Sverige Lagar och regler.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kött och Skolmat KRAV. 2 Hur ofta äter du kött av något slag, tex från nöt, gris, lamm och kyckling? Bas (1018)
Advertisements

Insamling och gallring
Sagan om den hungriga vargen
Snart är sommaren här, plocka blommor och bär.
Skräp i korridorer, snus i tak och på väggar?
Satsdelar.
Yttrandefrihet, meddelarfrihet, efterforskningsförbud, repressalieförbud och källskydd Privat sektor,
Svenska som andraspråk
LAG & RÄTT.
Les meilleures photos de
Lag och rätt.
Magnus Svensson, Jändelskolan, Karlskrona –
Välkommen till Sverige!
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
En kort lektion i hur du inte blir blåst
Lag och rätt.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Sverige Sverige Sverige.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
De fem vanligaste brotten
STATARNA På 1800-talet i Sverige jobbade människorna med jordbruk. För att mäniskorna kunde hitta jobb måste de var gifta. De jobbade mycket men de fick.
Inte störa – inte förstöra
Lag och rätt.
Lag och Rätt.
Om ett ögonblick kommer Du in i en magisk värld!
Samma fast olika eller olika fast samma?
Vad vet du om ……. Franska revolutionen.
Subjekt, predikat, objekt, predikatsfyllnad och adverbial
Samhällskunskap Lag och rätt.
Olika brott.
Vilken ska bort och varför
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
Vilken ska bort. Fundera TYST och skriv ert svar i skrivboken
Orienteraren värnar allemansrätten Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång Oktober 2012.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,
Den magiska dörren.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
Du och jag Av Katarina von Bredow
Samhällsvetenskapliga metoder
Historia och innebörd.  …en rätt för alla människor att färdas över privat mark i naturen och att tillfälligt uppehålla sig där.  Men… … med rätten.
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Orientering.
Hur kan vi veta vad som hänt i det förflutna?
Så styrs Sverige.
Inte störa - inte förstöra
Av William Ekerstedt och Oscar Andreasson
Friluftsliv - isvett Var aldrig ensam på isen
Översyn av naturreservatens föreskrifter. Naturvårdsverket: ”Varje naturreservat är unikt och har därför egna föreskrifter för att bevara naturvärdena.”
Retoriska arbetsprocessen
ALLEMANSRÄTTEN Orienteraren värnar allemansrätten
Moral och Etik Moraliska frågor berör frågor om vad som är rätt och fel/orätt, ont och gott. Andra vanliga begrepp som använd är bör, plikt och rättvisa.
Diagram - Svenljunga Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se Bild: tranor, Västra.
Diagram Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se Bild: tranor, Västra Götalands.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Inte störa – inte förstöra
Yttrandefrihet i Sverige.
SKOGEN.
Ulrika Fagerström Ma12abc Källa: Upptäck samhälle från Liber
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Lag och rätt. Vad är…  Regler När använder vi dem? Exempel?  NormVad är normer? Exempel?  LagNär används lagen? Exempel?
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
LAGAR, REGLER OCH NORMER Varför behöver samhället lagar?
Veckans fördjupning handlar om något som vi kan hitta i skogen
SKOGEN Vad händer med ett dött djur i skogen?
Vi ska ut och forska! Klädsel Utflyktens syfte
Huvudregel: Inte störa – inte förstöra!
Presentationens avskrift:

Sverige Lagar och regler

Vilken förklaring stämmer inte? Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper något som är stulet trots att man vet om det. Medhjälp till brott betyder att man tar sig in i ett låst utrymme.

Korrekt svar Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper något som är stulet trots att man vet om det. Medhjälp till brott betyder att man tar sig in i ett låst utrymme.

Vilken förklaring stämmer inte? Olaga intrång betyder att man tar sig in i ett låst utrymme. Snatteri betyder att man tar något från en butik som är värt mycket pengar. Misshandel betyder att man skadar någon medvetet.

Korrekt svar Olaga intrång betyder att man tar sig in i ett låst utrymme. Snatteri betyder att man tar något från en butik som är värt mycket pengar Misshandel betyder att man skadar någon medvetet.

Vilket påstående stämmer? Vi har 2 grundlagar. Vi har 4 grundlagar. Vi har en grundlag.

Rätt påstående Vi har 2 grundlagar. Vi har 4 grundlagar. Vi har en grundlag

Vilket påstående stämmer? Sveriges lagbok heter ”Sveriges rikes lag”. Sveriges lagbok heter ”Lagen”. Sveriges lagbok heter ”Sveriges lag”.

Rätt påstående Sveriges lagbok heter ”Sveriges rikes lag”. Sveriges lagbok heter ”Lagen”. Sveriges lagbok heter ”Sveriges lag”.

Vilket påstående stämmer? Allemansrätten är en lag som talar om att alla har rätt att säga vad de vill. Allemansrätten är en lag som talar om rättigheter och skyldigheter i skolan för alla. Allemansrätten är en lag som talar om vad du får göra i/på skog och mark.

Rätt påstående Allemansrätten är en lag som talar om att alla har rätt att säga vad de vill. Allemansrätten är en lag som talar om rättigheter och skyldigheter i skolan för alla. Allemansrätten är en lag som talar om vad du får göra i/på skog och mark.

Allemansrätten: Vem ska bort? Du får bryta kvistar från träden. Du får plocka blommor som inte är fridlysta. Du får plocka kvistar och ris från marken. Du får plocka svamp och bär i skogen på annans mark.

Rätt svar: Du får plocka blommor som inte är fridlysta. Du får plocka kvistar och ris från marken. Du får plocka svamp och bär på annans mark.

Allemansrätten: Vem ska bort? Du får tälta en natt i skogen på annans mark. Du får gå över en privat tomt. Du får gå över ängar om du stänger grindar efter dig. Du får gå över åkrar som inte är nysådda.

Rätt svar: Du får tälta en natt i skogen på annans mark. Du får gå över en privat tomt. Du får gå över en privat tomt.