ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

SLÖINGESKOLAN 19 oktober 2010.
Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Välkommen till föräldramöte åk 4-6
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Del 4 Anteckna och planera
Så här har vi haft det under våren En presentation av vad klass 3 på Krika Bygdeskola har gjort under vårterminen 2001.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
3B Herrgärdsskolan, Västerås
VI SKA FÖLJA OLLE EN HELT VANLIG DAG I SKOLAN FÖR ATT SE VAD HAN GÖR MED SKOLANS DATORER.
Fornuddens skola Föräldrar år 2 - Våren svar, 65%
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
V ill Du handla Xocai Det finns 2 sätt att köpa Xocai Gå in på OM MIG och klicka på mail länken Skicka namn.
Biblioteksbussar med avtal. Vår verksamhet i korthet •Två stora fordon •Servar landsbygden och vissa stadsdelar i Uppsala kommun •Vi besöker enskilda.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Brev från Pingvinen.
Talböcker idag och imorgon
Inspira/Silverbäckens förskola
Från vaggan till graven med talböcker
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
Välkomna till föräldramöte för klass 4C
Kursrapporten Vad du behöver veta som lärare Ulf Holmgren december 2011.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Demokrati och hur Sverige styrs
Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Lindås bibliotek Yttre.
Cirkelledarutbildning
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – direktnedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
The Wellness Evaluation A Career in Wellness Changing People’s Lives. *
Björkdungens förskola Föräldrar Förskola - Våren svar, 69%
Egen nedladdning i praktiken
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Skolutveckling via digitala medier
Läskotten.
Koha biblioteksdatasystem – ett litet initiativ Ann Lundborg.
Välkomna!. En dag på biblioteket 2500 besökare – vad gör ni? Läser tidningar o tidskrifter Deltar i medspråkargrupp Pluggar Lånar Lyssnar på ett bokprat.
Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Läsplattor på Göteborgs stadsbibliotek. Därför startade vi  Stort intresse  Ge låntagarna chans att pröva på riktigt  Marknadsföra bibliotekets e-böcker.
Föräldramöte 20 mars Fika - Planeringssidan - Läxläsning - Sjukanmälan - Klassföräldrar - Betyg - Klass 6D - Övriga frågor.
Välkomna till föräldramöte för klass 5A
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Del 4 Anteckna och planera
Kursböcker, grupprum och datorer på UB Öppet seminarium för LAU Carin Bjarsch, Pedagogiska biblioteket.
Att skriva sig till läsning, med hjälp av datorn, i förskoleklassen
Vem är jag, Vem är du?.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Välkomna till föräldramöte för klass 5B
1800-talet.
Välkomna på föräldramöte 20/
Exempel på skriftligt omdöme
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Elev loggbok.
Info-TV Onsdag 14/10-15 Välkommen till Bromangymnasiet!
Senast 10 februari. Regiondalarnas hemsida, klicka på Elevantagningen.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Mail: | Webb: Välkommen till föräldramöte 7/
Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt.
Välkomna! Föräldramöte 6 sept. 2017
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Trycksaker 1177.se. Trycksaker 1177.se Tre olika rollups. Beställs via EZ Booking (serviceportalen) för lån Tre olika rollups. Beställs via EZ Booking.
Måndag den 22 januari 2018.
Välkommen kära elever! Lärarens namn.
Det här händer under vecka 47 Bra datum att ha koll på:
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
Presentationens avskrift:

ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK

Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna bjuds på allt från högläsning, bokprat, poesi, nyheter till sagotema. Därefter får eleverna låna böcker. Jag heter Sofi och jobbar heltid som bibliotekarie på skolan.

I biblioteket kan man låna böcker både för skolarbetet och för nöjesläsning.  Lånetiden är 4 veckor  Om man inte hinner läsa ut sin bok under fyra veckor kan man låna om – OM det inte är kö på boken  Vill man låna om så kan man göra det själv i lånedatorn eller komma till bibliotekarien för att få hjälp.  Påminnelsemeddelanden skickas ut regelbundet för ej tillbakalämnade böcker där lånetiden är över.  Det är viktigt att lämna tillbaka böckerna i tid eftersom det är andra som också vill läsa.  Var rädd om böckerna så att de håller länge och kan läsas av många!

Till vänster om lånedatorn i biblioteket finns alla elevers lånekort samlade klassvis. Efter att ha klickat på ”låna” scannar eleven först sitt namn på lånekortet och skriver sedan in den 4-siffriga pinkod som de själva valt. Slutligen scannas etiketten på bokens baksida innan utloggning sker. Lånet är därmed genomfört.

Böckerna är uppställda efter svårighetsgrad och genre.

Biblioteksrådet på skolan består av en representant från varje klass, 1-6. Möten hålls cirka en gång per månad under ledning av bibliotekarie och bibliotekspedagog. Ett exempel på uppgift för rådet är att sprida Bokjuryns barnbokskatalogBokjuryns barnbokskatalog ut i klasserna för att få inköpsförslag på nya böcker till biblioteket.

I biblioteket finns möjligheter att söka information på nätet och exempel på databaser är författarlexikonet Alex samt Svenska djur.se och Världens djur.se. AlexSvenska djur.se Världens djur.se Prenumeration på tidningarna KP och 8 SIDOR finns i biblioteket och de finns även att ta del av på webben.KP8 SIDOR

 Kvällsöppet Första måndagen i varje månad håller biblioteket kvällsöppet. Elever är välkomna tillsammans med föräldrar och syskon för att låna och få boktips.  Bok-boxen För att uppmuntra eleverna till läsning utöver bänk- och läxläsning har eleverna möjlighet att delta i bok-boxen. Det är frivilligt och går ut på att eleven ska läsa 2-3 böcker själv under en månad och fylla i ett rosa läskort. I slutet av varje månad läggs läskorten i lådan och deltagarna får vara med i en utlottning av böcker.

Samtliga fotografier är tagna av Sofi Eriksson.