jerol® skapar säkerhet på arbetsplatsen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Semester eller semesterpaket?
Advertisements

Krafter och rörelse Repetition.
Säkra lekplatser.
MAN ÖVER BORD! Ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Grundsetup av Formelbil
Seminarium om kompetenskrav för arbete i underhåll och anläggning av väg och järnväg Problem med kompetenssäkringen För få formella kompetenskrav i väg-
Tillverkning Produktionsanläggningen är belägen i Tierp, 13 mil norr om Stockholm. Produktionsstart i nya moderna utrymmen Tillbyggnad färdigställd.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Elsäkerhet.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Matchsaver Presentation
ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
Figursågen Sågande maskiner Säkerhet
!! Risker med arbetsmaskiner och ställningar
Sidan 1 Samfakturering privatkunder Telge Energis erfarenheter EI:s referensgruppsmöte 14 januari 2013.
Microsoft Small Business Specialist. Microsoft har lanserat ett initiativ för partner som arbetar med småföretag. Fördelar för dig som partner är att.
Krafter Sid
Certifieringssystem för kvalitetsregister
Kapitel 6 Kraft och tryck
Fritt efter Paul Vaderlinds bok Matte utan att räkna
INFÖR NATIONELLA PROVET
Kort text som beskriver arbetsmomentet
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Patienten som kund? Torbjörn Tännsjö Stockholms universitet
Mats Düne Fortum Power and Heat Ab. Granska mätutrustningens krav för elförsörjning. Granska hurudana krav fjärravläsningens kommunikationsutrustning.
Dagens problematik Trygghetslarm.
Svenska Brukshundklubben
Newtons 2:a lag En linjär rörelse beskriver grejer som rör sig med en konstant fart eller är i vila (mekanisk jämvikt) MEN Det mesta som rör sig gör det.
Standarder Standarder styr utvecklingen av produkter och tjänster i samhället Näst efter våra lagar och förordningar är det standarder som reglerar vår.
Mottagning och produktionssättning av nya Ladok
Arbete, energi och effekt
PEPPOL – en infrastruktur för effektivare e-kommunikation.
Brokunskap.
Det självklara hjälpmedlet vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet MAN ÖVER BORD! För ny layout – se sid 9.
ElinAnnebäckSaraGottschalkMiaNyströmMartinaRosellMariaSiverbäckJuhoViitasaloAnnaÅberg.
Google SketchUp Del 1.
Stefan Larsson beredningsjurist Stockholm
KNÄCKNING STELA BALKAR INSTABILITETSFENOMENET
NO Med Sanna.
William Sandqvist Optokomponenter Alla halvledarkomponenter har optiska egenskaper och detta utnyttjas numera i en rad viktiga komponenter.
Krafter Vad är kraft? Finns det olika sorters krafter?
Min handduk ht 2013! Av: Ronja Petarsson! .
Bårtransportör. KRAVEN Mitt till kanten Minst 3 sek Stanna inom 5cm från kant Förflytta sig tillbaka baklänges Billig. Mitt till kant.
Tävlingsuppgift Uppgiften består av att anlägga en plattyta som delvis inramas av en mur i vinkel, muren ska ligga i våg. I plattytan ska eleverna sätta.
Semester – vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester.
Vad vet ni om krafter?.
PROJEKT Projektkurs - DA7075 VT04.
ANSCHÜTZ ANSCHÜTZ FÖRSTA KLASS 1 STUDSARE  ANSCHÜTZ HAR LÄNGE VARIT LEDANDE PÅ MARKNADEN NÄR DET GÄLLER FINKALIBRIGA JAKT OCH SPORTSKYTTEVAPEN.
Krafter.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Varför skapa ett digitalt vårdbesök?
Lite matterepetition Räknesätten, bråk, förkorta, parenteser
Enkla maskiner Olika hjälpmedel för att underlätta arbetet: Hävstänger
Inbrottsskydd Fönster & Dörrar Jörgen Kildén
Stadens uteserveringar
Det är insidan som räknas!
Karlstads Segelsällskap
SÅ SÄGER LAGEN… Upphovsrättslagen Marina Kozlova, 2016.
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Höjdarbete inom RSG Ny instruktion 2011.
Bara en kraft kan ändra fart eller riktning på något.
Ei:s arbete inom aggregatorrollen Utvecklingen av EU-regelverket Elin Broström, Energimarknadsinspektionen.
Relationen mellan fristående skolor och kommunen – grundskola, grundsärskola, förskoleklass och fritidshem.
Vi tar ansvar i skogen SVENSKA PEFC.
Målsättning: Inöva ett likvärdigt sätt inom förbundet att resa skarv/ utskjutstegar. Samtliga skall efter övning ha kundskapen om lättare underhåll och.
Trapphusmodellen ”Sollefteå-modellen”. Målsättning Deltagaren ska efter genomförd övning ha kunskap om hur slangutläggningen går till samt i vilka situationer.
Presentationens avskrift:

