Redovisning av intervjuer (Empiri)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kreditmarknad, Arbetsmarknad, Aktiemarknad
Advertisements

Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Välkommen till en kort beskrivning av nyttan med att använda MPS, en ORR®- produkt från ITERIT AB. MPS, material och produktionsstyrning, ett hjälpmedel.
Gun Frödemo - kurator Studenthälsan.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Socialstyrelsen.se/patientsakerhet Fallstudie nr. 22 | Artikelnr | ISSN Patient tog sitt liv under vård på sjukhus En man med självmordstankar.
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Livet fungerar – med bredband från Telia
Aktör / Struktur.
Det lönar sig!.
Kompletterande aktörer – utmaningar och erfarenheter
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Slutsatser från Thomas och Aurora (SOA)
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
© Kamél Consulting & Chrysalis 2006 SAST Testledarskapet i förändring – eller Så blir du den bästa testledaren i vår spännande värld! Elisabeth Kamél &
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Projekt pinnar.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Kommun - Vara (1470), Kommun - Skara (1495), Kommun - Lidköping (1494), Kommun - Grästorp (1444), Kommun - Essunga (1445) 41 respondenter.
Nyttobeskrivning för pågående gemensamma IT-insatser i VG
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Patientsäkerhetsronder
- en del av svensk idrott. Svensk idrotts nya verksamhetssystem.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Fronter – ett webbaserat utbildningsverktyg
Etiska resonemangsmodeller
ArgumentationsanalysI 1. Semantiken erbjuder oss verktyg med vars hjälp vi kan: (i) uttrycka oss tydligare (när situationen så kräver), (ii) undvika missförstånd.
Polfärskt Bröd Elisabeth Wahlström.
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
”Vägen mot e-samhället”
Ibland finns det gånger då man nog önskar att man inte blev fotograferad… ☻
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Länk till kommersialisering i försörjningssektorn
Behovsanalys och brukardialog 2011
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Vad händer kring läkemedel på Helsingborgs Lasarett
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
Områdesmöte Vårterminen Agenda Del 1: Status upphandling och tidsplan Områdesmöte Grundidé Diskussion Del 2: Arbete i resp. grupp.
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
Innovationsupphandling - ett verktyg för problemlösning
NEA Seminarium 7 december 2004
NetInfo Planerade – pågående aktiviteter Utveckling LU webb LU-webb, mål, inriktning och roll Webbarbetet, organisation och kvalitetssäkring.
Mobiltelefon.
Stimulansbidrag för regional utveckling i samverkan inom eHälsa 2013.
1 Attitydundersökning fast telefoni Rapport från opinionsundersökning 10 juli 2009 Arne Modig Viktor Wemminger.
Små företag och offentlig upphandling Ulrica Dyrke Företagarna 17 jan 2008.
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Men vad är ’fri vilja’ för något?
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY.
Individer och grupper Samhällskunskap åk 5 ht 2015.
Frågor och svar Svensk e-legitimation VästKom
PERSONCENTRERAD VÅRD DE KRONISKA SJUKDOMARNAS UTMANING
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Länsteknik Utgångspunkten är att skapa största möjliga värde för patienterna och att systematiskt efterfråga vad kunden vill ha.
Kommundirektören och digitaliseringen
Presentationens avskrift:

Redovisning av intervjuer (Empiri)

Intervju observationer och Citat från Jwan ”Ofta får man som ssk i hemsjukvården inte rätt information och man måste begära in informationen då man inte kommer åt informationen från sjukhuset. Med sig till vid sjukbesöket har man bara penna och papper och en mobil telefon som man kan ringa på. (Våra gamla telefoner stödjer inte mail etc) De gamla har inte mail hemma hos sig. Vi är i stenålderns när det gäller kommunikation/samverkan….. Informationen måste även göras bättre tillgänglig för att kunna ta fram informations aspekter på ett nytt sätt för att skapa bättre besluts underlag för ledningen. …

Intervju observationer och Citat från Thomas och Aurora (SOA) “Rent tekniskt skulle man kunna åstadkomma vilken mognadsnivå som helst. I slutändan handlar det endast om pengar.”

Intervju observationer och Citat från Thomas och Aurora (kompetens) ”LOU, som det tillämpas är den största hämsko som vi har på effektiv offentlig verksamhet!” [...] Nu måste man fråga ALLA leverantörer som omfattas av ramavtalet VARJE GÅNG. Spelar ingen roll om det bara är en enda konsulttjänst som behöver inhandlas. När sedan konsulten är utvald har de förlorande leverantörerna rätt att ”överpröva” det hela rättsligt.”

”LUF skapar komplexitet [ ”LUF skapar komplexitet [...] När kontraktet går ut, går kontraktet ut, då måste du gå ut på marknaden igen och fråga. Vi kan inte förlänga avtalet som vi vill. Annars hade organisationen kunnat gå till samma leverantör år efter år. Man kan inte välja leverantör utan leverantörer får ”prisa sig in”.”

”Det går inte att leva på enbart beställarkompetens, vi behöver behålla en förståelse kring de områden vi handlar upp och vistas i den miljön ibland.”

”Inte nog med att man skall kunna vissa saker, du skall veta vad du inte kan.”

Intervjuobservationer och citat från Victor och Karl-Magnus ”Läkarna beslutar om livet och döden – och slutligen även om våra informationssystem” ”Tidigare har folk som utvecklat ett eget system kommit med en serverbox till oss och sagt ”drifta det här”. Det är inget vi tillåter numera” ”Det kan vara en stor utmaning att styra lagom hårt. Utan tydlig styrning blir innovationen rörig och osammanhängande. Styr man i motsats för mycket kan det döda innovationsglädjen” ”Det är svårt att jämföra nyttan med att införa ett nytt IT-system med nyttan att bygga ett nytt ålderdomshem” Orsaken till att det är svårt att outsourca en lagom stor del av sin verksamhetens IT beror på att vi inte säkert vet vilken kompetens vi egentligen behöver behålla

Intervjuresultat (Karl-Magnus och Victor)