”Internet anpassa” bilder

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
IPad grundkurs.
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
Ta bilder med hög upplösning på modellen i Tekla Structures.
Snapchat.
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
PowerPoint 2007 Lathund.
Colostomi.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Videokonsultation med medborgare
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Enkel dator teknik Tips och tricks.
När Du laddat ner Appen kommer den att finnas nere i högra hörnet på din Google sida. Det enda Du kommer använda Google till är att skriva in sökobjektet.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Introduktionsutbildning i MOSS-verktyget
©storm.
2. Utveckla en presentation
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Göra en enkel webbsida med word
Rita av.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Groupwise – skicka mail
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
PowerPoint 2007 Lathund.
FOTOTAVLAN Förminska fotot i t.ex. GIMP till ca 300px brett. Klistra in här i mallen. Högeklicka på bilden och välj ”storlek”. Bredden ska ändras till.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Groupwise – skicka mail
VIS Verksamhetens Informationssystem
Google SketchUp Del 1.
Varmt välkomna till användarutbildning Therése Brun.
Hur laddar man ner poddcaster från P1?
Version 1.2 Övningsuppgift Kvittera inskrivning och kallelse Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version.
Söka information på internet. Vi ska prata om kapitel 3 Internet är det största nätverket som sträcker sig över hela världen. Om du är ansluten till internet.
Uppstart iPad Höörs kommun.
3D Rerun.
VIKTIGT När du ska göra en bok i Rison så måste originalet alltid vara i A4 format. Är det mindre eller större får du göra om det till A4.
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Rundtur.
Framsida på omslag och ett uppslag
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Att redigera en bild för publicering på webben
Att göra om en bild med text till textfil
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Att ”tillverka” nya klasskamrater
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Komma igång med Scratch
Grattis till att ha genomfört övningen: Stolt undersköterska
Ljustadalens skola
Presentationens avskrift:

”Internet anpassa” bilder

VAD KAN VARA BRA ATT FIXA? SÄNKA UPPLÖSNINGEN MINSKA STORLEKEN LÄGGA PÅ SKÄRPA VÄLJA ”SPARA SOM” (SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS)

VARFÖR MAN SKA ANPASSA BILDERNA: EN BILD SOM INTE ÄR ANPASSAD ÄR FÖR STOR OCH TUNG FÖR SERVRAR OCH WEBBLÄSARE. DÄRFÖR BEHÖVER BILDER GÖRAS SMÅ SÅ ATT HEMSIDOR KAN LADDAS LÄTT OCH SNABBT. MAN SKA MINSKA BILDENS STORLEK GENOM ATT ÄNDRA ANTALET PIXLAR ISTÄLLET FÖR CENTIMETER, DÄRFÖR ATT WEBBEN LÄSER PIXLAR.

GÖR BILDERNA SÅ SMÅ SOM MÖJLIGT GÖR BILDERNA SÅ SMÅ SOM MÖJLIGT. HELTS SKA BILDERNA VARA MINDRE ÄN 900 PIXLAR HÖG OCH BRED. STANDRARMÅTT FÖR DATORSKÄRMAR ÄR BREDD 960 PIXLAR, SÅ BILDEN BEHÖVER ALDRIG VARA STÖRRE ÄN SKÄRMENS BREDD.

..Och vad är nu pixlar för något? PIXLAR KALLAS ÄVEN FÖR BILDPUKTER. PIXLAR ÄR PYTTESMÅ BILDPUNKTER SOM TILLSAMMANS SKAPAR EN BILD.

Vad är bild upplösning? DET ÄR HUR TÄTT PIXLARNA SITTER. DESSTO TÄTTARE DE SITTER JU HÖGRE KVALITE BLIR DET PÅ BILDEN. Låg Hög

Hur ÄNDRAR MAN UPPLÖSSNINGEN? ÖPPNA PHOTOSHOP OCH GÅ TILL ARKIV. VÄLJ SEDAN ÖPPNA OCH VÄLJ EN AV DINA PORTFOLIO-BILDER. FÖRST SKA VI ÄNDRA BILDENS UPPLÖSNING. GÅ TILL MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD. GÅ SEDAN NER TILL BILDSTORLEK OCH ÖPPNA DEN.

DÅ KOMMER DEN HÄR RUTAN UPP..

LÄNGST NER TILL VÄNSTRA HÖRNET FINNS RUTAN: ÄNDRA BILDUPPLÖSNING BOCKA AV RUTAN.

NÄR DU BOCKAT AV RUTAN KOMMER EN ANNAN RUTA UPP: OM DET INTE STÅR 72 I RUTAN UPPLÖSNING, SKRIV IN DET. ANNARS KRYSSAR DU I ÄNDRA BILDUPPLÖSNING IGEN. TRYCK SEDAN PÅ OK

NU HAR BILDEN BLIVIT MINDRE… FÖR ATT SE BILDEN STÖRRE I EN STORLEK SOM PASSAR SKÄRMEN. GÅ TILL ÖVRE MENYN OCH VÄLJ VISA. KLICKA SEDAN PÅ ANPASSA TILL SKÄRM. NU HAR DU ÄNRAT UPPLÖSSNINGEN PÅ BILDEN.

MINSKA storleken GÅ TILL DEN ÖVRE MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD. GÅ SEDAN NER OCH KLICKA BILDSTORLEK. TA BORT DET GAMLA VÄRDET FÖR PIXLARAN OCH SKRIV IN ETT NYTT. (MAX RUNT 1000 PIXLA). SE TILL ATT BEHÅLL PROPORTIONER ÄR I KRYSSAD.

NU HAR NI KOMMIT EN BIT PÅ VÄGEN TILL ATT INTERNET ANPASSA BILDER FÖR WEBBEN. LYCKA TILL!