BLU - vad är det? BLU är nätverket för alla ST-läkare och nyblivna specialister i pediatrik i Sverige. BLU är en undergrupp till BLF (Svenska Barnläkarföreningen)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
easyresearch. se/s. asp Varför?
Advertisements

Lundsbrunn Gk’s Verksamhetsplan för Juniorer
Lustgaskonsortiet Johanna Borgendahl, Stockholms läns landsting
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Patientenkät sommaren -13
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Att bygga nätverk genom sociala medier
Boo Fotbollsförening - en förening att vara stolt över Boo FF vill tacka er för året och önska er alla ett riktigt skönt avslut på 2013 Vinterträningen.
En presentation för dig som har barn i förskoleklass
SVENSKA LIVRÄDDNINGSSÄLLSKAPET. FILMEN OM OSS KANSLIET -GENERALSEKRETERAREKARIN BRAND -UTBILDNINGSANSVARIGMONA LISA WERNESTEN -EKONOMIKJELL GUSTAVSSON.
Ensam?Gammal? •Behöver du hjälp? •VIFINNS!. Hann du inte ? •Skulle Mormor behövt hjälp med att handla? •Eller behöver du själv hjälp? •VIFINNS !
Vad har vi gjort? •Inspiratörer •Konferenser •Landsbygdsriksdagen •Forskarsamverkan •Leader •Internationellt samarbete •Hemsida.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
Hur gick FN-granskningen?
Behöver mormor och farfar uppgraderas? Brf Gasellen Kira Berg
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
Sammanställning ledarenkät Antal ledare i IF Väster ca 75 st Inkomna enkätsvar 23 st Din förening i väster…
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Valberedningen Ordförandeseminarium 2014
Vad är Landsbygdsnätverket? = Landsbygdsprogrammets nätverk Ca 90 medlemmar Styrgrupp, 11 ledamöter, 1 ordförande Kansli.
Föräldraråd
Nationell ledarskapsutbildning för chefer i äldreomsorgen
Välkommen till Årsmöte och Proffsdagarna maj 2014
SKOLRÅD VÄLKOMNA!. SKOLRÅD Dagordningen – Aktuellt från enheten, kommunen – Aktuella skolfrågor t ex skolinspektionsbesöket, inför.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Nordiska Styrelsens uppdrag Styrelsen anser sig ha ett uppdrag från medlemmarna och SKK att verka för gemensamma Nordiska regler Det föreligger inte något.

Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare KS
Enkäten Tom Böhling. Vem svarade? 149 medlemmar (ca 15% av medlemmarna) Ålder 65 år 24% Har sökt forskningsunderstöd?Ja 32%Nej 68% Har deltigt.
PRIO- dialog Psykisk ohälsa Ur primärvårdens perspektiv i VGR
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Kathy Falkenstein-Hagander
Skolkampanj #Nätrespekt Hösten 2014 och våren 2015 Inför Safer Internet Day 10 feb 2015.
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
ETIKPROJEKTET. MÅL Uppdatera Svenska Jägareförbundets jaktetiska riktlinjer Varför just nu? Nya viltarter Nya jägare med mindre naturlig koppling till.
Vad är Klimatkommunerna? - ett nätverk för lokalt klimatarbete!
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Ett svenskt nätverk för arbete med
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
En introduktion till ST Fackförbundet för oss som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag.
Alumnarbetet på LU och LTH
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
KAPPSEGLINGS- SEKTIONEN  Kappseglingssektionen vill sporra kvinnor att kappsegla och få kappseglingsrutin.  Vi vill stimulera till ett ökat intresse.
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Torsvifiber.se. Torsvi socken 147 fastigheter Ca 40 fastboende Drygt 140 fritidshus 106 medlemmar i Torsvi fiber ekonomisk förening.
April 22, 2017 När tänkte du på dig själv senast? - Vi tänker på dig genom hela din karriär.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Den nationella sentinelövervakningen för influensa
SCA Network Årsmöte i Jönköping, Vad har hänt det senaste året?
K APARESKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING En förening för alla föräldrar på Kapareskolan. Öppet för alla frågor och funderingar som rör våra ungdomar på skolan.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Välkomna! Ekerö ik introduktion Ekerö IK Fotboll P00.
Åsa FöräldraForum Info inför läsåret 2010/2011. Det här är Åsa FöräldraForum Vi föräldrar som tillsammans med skolledningen vill påverka och genomföra.
Utvecklingsfrågor för barn och ungdomspsykiatrin 2017
Cancerstudier i Sverige Clinical Cancer Studies in Sweden
Succé för Gislehälsans café för äldre
Cancerstudier i Sverige Clinical Cancer Studies in Sweden
Riksförbundet Attention
Målstyrning Kungälvs Brukshundklubb
Intro: Det är enkelt och kul att vara med och göra skillnad! Sam Edgecombe är ambassadör för Fairtrade och har bl.a. valt att engagera sig för Fairtrade.
Kommunikation EHFF 18 april 2018 Karin Bendz
Tidsplan.
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Kommunikation studenter
Presentationens avskrift:

BLU - vad är det? BLU är nätverket för alla ST-läkare och nyblivna specialister i pediatrik i Sverige. BLU är en undergrupp till BLF (Svenska Barnläkarföreningen) Vi driver och bevakar utbildningsfrågor för ST läkare i pediatrik Vi verkar för att förbättra och utveckla vår ST utbildning

BLU - vad är det? Vi är också ett forum för yngre barnläkare från olika delar av landet att träffas och utbyta erfarenheter. BLU genomför årligen en konferens om utbildningsfrågor, som också innehåller en minikurs med olika teman (jan 2013: Barn som far illa, jan 2014: Neonatal neurologi). Vi har telefonmöten 1 gång/månad. Alla är välkomna att delta! Bara att maila info@blu.to

Mer information om BLU Besök oss på hemsidan www.blu.to och/eller maila info@blu.to Facebookgrupp (sök bara efter BLU) Nyhetsbrev ca 2 ggr/termin Vi har klinikrepresentanter från olika barnkliniker i Sverige Vi finns representerade i BLFs utbildnings-utskott samt i BLFs styrelse BLU drivs helt på frivillig basis – ju fler som engagerar sig, desto mer kan vi åstadkomma!

På gång i BLU just nu Vi samarbetar med BLFs utbildningsutskott för att ta fram synpunkter kring Socialstyrelsens nya föreskrifter för ST, som ska börja gälla januari 2015. Vi hoppas utveckla en förbättrad hemsida med en ”utbildningsportal” innehållande bl.a. ”progress test”. Ny BLU konferens troligen till hösten – håll utkik på www.blu.to

Hur gör jag? Du blir medlem i BLU genom att gå med i specialistföreningen BLF, det kostar inget extra. För mer info, gå in på hemsidan: www.blu.to Maila gärna info@blu.to BLUs ordförande 2014: Per Brolin, Karlstad (per.brolin@liv.se)