Gibson är född den 3 januari 1956. Han har gjort sig känd allmänt genom galna karaktärer i filmer Mad Max, Dödligt vapen, Braveheart och patrioten.

Djurlivet i Australien Känguru Emu Wombat Koala Kookaburra Myrpiggsvin

kookaburra Kookaburran är gemensamt namn för fyra arter av fåglar i Australien. Den fågeln är ungefär 46 cm lång, den äter sällan fisk. Den lever på stora insekter, möss, små fåglar och ormar. De lever i skogar.

Känguru Det finns över 40 arter av känguru i Australien. De kan bli ungefär 85 cm lång och svansen är ungefär lika lång. De kan väga ca 17 kilo. Namnet känguru kommer från de första europeiska upptäckresandena.

Wombat Wombaten är mörk – brun i färgen och liknar en liten babybjörn. Den har ett stort huvud med en stor nos, grova morrhår och korta kraftiga ben. Den kan väga upp till 26 kilo och bli ungefär 1 meter lång. Den lever i hålor under jorden som kan vara 20 meter långa. Den äter bark och gräs. Wombat är närmast släkt med koalan.

myrpiggsvin Myrpiggsvinet är ett däggdjur och liknar piggsvinet. Den kallas även taggig myrslok. Den har inga tänder utan en lång klibbig tunga som den använder sig av för att komma åt myror och termiter i deras bon. När det ska öppna ingångarna till bon så använder de sig av sina klor. De kan bli 35- 40 cm långa, och väga från 2-7 kilo.

Emu Emun liknar strutsen och som finns bara i Australien. Det är den andra största fågeln i världen. Den är stor som en människa den har lång nacke, smalt huvud och långa ben. De är snabbspringare och kan komma upp i hela 50km/h. Den lever på grässlätter och öppna skogar. Och den äter gräs, insekter, frukt och säd.

Koala Många tror att koalan är en björn men den har samhörighet till björn och avlägset släkt med wombat. man har hittat fossiler av koalan för 15 millioner år sen. Koalan har ullpäls och stora burriga öron och nästan ingen svans. Koalan är ett nattdjur det menas med att det sover på dagen och äter på natten. Ungen är redo att lämna sin mamma efter ett år.