Alexander den store.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Johan Sebastian Bach 21 mars 1685 – 28 juli 1750
Advertisements

Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Sagan om den hungriga vargen
Historien om Antiken i Grekland.
Sumererna i södra Mesopotamien
Järnåldern För ungefär 500 år f Kr och fram till ungefär 1000 e Kr var det en tid som hette järnåldern.
Amerikanska revolutionen
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Lånord.
Soldater i trettioåriga kriget
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Korstågen På 600-talet hade profeten Muhammed skapat en ny religion.
Det antika Grekland 2000 fkr – 300 fkr.
Christofer Columbus
Aten och sparta.
Bronsåldern f.kr – 500 f.kr.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
- Introduktion samt: Från forntiden till Alexander.
Musklernas tid -En introduktion.
Det va en gång en fotboll spelare som hete Anton. Anton va väldans bästa fotbolls spelare han dribblade av hela Ajax han spelaren spelade i real Madrid.
Ett nytt Europa.
Riddare Medeltidens hjältar
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Antikens Grekland Frågan lyder: Vad vet du om Antikens Grekland?
Sveriges äldsta historia:
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Rita av.
Den romerska armén Organisation och formationer
”Grekland” vs Persien Rond 1
Historien om Grekland.
Krigen om Östersjön !.
Gustav Vasa skickade ut sina soldater så fort han hade fått veta vad som hade hänt i småland. Det gjorde bara bönderna argare på honom när han kom och.
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
De första städerna Mesopotamien
USA under andra världskriget
Alexander den store Av Klara, Odi, Hugo, Kim. Alexanders uppväxt Pella, i Grekland, 356 f. Kr. son till Filip II av Makedonien Olympias, dotter kungen.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Fakta om andravärdskriget
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Hinduismen Hinduismen är en stor religion, speciellt i Indien, det finns ungefär 900milljoner utövare i hela världen.   Dom människorna kallas Hinduer,
Det var en gång en drake som hette Nidaros
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Sveriges medeltid De första 200 åren.
Grej of the day.
”Västerlandets vagga”
ANTIKA GREKLAND.

Alfred Nobel- Nobelpriset
Romarriket.
Européer upptäcker världen 1400-talet
Soldater i trettioåriga kriget
Kleopatra (69 f.Kr-31 f.Kr).
Abrahamitiska religioner
Renässansen WILLIAM SHAKESPEARE MACBETHMYTEN LEONARDO DA VINCI
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Romarrikets uppgång.
Karl XII & Stora Nordiska kriget
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Levande historia 7: s f.Kr. Sumererna Kilskriften Brons Hjulet Drejskivan Räknesätt med 60 Stadsstater 2000 f.Kr. Babylonierna Geometri.
Första världskriget Konsekvenser. Revolution i Tyskland Tyska folket hade blivit lovade en seger Tyska folket kände sig besvikna och lurade av sin egen.
Antikens Grekland Levande historia 7: s ,
ANTIKA GREKLAND.
Alexander den store f.Kr.
Den Nya tiden e. Kr.
Presentationens avskrift:

Alexander den store

Lite snabb fakta Alexander den store föddes 356 år f kr i Pella. Han var kung i Makedonien. Han blev bara 33 år och dog av en febersjukdom. Han var en stark kung som krigade mycket.

Alexander var en stor krigar kung Alexander var en stor krigar kung när han började kriga hade han 10 600 man, när han och när han dog hade han hela 27 300 man. Hans mannar va dåtidens främsta armé. Han tog över armen från sin pappa kung Filip den andre. Alexanders fotsoldater kallades för hoplit, deras vapen var ett träspjut som var fem meter långt och hade en 50 cm lång knivskarp metallblad i spetsen. Deras skydd som dom använde var hjälm, kyller, benskenor och en Sköld som var 60 cm i diameter, som hängde i en axelrem. Så utrustade var dom.

En liten bild

Alexander den store Alexander den store föddes 356 år fkr i Pella. Han blev kung för Makedonien 336 år fkr. Han dog år 323 f kr bara som 33 åring, det var en feber sjukdom som gjorde att han dog, detta hände i Babylon. Han grundade ett fler tal städer under sin år som kung för hans stridståg. Hans mest kända är Alexandria i Egypten.

Alexander den stores häst Alexander den stores häst hette Bukefalos Alexander den store köpte Bukefalos 343 år fkr. Bukefalos var en stor häst i jämförelse med de andra hästarna på den tiden. En bild på Bukefalos

Här är en lite bild på Alexander den store och Bukefalos

Alexander den stores stridsformation Alexander den stores stridståg var 16 rader och 16 st i varje rad. Alltså 256 man som var ca 1,8 m från varandra, alla soldater var mycket tränade. Eftersom alla var så tätt på varandra hade soldaterna skölden i ryggen på varandra för att skydda de framför sig.

Hur så Alexander den store ut? Alexander den store var under 170 cm lång endå var han en mycket vältränad kille. Han hår var ungefär till axlarna. Han hade murkt och vågigt hår. Han var ljus hyvad.

Såhär långt gick Alexander den store och hans fälttåg. Alexander den stores stridståg gjorde att den grekiska kulturen spred sig hela vägen till Indien och mycket mer.

Källor och sånt Källor: http://www.militarhistoria.se/serier/krigforingens- mastare/alexander-den-store/ http://www.alexanderdenstore.se/ Jaa nu tackar vi för oss Av: Herman Strömblad och Erik Gustavsson