Tröst hos Pinto Av Inger Frimansson Kona-klubben del 4.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Bestar möt myternas djur
Linux Uttagningen Av Maths Claesson Del 1.
Anne Frank Historia.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Samtala om böcker.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Sagan om Piffy.
Ett fel på kvinnor.
Världsreligioner – Ni ska känna till:
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Barnanpassad utredning
Yajoj och majoj (Gog och Magog)
Svenska som andraspråk
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Pronomen.
Åk 9 - året då det händer -.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
Hur du skriver en bra historia
Kan jag med Av Pia Lindenbaum Storasyster kan allt! Hon går i skolan. Hon har en fröken. Hon kan skriva bokstäver. Hon kan bära matbrickan. Hon har en.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Barnens sagor.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Samma fast olika eller olika fast samma?
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Ett helt normalt samtal vid frukostbordet:. Hon: Vad skulle du göra, om jag plötsligt dog?
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Music: Nightengale Serenade
Debattera.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Tredje tecknet Av Ingelin Angerborn Berättelsen börjar med en nyckel som inte verkar passa någonstans. Sen börjar Olivias katt Smilla bete sig underligt,
Hur styr beteenden rollerna i klubben
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Du och jag Av Katarina von Bredow
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Att Skapa Serier.
Vem är jag, Vem är du?.
MAKTLEKAR.
Den magiska dörren.
Djurquiz Start. Vad är det här för djur? giraffelefantmonster.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Riktad skrivning Varför jobbar vi med läsförståelse- medhjälparna (tror du)? Skriv rubrik och svar tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni har skrivit.
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
Bellas besök i Bräcke.
Presentationens avskrift:

Tröst hos Pinto Av Inger Frimansson Kona-klubben del 4. Vilken tur att Frossan har sina kompisar i Kona-klubben och en ny ponny i stallet som kan trösta Pinto. Hur många hästar kan man älska samtidigt undrar Frossan. Och hur ska hon göra med dumma Amanda?

Eddie 12 Elsa 12 Av Thomas Halling Hon är nyinflyttad och ensam. Han är skolans värsting. Ingen av dem gillar skolan och en dag möts de vid en parkbänk. Elsa har blivit av med sin mobil och plötsligt finns den hos Eddie. Två historier i en bok. En berättelse fram och en berättelse bak i boken.

Millan hästar, hundar och hår under armarna Av Milena Bergquist Del 5. Millan går i sexan och önskar att hon får rida Zita och få en hund. Kan en fräknig rödhårig flicka få bli lucia, undrar Milena. Kanske ska hon färga håret?

Flygande mattan Av Christin Salander Tror du på sagorna om drakar och om äventyr på fantastiska platser och enhörningar och allt annat spännande, det gör i alla fall jag. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag just den här sommaren hamnade mitt uppe i ett äventyr i en sådan där saga som man säger inte finns.

Gladiator Gatans lag Av Simon Scarrow Marcus utbildning till gladiator fortsätter på Roms gator, samtidigt som han är livvakt till Ceasars systerdotter. Rom plågas av ett regelrätt gängkrig, och stadens invånare drabbas, fattig som rik. När senatorerna dessutom börjar använda sig av gängen i sitt politiska rävspel, tvingas Marcus in i striderna.

Spegeln En skräcksaga Av Kelly Barnhill Jack är på sommarlov hos sin morbror och moster i Hazelwood. Där hela byn välkomnar honom. Jack som trodde att sommaren skulle bli långtråkig visar sig bli något helt annat, något han inte ens kunnat ana.

Restips för utomjordingar Innehåller bland annat. Bra-att-ha-grej på jorden En ordbok om mat. Strumpor med öppna tår. En peruk. Bästa platserna på jorden. Husby får du inte missa. Så beter du dig när du träffar en jordbo. Var glad, se positiv ut och ha snygga naglar.

Ninas julklapp Av Marianne Wallin När Nina går in i Filles box fastnar spån i snörena på kängorna. Det känns lite fånigt att inte ha ridstövlarna på sig. Trots att hon skakar ordentligt på fötterna blir spånet kvar. Då slutar hon bry sig.

Från mörkret mot ljuset Av Per Nilsson Pim-Pim känner en ängel hon heter Extra och går i hans klass. Ängeln har kommit för att hjälpa Pim-Pim med klara av ett uppdrag, men han förstår inte vad det är. Goda och onda krafter kämpar mot varandra. Vem kan han lita på?

Dvärgarnas stad Av Patrik Bergström Del 3. Alex och Corinthia beger sig över hotfulla hav till dvärgarnas rike, djupt ner i underjorden. Där, på en klippavsats, utspelar sig en strid mot avgrundens vidunder. Samtidigt avslöjas fler ledtrådar om Alex och Corinthias märkliga bakgrund.