Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
Skapa ett video-CV på YouTube
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
PowerPoint 2007 Lathund.
MITT HUS Välkommen hem till mig! Klicka på fönster eller dörrar så får du se hur jag har det! Vill du veta lite om hur jag gjort presentationen kan du.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
©storm.
2. Utveckla en presentation
Göra en enkel webbsida med word
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.2 Övningsuppgift Byta enhet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Välkommen!.
En presentation av iPad -appar och funktioner
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
PowerPoint 2007 Lathund.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Övning 4 Ritobjekt.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Ett presentationsprogram
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 6: Visning av bildspelet Kör igång det här bildspelet. Det är uppgifter du skall göra med bildspelet.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Kommunikationspass Jag heter
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.
PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Rundtur.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Wordgenomgång.
Visning av bildspelet.
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Figurer.
Scouternas powerpoint-mall med träbakgrund
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Din företags-broschyr
Komma igång med Scratch
Bakgrund.
Grundkurs Windows och Word
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout Powerpoint – Övning 2 Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout

Spara och skriv ut Under Arkiv finns flera utskriftsinställningar. Du kan välja liggande papper under Utskriftsformat för att därefter gå in i valet Förhandsgranska. Istället för bilder ska det stå Åhörarkopior. Prova att välja olika antal bilder per sida den här gången. Uppgift. Spara den här presentationen under namnet Min Presentationsövning 2. Skriv sedan ut åhörarkopior som eget anteckningsstöd med tre bilder per sida.

Vad är en powerpointfil? En presentation som består av flera bilder. Om man trycker på Nytt (eller kortkommandot CTRL + N) så får man en helt ny Presentation. Testa det. Men stäng sedan det nya bildspelet igen (utan att spara) Vill du ha en ny bild (kortkommando är CTRL + M) i det aktuella bildspelet tryck då på den här knappen. TESTA.

Bilderna innehåller PLATSHÅLLARE. För att börja skriva är det bara att klicka i dem. Prova genom att skriva rubriken: Platshållare och texten: bygger ofta på punktlistor För att få en ny punkt trycker jag ner RETUR För att gå tillbaka trycker jag ner Baksteg

Punktlistor Presentationstext skrivs i punktform Varför det? Jo – det är meningen att texten ska vara ett stöd i föredraget och inte en uppsats. Placera insättningspunkten mellan punkten och den här texten och tryck ned Tabb Placera insättningspunkten mellan punkten och den här texten och tryck ned Shift+Tabb

Öva mer på att ändra nivåer Sverije Stockholm Södermalm Göteburg Majorna Finneland Helsinki Vasaaaa Sverige Stockholm Södermalm Vasastan Östermalm Kungsholmen Göteborg Majorna Finland Helsingfors Vasa Ändra listan till vänster så att den är strukturerad som listan till höger. Passa samtidigt på att rätta stavfelen. Använd Tabb och Shift + Tabb

Bildlayouter Var platshållarna hamnar på sidan bestäms av bildlayouten Om du väljer Format  Bildlayout så kan du ändra layout i åtgärdsfönstret till höger Klicka på några av de olika layouterna

Uppgifter Gör så att du får en punktlista med veckans dagar till höger om denna text. Gör en ny bild efter den här där det står: Jag klarade det, jag infogade en bild i presentationen! någonstans på sidan

Allt finns inte i layouten De gamla vanliga bildobjekten och symbolerna finns där men de finns inte med i layouten. Wordart Mer om det senare

Placering av platshållarna Platshållarna behöver inte alls vara där de är. Prova att ändra höjd och bredd på den här punktlistan. Det gör du enklast genom att klicka i texten för att sedan dra någonstans i de vita cirklarna som omger kanterna. Du flyttar en platshållare genom att hålla muspekaren på listen, för att sedan klicka och dra.

Om texten inte får plats Prova att minska ner den här platshållaren (textrutan) och se vad som händer med textstorleken kom samtidigt ihåg att man aldrig skall ha för mycket text på bilderna

Spara, stäng och öppna nästa Spara ditt bildspel med CTRL+ S Stäng bildspelet med CTRL + W Öppna det nya bildspelet med CTRL + O För att därefter dubbelklicka på ovning3