Kandidatfall: Serotoninsyndromet Skånes universitetssjukhus

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Symtom från halsryggen
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Ringa video- samtal med datorn
Skapa ett video-CV på YouTube
Uppgiften i PowerPoint
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
”Internet anpassa” bilder
Enkel dator teknik Tips och tricks.
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
De tävlande börjar med att skriva in sina namn i resultattabellen. PerUllaIngaEgon Per börjar slå med två sexsidiga tärningar. Han får 5 och 2. Gränsvärdet.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Att hålla en presentation
©storm.
2. Utveckla en presentation
IM fakturahantering Bildspelet rullar automatiskt Du har fått ett mejl
Göra en enkel webbsida med word
Tentamensdags och lab 3…. Större program delas normalt upp i flera filer/moduler vilket har flera fördelar:  Programmets logiska struktur när man klumpar.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Välkommen!.
Läs först igenom hela presentationen Sedan kan du klicka på länken nedan så kommer du till unikums login-sida Fylla i omdömen i Unikum En presentation.
Tentamensdags och lab 3…. Större program delas normalt upp i flera filer/moduler vilket har flera fördelar:  Programmets logiska struktur när man klumpar.
Word Read Plus 08 talsyntes
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
- Gå till adressen kronoby
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
FOTOTAVLAN Förminska fotot i t.ex. GIMP till ca 300px brett. Klistra in här i mallen. Högeklicka på bilden och välj ”storlek”. Bredden ska ändras till.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Guide till Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Att skriva dikter.
Hantering av nödsituation vid vatten vintertid. Isvak
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 6: Visning av bildspelet Kör igång det här bildspelet. Det är uppgifter du skall göra med bildspelet.
Manual MIA – Melior Intranet Access.
Sjukdomar och besvär.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.
Ändra sökordsmallen i GynOp
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
Wordgenomgång.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Bildsvep Spara och återuppta en ansökan Börjar strax
Visning av bildspelet.
Om du jobbar i huset (ekero1)
Matdagbok 1177.se.
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Beroende del 2 Vårdcentral Norberg.
Patientfall På akuten Elin är en 80-årig kvinna som kommer till akuten. Hon har insjuknat 6 timmar tidigare med buksmärtor, diarréer och kräkningar  
Förebyggande av skador
Välkommen till PowerPoint
Att göra om en bild med text till textfil
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Göra en enkel webbsida med word
Skicka provbunden beställning i ROS
Komma igång med Scratch
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Presentationens avskrift:

Kandidatfall: Serotoninsyndromet Skånes universitetssjukhus Neurologiska kliniken Lund

Patient A O, f 32 Patienten inlagd på medicin avd för försämrat allmän tillstånd Pga infektion. Under vårdtiden försämras patienten och blir konfusorisk och orolig. Får ryckningar i armar och ben. Akut neurolog konsult begärd. Tillbaka Fortsätt

Vaken men inte alert; RLS 2-3. Inte orienterad Vid undersökning: Vaken men inte alert; RLS 2-3. Inte orienterad Motoriskt orolig, och tremor Mycket lätt utlösa reflexer Medverkar dåligt Kan inte stå upp utan stöd Behandling: Waran Nyinsatt Heracillin Citalopram Vb Tramadol Tillbaka Fortsätt

Film: Pat på avd Tillbaka Nästa film Till mediaspelaren kan du länka en film. De filmer som du ska använda lägger du i en separat mapp som du kallar för ”Film”. Film-mappen ska ligga i den mapp där du har din power-point-presentation. Högerklicka på videofönstret i presentationen där du vill lägga till en film. Välj ”Egenskaper”. Om ”Egenskaper” inte är aktiv (grå text) får du lägga in en ny spelare som du kopierar från någon av de färdiga Power-point-exemplen. En ny ruta kommer upp. Där det står URL skriver du ex. ”Film\Anfallstyper A.wmv” Det är viktigt att filmnamnet är exakt för att filmen ska kunna länkas. Om det inte fungerar, kontrollera mellanslag, små och stora bokstäver etc. Tryck på spara och stäng ner rutan. Tillbaka Nästa film

Film: Pat på avd efter behandling Till mediaspelaren kan du länka en film. De filmer som du ska använda lägger du i en separat mapp som du kallar för ”Film”. Film-mappen ska ligga i den mapp där du har din power-point-presentation. Högerklicka på videofönstret i presentationen där du vill lägga till en film. Välj ”Egenskaper”. Om ”Egenskaper” inte är aktiv (grå text) får du lägga in en ny spelare som du kopierar från någon av de färdiga Power-point-exemplen. En ny ruta kommer upp. Där det står URL skriver du ex. ”Film\Anfallstyper A.wmv” Det är viktigt att filmnamnet är exakt för att filmen ska kunna länkas. Om det inte fungerar, kontrollera mellanslag, små och stora bokstäver etc. Tryck på spara och stäng ner rutan. Tillbaka Nästa film

Bakgrund Tillbaka Fortsätt

Tillbaka Fortsätt

Skapad av: Källa: Tillbaka Fortsätt

Serotonin syndromet Lurigt tillstånd om man inte har sett det. Tänk alltid på läkemedelsreaktion Interaktionen kommit av antibiotikan via Waran, som påverkat SSRI preparatatet. Tramadol var aldrig givet, men kan också utlösa Tillbaka Fortsätt

Kontrollfrågor: vad kan utlösa serotonin syndrom? FRÅGA Kontrollfrågor: vad kan utlösa serotonin syndrom? Nyinsatt serotonin höjande medel Irrelevanta medel ur serotoninsynpunkt Annan sjukdom Tillbaka Fortsätt

FRÅGA FEL Försök igen Tillbaka

FRÅGA FEL RÄTT Försök igen Tillbaka Fortsätt

Slut Skapad av: Håkan Widner; Examinator XX Källa:T 7 2011 Tillbaka