Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det."— Presentationens avskrift:

1 Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det bodde sniglar! Barnen satt länge och studerade sniglarna och ropade även dit sina kompisar. Någon började samla material för att bygga ett hem åt sniglarna på Stubben. Vi började inreda ett terrarie på Stubben, där sniglarna kunde bo. Vi tittade på hur det såg ut under busken där de bodde och några barn berättade att det fanns sniglar i deras trädgårdar som åt blad och blommor.

2 Engagemanget i sniglarna växte på avdelningen
Engagemanget i sniglarna växte på avdelningen. En dag hade en mördarsnigel dött. Vi hade begravning och gjorde research tillsammans för att ta reda på hur vi bäst ska ta hand om sniglarna. Att ge dem vatten, nytt gräs, blad och blommor har blivit en daglig aktivitet på stubben. Vi studerar sniglarna, undersöker dem genom olika estetiska uttryck som teckning, måleri och lera, samt tar reda på svaren till alla frågor som barnen kommer upp med längs vägen, ex. om sniglar kan frysa, vem som vill äta upp dem, om de kan flytta etc. Det har vid några tillfällen hänt att sniglarna rymt. Ibland har de fått hjälp. Barnen söker tillsammans över hela avdelningen för att hitta dem.


Ladda ner ppt "Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det."

Liknande presentationer


Google-annonser