En blå bok Gunnel Arvidsson

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Varför behöver man bli frälst?
Anne Frank Historia.
”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Sagan om Piffy.
Ett fel på kvinnor.
Solen är större än jorden.
Lucia -12 Vi ska göra världens bästa Luciakonsert
En Modern Saga Grodkonungen.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Hans och Greta.
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Svenska som andraspråk
DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
Välkommen till Ungdomssamling!
Les meilleures photos de
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Den globala & trygga företagsskolan n Ibland genomgår vårt företag förändringar n Här följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva…
Neptunus är en blå planet. Och den har ingen fast mark.
= att visa istället för att berätta
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Det va en gång en katt och hund del 1
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
I krig och kärlek är allt tillåtet
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Vägen till en bra novell
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Färger och kläder 1 TRYCK F5.
Sjätte Kvällen Det blinda hjärtat (1)
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Kom nu är det tid att tillbe. Kom nu är det tid att lova Gud
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Rymden Bilder: Clipart
Vad är du för typ av person?
Att skriva efter en litteraturdiskussion
RYMDEN AV: ADAM SAARANEN BILDER: CLIP ART.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Tänd ett ljus och låt det brinna låt aldrig hoppet försvinna
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Den magiska dörren.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Berättelser – det stora nordiska kriget Fånge. Hela dagen hade vi stridit vid Poltava. Ryssarna gjorde anfall på anfall mot våra ställningar. Krutröken.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Stjärnor Stjärnor uppträder ofta i grupper
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Det var en gång....
Judendomen Emmy Hanna Nathalie.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
Presentationens avskrift:

En blå bok Gunnel Arvidsson

Gunnel Arvidsson En blå bok en diktsamling med bilder © Gunnel Arvidsson ISBN 91-631-4382-8 Utgiven i samarbete med Sensus studieförbund Stockholm-Gotland 2003

Vinternatt

Berättelse om stjärnan ’Av stjärna är du kommen. Till stjärna skall du åter bliva.’ Natt är över jorden. En sol har nått sitt slut. Allt som varit och allt som blivit kvar går under för att kastas ut i det eviga alltet. En stjärna faller förbrinner, slocknar faller sönder. Så småningom föds tid och rum på nytt. Stoft vid stoft laddar omigen en stjärna. Så blir av allt som varit liv på nytt. En människa. Ett grand.

Embryo

Oxen och ormen

Själ

Getabocken

Hjortryttaren

Du var så varm i min kupade hand, så skön att se Fågelbo Min hjässa blev en krona, ett näste för en fågels bo. Jag fick i min hand en liten vit fågel. Du var så varm i min kupade hand, så skön att se med glänsande fjäderdräkt. Din vita skrud bröts i färg av blått och rött och guld. Jag höll dig i min hand. Jag såg dig och var lycklig. Du var sanning. Jag räddes, och fågelns bo föll ur trädet ned. Min lilla vita fågel flög. Du lämnade min öppna hand. Vart for du lilla fågel? Vart tog du vägen nu? Jag vet inte var. Jag är ledsen. Jag är ensam kvar.

Över hennes panna rinner månens strålar Jungfru Över hennes panna rinner månens strålar tvinnade av hår och silverfärg, fågelband. Lyckans hjul håller hon i sin vänstra hand, tryckt i brunt på en vit tygkasse. Den högra handen bär en resväska, en rosa, av tyg, med två små figurer på. En gul nallebjörn för hon med sig på ryggen som en bärpåse i gul och svart decimeterbred rand. Hon hade grå strumpor en ljus tunn rak kjol vit jumper, en röd öppen tröja något lila till och en svart jacka med huvan uppfälld över huvudet. Blek som en död var hon. Jag såg henne på perrongen. Hon väntade ett tåg.

Ingénue

Lammet

Prinsen

Där är bara den unga stammen, vit med gråbruna fläckar. Passage En blå man bär i sina armar en ung björk. Där är bara den unga stammen, vit med gråbruna fläckar. Den blå mannen ska plantera om den unga björken på en annan ort, med ny näring och plats att andas. Den unga björken han bär i sina armar är sovande. med den tunna lätta stammen ska vakna från ett nytt fäste och växa.

Höstmåne

gulblank rännas stilla flöde. Månen lyser öde hav Minne Fågels öga följer gulblank rännas stilla flöde. Månen lyser öde hav och spår av svunnen resa.

Mun

En kamrat till mig blev mördad. Några bröt sig in i mitt hem. Bekännelse En kamrat till mig blev mördad. Några bröt sig in i mitt hem. Jag blev rånad och misshandlad. Sedan har jag inte vågat gå ut. Jag har suttit i fängelse Jag har gjort onda handlingar, men aldrig gjort våld mot någon annan människa. Jag har handlat illa mot mig själv. Jag har blivit utnyttjad. Min mor blev misshandlad. Jag blev misshandlad. Många gånger har jag tänkt på att flytta till ett annat land. Jag var länge beväpnad för att skydda mig. Jag bär inte vapen nu. Jag förstår inte varför jag lever.

Landskap

Boken öppnas

Jag vill gå in under porten som för mig till platsen där Allt är Förlåt Jag vill gå in under porten som för mig till platsen där Allt är Jag vill föra undan förhänget och stiga ut på platsen Mitt i Jag vill öppna dörren till den plats där varken är kvinna eller man varken jude eller grek Där Allt är är jag som lever all tid

Ängel

Gran

Sov, Maria, din jungfrusömn Din tjänst är över

En blå blomma

Gunnel Arvidsson Dikter Rent hjärta 1993 Det omvända trädet 2001 ISBN 91-631-4382-8