Kvalitetsstjärnedata över tid – Utmärkt stöd för reflexion och ärendepresentation! • Oftast presenteras kvalitetsstjärnan i jämförelse över tid och mellan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Del 5: Lång tids användning av Stjärnan
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Anne Frank Historia.
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
Individuppföljning inom äldreomsorgen.
Elektroniskt expert-stöd, EES Kundfall
Bildspel om konstnären
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Barnanpassad utredning
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
En sammanfattning på saker som man inte får glömma till provet
• Öppettid – • Erbjuder stöd på 43 språk. • Kostnadsfritt telefonsamtal • Telefonsamtal syns inte på telefonräkningen.
Förbättrat omhändertagande av pneumonipatienter i slutenvård Problematik: Ökande antibiotikaresistens ställer krav på att vi ger rätt antibiotikaterapi.
Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari Pg
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Viktiga utgångspunkter
Hur är det på jobbet?.
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
Täckningsgrad kollektivavtal – alla arbetsplatser
Vincent Van Gogh.
Arbetslivsintroduktion
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Förbättrad livskvalitet och arbetssituation på Resmilans Servicehus
Att analysera samhällsfrågor
Webbkollen Hemma Berit Hassel Utvecklingsledare Region Värmland.
Trygghetsstiftelsen, TSn Starta-eget-stöd 2011 Projektledare: Stig Holmer och May-Britt Bergström
Kliniska problem med sjukskrivning
De tävlande börjar med att skriva in sina namn i resultattabellen. PerUllaIngaEgon Per börjar slå med två sexsidiga tärningar. Han får 5 och 2. Gränsvärdet.
Nationella kvalitetsregistret inom gynekologisk kirurgi
GAP-analys Anne Höjer.
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
I spanska finns det tre ”sorters” verb.
Läkemedelstämma 2013 Carina Träskvik.
VIVA – sett föräldrar bråka eller själv blivit slagen GRINDEN – mamma eller pappa med psykisk ohälsa BIG – mamma eller pappa med missbruksproblem BARNBYRÅN.
Fastighetsbyrån Konjunkturundersökning Oktober 2012.
TEMO AB Gun Pettersson Peter Blid T Hushållens bild av Dalarna Telefonundersökning till allmänheten.
Exempel på analys och handlingsplan
VAD ÄR BRÅK? täljare bråkstreck nämnare täljare = kvot nämnare.
Vad är du för typ av person?
Rapport sept 2013 ”Kvalitetsstjärnan” Nationellt kvalitetsregister Del 2: Fokus på Stjärnvariabler I Del 1 undersöktes internt bortfall i Kvalitetsstjärnans.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Huvudsatser och bisatser
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
Förbättrad hemsjukvård för Primärvårdens mest sjuka äldre
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlskrona Hemtjänst.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Linnéa 5, Ljungby 2 Inga-Lill Palm, arbetsterapeut kommunen
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
SCB:s medborgarundersökning Nackas resultat med jämförelser Genomförd 19 september – 8 november personer svarade (av 1500)
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri - Instrument
Kriser Vad är en kris? Följande kännetecken brukar användas att definiera en ”normalkris”   Individen upplever att något viktigt behov är starkt hotat.
Vad ska vi göra /vilka aktiviteter ska vi göra här och nu för att förbättra strokevården och rehabiliteringen ? Gällivare, Jokkmokk, Pajala kommun Snabbt.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Alfred NOBEL.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Resultat: Under 5 veckor valde vi att mäta hur många gånger vi fick borsta tänderna minst 1 gång/dag på fyra av våra svåraste demenssjuka boende. Vi gjorde.
GRUPPDISKUSSION 1. Under passet ”Hemlöshet – då och nu” med Elin Eriksson från Eskilstuna Stadsmuseum kom det fram att många personer som befinner sig.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Gottsunda hembesöksprojekt
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019
Presentationens avskrift:

Kvalitetsstjärnedata över tid – Utmärkt stöd för reflexion och ärendepresentation! • Oftast presenteras kvalitetsstjärnan i jämförelse över tid och mellan enheter på gruppnivå, vilket ofta ger uppslag till reflexion. • Men även analys av Kvalitetsstjärnan för den enskilda individen vid flera skattningstillfällen är viktig. • Vi har i Ljungby nu ett större antal patienter med 10-årsskattningar och har sett hur olika förloppen ser ut för de individuella personerna. • Det blev uppenbart att dessa enskilda förlopp var mycket intressanta och gav oss en bild av det långa förloppet – och reflexioner över vad som vid olika tillfällen varit av betydelse för hur patienten haft det. • Vi vill förmedla detta då vi tror att detta kan vara en bra användning av de insamlade data över åren. Många enheter har nu större grupper av fleråriga skattningar. • Fem exempelfall visas på de följande bilderna. Beskrivningarna har ändrats så att detaljerna inte stämmer med det verkliga fallet. Ljungby i december Eva Axelsson, Helén Gustafsson

Kvinna 45 år, ensamstående med lönebidragsanställning på halvtid Vanförställningssyndrom Slutat ta tabletterna Injektionsbehandling insatt Slutenvård för första gången. Syns på upplevda besvär och GAF Fått Borrelia med halvsidig ansiktsförlamning sjukskriven några veckor och vardagsstrukturen föll vilket syns på GAF

Man 40 år, ensamstående, egen lägenhet med boendestöd, sysselsättning i kommunen. Odifferentierad schizofreni Mamma avled vilket syns på livskvaliten, ConSat får högre värde samma år eftersom vi har mer kontakt med honom. År 8 flyttar han från särskilt boende till egen lägenhet, ger bättre livskvalité Sänkning av GAF kan bero på byte av skattare Bråk om arv i familjen syns på livskvaliten

Man 50 år, ensamstående, egen lägenhet, arbetar nu heltid i en ordinarie anställning. Paranoid schizofreni. Har slutat medicinera flera gånger, tvångsvårdats. Alla skattningar högre, hämtar medicinen dagligen på ett stödboende. Säger att han inte tänker sluta med sin medicin mer. Har sakta utökat sin arbetsträning och arbetar nu 75% Arbetar 100%, orkar inte sköta hemmet också

Kvinna 60 år, ensamstående, bor i hus, sjukpension. Paranoid schizofreni pappan avlider, de har bott ihop och hon blir nu ensam i huset. Saknar vårdpersonal efter en omorganisation, ringt ofta och pratat med dem Medicinbyte, p.g.a. diabetes, som inte blev bra, slutenvård i 3 månader Fluktuerar i humöret, hypoman

Man 40 år, ensamstående, egen lägenhet med boendestöd, sysselsättning i kommunen och lönebidragsanställning på 25%, Paranoid schizofreni och tvångstankar Pappa avlider vilket orsakar ett sjukdomsskov och extra påfrestning på anhöriga. Magkatarr, syns på livskvaliten Förälskad