jerol® skapar säkerhet på arbetsplatsen med isolerande distributionsstolpar

säker klättring i jerol® distributionsstolpar ver. 2013-01-22

Utgångspunkt Det skall gå att klättra i Jerolstolpen på liknande sätt som i trästolpen Det skall vara säkert att klättra i alla väderleksförhållanden

Problematik Standard säkerhetslina, utan extra friktionsyta, kan glida på Jerolstolpen Ovassa piggar och sträng köld kan göra att skorna fäster sämre på stolpen

Kriterier att uppfylla Bra friktion mot Jerolstolpen Säker låsning till stolpytan Utnyttja standard godkänd klätter- och säkerhetsutrustning

Lösningen Broddförsedd stropp (”slynge”) som ökar friktionen mot Jerolstolpen

Jerol-brodd, utveckling Utvecklad tillsammans med C2 Vertical Safety Testad med provdocka i C2 Vertical Safetys skolnings- och testutrymmen Testad hos Björklinge Energi i terrängförhållanden

C2 Vertical Safety Torbjörn Larsson, skyddsingenjör Vattenfall Service Syd säger: "C2 Vertical Safety är vår samarbetspartner när det gäller utbildning, fallskyddsprodukter och besiktning av utrustning. Tillsammans har vi också varit med och utvecklat EBRmetoden för räddning av nödställd i stolpe."

C2 Vertical Safety Patrik Polgar, Training and Technical Solutions Manager, C2 Vertical Safety konstaterar: “I och med att inget ingrepp görs på befintlig säkerhetsutrustning, utan Jerol-brodden snarare fungerar som ett skydd för stroppen, behövs troligtvis inget ytterligare godkännande av utrustningen”

Testutförande hos C2 Provdocka 70kg riggas upp i Jerolstolpen så att den hänger i en lina som fästs uppe i stolpen Provdockans säkerhetslina kopplas till en “slynge”, försedd med Jerol-brodden, runt stolpen Vid testet kapas linan som dockan hänger i varpå dockan faller fritt, med egen tyngd, och säkerhetslinan blir belastad med hela dockans tyngd Riggning av provdocka

Testutförande och resultat Markering på med tape på stolpen där “slyngen” finns före test Efter test mättes avståndet mellan “slyngen” och markering Resultat: Jerol-brodden på “slyngen” greppade inom 1cm från markering Patrik Polgar: “Resultatet är överraskande bra! Med denna brodd är klättrandet i kompositstolpen säkert oberoende av väderförhållande.” Test med provdocka

Test i terrängförhållanden Testet utfördes av montörer på Bjöklinge Energis linjer med Jerolstolpar Väderförhållande: Vinter, -16 grader Celsius och snöfall Montörerna konstaterade att Jerol-brodden fungerar väl i vinterförhållanden; ”Vi har tyckt det varit OK med två varv runt stolpen och runt egen part, men detta är betydligt bättre”

EN POWERPOINT FRÅN IREO.SE