Sorteringslek i skogen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Naturens krafter Landskapet har förändrats av naturens egna krafter. Det fortsätter att förändras hela tiden. - Hur bildas en rullstensås? Vad är en rullstensås?
DET GÅTFULLA FOLKET Olle Adolphson – Beppe Wolgers
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Bildspel om våra fjärilslarver
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ett utvecklingsarbete på Fårdala enhets förskolor Gunghästen, Pusslet
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
~ Den första mobiltelefonen ~
Hans och Greta.
Mitt arbete om förändringar av Elias och Elliott.
Vad är naturvetenskap i förskolan?
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Mitt arbete om förändringar av Markus och Vilgot
Projekt pinnar.
Påskfesten 2012 Koncentrerat pyssel i ateljén Här broderas det dukar och klipps kycklingar. Det gäller att ha tungan rätt i mun…
Luncha & lär! BILDSPRÅK.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Tungt och lätt… varmt och kallt.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Mitt arbete om förändringar Av Frida E och Isabella.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Klara Meras lägenhet Ungdomsrummet är också sovrum och här kan du prova ett vikttäcke. Det är ett extra tungt täcke som kan göra det lättare att koppla.
Utvärdering i HK?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Mitt arbete om förändringar av Pontus och Matilda
SIM TEAM.
Begrepp.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Mitt arbete om förändringar av Klara och Natalie.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
HEJ!.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
Ekologi Naturkunskap 1.
1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken.
En guide för arbeten i SO
Begreppen – flyta - sjunka
Mitt arbete om förändringar av Ida och Alicia
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Experiment med vatten Densitet.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Naturkunskap i förskoleklass
Bild 1 av 7 I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater. Det kan vara lättare att lyssna på ett inspelat meddelande än att läsa en text.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
NO - biologi Vi har gjort ett arbete och här är det Läs den gärna PS. Nästan alla bilder har vi hittat på Google med licensen: Som får användas och ändras.
Kreativa lösningar skrivna av Växthusets femmor i en IT-läxa Våren 2012IT-läxa Våren 2012.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Viggen veckobrev v. 4 Pedagoger: Mia, Jossan och Linda
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Sorteringslek i skogen Längst-kortast Vi letar pinnar och sorterar dem mellan längst och kortast.

Undrar var den här pinnen passar bäst? Var passar den? Var är den lagom lång?

Uteexperiment med Sand och vatten första delen Vi gjorde ett vattenreningsverk av två petflaskor med sand och grus. De hängde vi upp och ner, tömde grus i den första och sand i den andra. Sen hittade vi lortvatten som vi tömde i den första, väntade tills det runnit ner i den rena lådan nedanför. Sen tömde vi vattnet i lådan i nästa flaska. Väntade och tittade hur vattnet såg ut. Gick det att dricka? Njae, men det blev renare.

. No- experiment Flyta - sjunka I en låda fanns olika saker. Vi gissade vad som sjunker och vad som flyter och lade dem i en flyta och sjunkalåda. Sen provade vi i en annan låda med vatten i. Hade vi rätt? Men varför sjönk en bil och varför flyter flaskan? Den var lite tung!

Ämnet Natur i Förskolan. Några praktiska tillämpningar När vi gjorde byggmaterialet. Rullarna klistrades ihop i olika bredder, tvåor, treor, fyror, femmor. Det vi först provade att bygga var en pyramid.  

Upptäckarlådan Vi önskade material att skruva ihop och plocka isär av föräldrarna. Det blev en upptäckarlåda!

Skogen 2012 09 14 Vi tar ofta med oss olika böcker till skogen. Några som man kan se fåglar, blommor, eller insekter i. Och några som det finns olika saker man kan göra i skogen. Här har fröknarna och Majas mamma hittat en varsin skogssak och lagt på en filt. Sen ska vi hitta lika och lägga på filten. Efter en stund så tittade vi och funderade på vad som det var enkelt att hitta många av och vad som var svårt att hitta.   När det var klart så kastade vi prick i en ring av ett snöre. Först tog vi stenarna. När alla stenar var slut så hämtade vi kottarna. Vi provade med alla sakerna vi hittat. Det var svårt med bladen. Varför då? Det är ju för att de var så lätta att de flög omkring nästan själva!! Och landade lite överallt.