PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Trygghetsvandring Resultat av trygghetsvandringen från 30 maj av unga. Ungdomsombuden tillsammans med Trygghetsgruppen från UngDialog.
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Resedagbok Eliel Villaroel och Ghazal Valatabar. En resedagbok visar hur man f ö rflyttar sig Används för att undersöka hur vi använder kommunikationer.
Välkomna!.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Välkomna till Blåa Skor!
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Svenska som andraspråk
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Solanderskolan presenterar
År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013.
Välkommen till föreläsning om hur man kan söka sommarjobb
Munkedals kommun Kort sammanfattning av projektet fram till idag.
Välkommen till Sjöfrugården!.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Syftet med Idrottskonferensen •Mötesplats •Delge varandra goda exempel •Träffas och diskutera den idrottsliga golfutvecklingen.
Strandgården vår gemensamma angelägenhet!. Strandgården Strandgården drivs av Stiftelsen Fritidsgårdar i samverkan med församlingarna inom Equmeniakyrkan.
Utvärdering av samverkansprojektet Linköping City •Syftade till att utvärdera samarbetet mellan Linköpings kommun, Cityföreningen och Cityfastighetsägarna.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
Spara pengar! Några ekonomitips. Spara varje dag Du kan spara många sköna slantar om du tar med lunch hemifrån till jobbet eller skolan.Att äta ute varje.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Hälsa på samhällsnivå Hur vill du jobba med kapitel 7.
Säkerhet och Trygghet för Framtidens Äldre september 2010.
Lokal Pedagogisk Planering
Mentometer Tryck på den siffra på dosan som motsvarar ditt val. OBS!
Välkommen till Sundsbroskolan 24 januari 2011
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Workshop vägledning Välkomna. Dagens upplägg 9:00-9:30 Kaffe 9:30:-10:15 Introduktion 10:15-10:55 Ramverkets delar 10:55-11:15 E-delegationens vägledning.
PROEFF ”Projekt för energieffektivisering i skånska företag genom tillsyn och rådgivning” GRUNDUTBILDNING -Energieffektivisering och energitillsyn 20 mars.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Projektledare barn och ungdom
Min praodag på dagiset Kotten. Förmiddan  ställde frågor  Byggde lego med Felicia  gick ut  Fanns 8 barn på stora  När vi kom ut åt frukt.
Den magiska dörren.
Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken.
Stockan P03 Föräldramöte 29 januari Agenda - Introduktion välkommen ( Jacob ) - Genomgång av planen 2015 ( Jacob ) - Sportchef Dan Jarl berättar.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Välkommen till Ungdomsseminarium Kommunfullmäktiges ungdomsberedning, uppdrag och arbete Jeanette Rapp, sammankallande 10.00Allas rätt till inflytande,
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Rädda Barnen Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Elin Ståhl Johansson och Ulla Lindström
MOTIVATION.
Stockholmsenkäten Stockholmsenkäten 2014 Syfte - Kartlägga drogvanor, kriminalitet, skolk, mobbning samt.
Huvudsatser och bisatser
Mål, kunskapskrav och LGR-11
GRUBBESKOLAN PRESENTERAR PROJEKTET DEN NYA SKOLGÅRDEN ETT AKTIVITETSPARADIS.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Gymnasiearbete för högskoleförberedande examen
Ordföljd.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Jobb.
V.49: Veckobrev för förskoleklass A
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Ordföljd huvudsats.
Det här händer under vecka 47 Bra datum att ha koll på:
Utvärdering Mötesplats Goda exempel
Ordföljd huvudsats.
Övernattningsläger P-05 Kungsbacka IF
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Vad är en konjunktion? En konjunktion binder ihop huvudsatser.
Presentationens avskrift:

PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré DIALOG MED ELEVER PÅ VÄSBY NYA GYMNASIUM När? Onsdagen den 18 november 2011 Var? Messingenhuset

Dialog med ungdomar Den 18/11 2011 träffade Stadsbyggnadskontoret och Skanska elever på Väsby nya gymnasium för att diskutera förstudien Väsby Entré och stationsområdet.

