Innesälj Januari – Mars 2009 Tea & Biscuit Innesälj Januari – Mars 2009
Nyhet från Four O`clock te – En sortimentslåda med 8 olika smaker, totalt 160 påsar och med tydliga smakskyltar till varje fack ! Produktfakta Artikelnummer : 2743 Antal per förpacking : 160 påsar / 8 olika smaker (White Chai, Green Rooibos, Rooibos Chai, Earl Grey, Green Chai, Green, Granatäpple, English Breakfast.) Ordinarie pris : 450:-/kr Kampanjerbjudande : 10% rabatt = 405:-/kr Kampanj period 12 jan – 12 feb
Tea & Biscuit, Nyheter! 2687: Brago Fullkorn 225gr 18kr/rulle (24 st/krt) - Visste du att Brago är det näst största kexmärket i Sverige efter Ballerina? Visste du att det i Sverige köps Bragokex för 70 miljoner kronor varje år, vilket innebär totalt 200 miljoner Bragokex? 2685: Jätten Chokladkex 250gr 23kr/påse (25st/krt) - Visste du att Jätten genom åren har funnits i alla möjliga smaker; lakrits, kiwi, smultron och päron. Choklad är det populäraste smaken. Visste du att ungefär 1 miljon Jättepåsar eller 30 miljoner Jätterån äts under en sommar 2686: Bixit Havrekex blåbär 280gr 36kr/kartong med 8st 2-pack (14st/krt) - Visste du att havre är ett av de nyttigaste livsmedlen? Det är rikt på kostfiber, antioxidanter, B-vitaminer, proteiner och mineraler. 80% av den lilla mängd fett som finns i svenskt havre består av nyttiga enkel- och fleromättade fettsyror. Bixit havrekexet är packade i en praktiskt portionsförpackning med två bitar i. Perfekt på jobbet, i bilen eller på väg till träningen. 2646: Digistive Ekologisk 400gr 24kr/rulle (20st/krt) Kex per definition av Wikipedia: Kex ([keks] eller [ɕeks]) är ett mellanting mellan bröd och kaka. Det rör sig oftast om små tunna skivor men ibland kan de vara dubbla, med fyllning mellan. Kex finns med en stor mängd olika smaker. Vissa typer av kex är mer avsedda som ett alternativ till smörgås och äts till till exempel soppa. Exempel på detta är kex som går under benämningarna Digestive, Tuc och Ritz. Andra typer av kex är mer som alternativ till kakor och äts gärna till kaffe, saft eller läsk. Exempel på detta är kex som går under benämningen Mariekex, Brago, Albertkex eller Ballerina.
Får vi fresta med några goda recept ? Kall njutning ! Blåbärsglass med Bixit är njutning som kan räcka länge. För att få ”portionsförpackningar” av glassen, skär upp hela glassen i bitar när du tar upp den första gången. Packa sedan de bitar du inte ska äta i plastfolie och lägg dem i en påse eller plastlåda i frysen. Nästa gång du blir sugen kan du bara ta fram så många paket du vill ha och fortsätta njuta. Blåbärsglass med Bixit 6–8 portioner 5 dl vispgrädde ½ dl florsocker 3 äggulor 4 st Bixit Original eller Blåbär 200 g frysta blåbär Gör så här: Klä en avlång form (c:a 2 liter) med plastfolie. Vispa äggulor och florsocker poröst och blanda med Bixitkex hackade i små bitar, samt med de frysta blåbären. Vispa grädden och rör ner den med övriga ingredienser. Häll ned blandningen i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst 5 timmar. Vid servering: Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Skär i centimetertjocka bitar och dekorera med några blåbär, ett par Hushållswafers är gott att äta till glassen.
Lugn i flytande form Både choklad och blåbär har visat sig ha positiva effekter på både kropp och själ. Vi har satt ihop två lyxigt krämiga drinkar att koppla av med när du vill unna dig något alldeles extra. Pröva vår mättande blåbärssmoothie med Bixit havrekex. Eller en milkshake med Remi eller Ballerina – för dig som älskar smaken av choklad och krämig nougat. Mättande blåbärssmoothie 2 portioner ½ banan 1 dl blåbär 1 dl vaniljyoghurt 1 dl apelsin- eller ananasjuice 2 st Bixit Blåbärskex Skala och skär bananen i bitar. Dela kexen i bitar. Mixa banan, kex, blåbär, yoghurt och juice tills allt är blandat. Servera direkt. Milkshake Deluxe 2 portioner 2 dl mjölk 2 dl glass 3 Ballerinakex (valfri variant) eller 4 Remikex (Mörk eller Mint) Mixa kex, mjölk och glass tills kexen har krossats och allt är väl blandat. Servera genast.
Ostkaka Att man kan använda kex när man gör Cheesecake vet de flesta. Men kex är faktiskt även basen även i denna mer ”svenska” ostkaka, som är oväntat lättlagad och helt fantastiskt god. 8–10 bitar Kakbotten Ca 25 Brago Fullkornskex 75 g smör eller margarin Fyllning 3 ägg 1 ½ dl socker 2 förpackning Kesella Vanilj á 250g 2 dl lätt creme fraiche Garnering 2 stycken skalade och skivade kiwi, samt florsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint. Smält smöret och rör ner de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en form (c:a 23 cm i diameter med avtagbar botten). Förgrädda bottnen i ca 5 min. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned Kesella vanilj och Creme Fraiche och häll sedan blandningen på pajdegen. Grädda alltsammans längst ned i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna, pudra över florsockret och dekorera med skivor av kiwi. Servera eventuellt med lite grädde till.
Cheesecake Tid: 40 min + 7–8 timmar i frysen 6–8 portioner 2 dl socker 3 ägg 200 g philadephiaost 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 10 digestivekex Gör så här: Sköilj äggulorna från äggvitorna och lägg dem i varsin bunke. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra. Vispa äggvitorna hårt i en egen ren bunke och vänd sedan försiktigt ned dem i smeten. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå. Ställ in i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15–30 minuter i rumstemperatur före servering. Dekorationstips: För att få samma effekt som på bilden – smält försiktigt ett paket blockchoklad (100g) i mikron. Ta ut tårtan urfrysen och häll chokladen i cirklar eller annat mönster ovanpå. Sätt genast in i frysen igen och låt stelna.