Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MAN ÖVER BORD! Ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MAN ÖVER BORD! Ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet."— Presentationens avskrift:

1 MAN ÖVER BORD! Ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet

2 SNABB OCH ENKEL ATT ANVÄNDA!
Räddningslinan förvaras lättåtkomligt i en ytterpåse som skyddar mot UV-strålning.

3 KASTA RÄDDNINGSLINAN! Du behöver inte gå nära och riskera att skada.
You do not need to go near and risk damaging You can even throw the line against the wind Du behöver inte gå nära och riskera att skada. Du kan t.o.m. kasta mot vinden. Lina och påse flyter men driver inte iväg med vinden.

4 SÄKRA I BÅTEN! Lägg öglan runt en winsch och förbered för att dra in den nödställde.

5 DRA UT SLINGAN! Den nödställde drar ut slingan ur sidorna på påsen.
Box 14082 40020 GÖTEBORG För ny layout – se sid 9 Den nödställde drar ut slingan ur sidorna på påsen.

6 TRÄ SLINGAN RUNT ÖVERKROPPEN!
1 3 2 För ny layout – se sid 9 Den nödställde trär armarna igenom slingan för att bli säkrad och kunna dras och lyftas med hjälp av slingan runt överkroppen.

7 HJÄLP OMBORD! De dubbla banden blir som handtag/greppöglor för att dra och lyfta den nödställde. I handtagen kan en lyftanordning kopplas.

8 LÄTT ATT PACKA OM! 1 2 3 Plattan närmast botten på påsen. Vik slingan vid markeringen och tryck in den i fickan. 4 B 4A) Mata ner linan så att den kommer löpa ut lätt vid nästa kast. 4B) Låt linan löpa genom handen. A 5 6 5 & 6) Förslut kardborren med ringen i påsen och handtaget utanför.

9 - Ett hjälpmedel för att rädda liv vid man överbord!
Förvaras lättåtkomligt i den skyddande påsen Kastas med god precision till den nödställde Den nödställde drar ut en slinga ur sidorna på påsen, trär armarna igenom slingan för att bli säkrad och kunna dras och lyftas med hjälp av slingan runt överkroppen Den nödställde säkrar sig med låsbrickan För ”räddaren” fungerar de dubbla banden som handtag för att dra och lyfta den nödställde


Ladda ner ppt "MAN ÖVER BORD! Ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet."

Liknande presentationer


Google-annonser