Upplägg 08:30 Introduktion av förstudien 10:00 Grupparbete, beskriv hur en dag i stationsområdet och Väsby Entré kan se ut i framtiden. Metoden kallas dagboksmetoden 12:00 Lunch 13:00 Återrapportering 13:30 Bygg ett av de föreslagna tillskotten till området i LEGOS konstruktionsprogram. 14:30 Inlämning och avslutning

Inspiration I Gällivare har man använt dagboksmetoden för att kartlägga behov och önskemål om den nya stadskärnan. Vi gjorde likadant med Gymnasieeleverna för att kartlägga behov och önskemål om Väsby Entré och stationsområdet. Låt dig inspireras av Gällivares resultat här: http://www.gellivare.se/sv/Nya-gellivare/Filmer/

Grupparbete om Väsby Entré och stationsområdet Ett förslag…. Tryggt Belysning Snyggt Bio Café Park

Ett annat förslag.. Man tar cykeln från Runby på väg till Väsby nya gymnasium i Messinghuset. Mitt på bron över till stationsområdet stannar man och äter frukost med kompisarna och tittar på tågen. På rasterna går man och shoppar i butikerna som ligger i tunneln under järnvägen. Efter skolan stannar man och hänger i järnvägsparken där det finns ett café längs med ån. Det blir en mötesplats både på dagtid och på kvällstid. Efter man varit i parken kanske man vill åka till Stockholm eller Kista. Då sitter man på sköna bänkar inomhus och väntar på tåget. Om det är sommar kanske man t.o.m vill sitta utomhus på bekväma sittplatser…

Ett tredje förslag… När man kommer till Väsby på morgonen kliver man av tåget och kommer rakt in i en trevlig ankomsthall. Ankomsthallen har entré vid ån och när man kommer till Väsby nya gymnasium möts man av en trevlig parkmiljö. Längs med ån finns ett café där man kan fika och efter man har fikat kan man gå genom ankomsthallen som binder ihop Runby och centrala Väsby till nöjeshuset som ligger på Runbysidan. Där kan man bowla, gå på bio, spela bingo och mycket mer.. På Runbysidan kan man ta bussen överallt eftersom busshållsstationen har flyttat dit.. Och om pengarna har tagit slut när man ska ta pendeln in till Stockholm kan man gå till stjärnhusen för där har man kompletterat med kontor. Händelsevis jobbar morsan där och då kan man hälsa på och be om en liten slant..

Ett fjärde och femte förslag… Väsby- det nya stället för ungdomar Väsby Entré ska vara en stor mötesplats för ungdomar i norrort. På Runbysidan kan man gå på Mcdonalds, hänga i ungdomenshus som har en spelhall med biljard, Xbox, pingis med mera. Det finns även en bio i området och en bowlinghall. Om man bara vill hänga så kan man göra det i järnvägsparken, exempelvis en fredagskväll med polarna. Denna mötesplatsen behöver inte ha några idrotter. Vilundaparken finns redan och håller måttet. Ett bra exempel är Sollentunas ungdomshus. En mötesplats med ordnade fester och bra häng. Man kan också inspireras av Heron city.

Ett exempel..

LEGO Efter lunchen var det dags att bygga något valfritt ur ett förslag som presenterats. Många byggde caféer och Väsby ån. Båda anses vara två viktiga inslag i Väsby Entré…

Café vid järnvägen

Café vid ån

Shopping

Café i park

Café i park med skridskobana

Sammanfattningsvis Eleverna på Väsby gymnasium gillar idén av att ha en trevligt café i området. Gärna i park eller vid ån. Ett annat behov som identifieras är en bio, shopping men också en varm ankomsthall eller väntplats.

Till alla elever som deltog..