Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Landsbygdsnätverket Erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras och metoder utvecklas.
Advertisements

Landsbygdsnätverket En mötesplats där erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras.
Post- och telestyrelsen Morgondagens samhälle behöver snabbt och säkert bredband Vad kan kommunen göra? Eva Grönborg, Post- och telestyrelsen.
Entreprenörshuben Målgruppen: Utlandsfödda, någon undantag, svenskar? 18 – 64 (med slutfört gymnasium) Alla nyanlända oavsett att de har ekonomiskbistånd.
Utvecklingsprocess för centrala myndigheter Träff 3 – 4-5 November 2015.
Landsbygdsnätverket En mötesplats där erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras.
Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader.
Inventeringar och kunskapsuppbyggnad Lona-träff i Göteborg 23 september 2015.
ESF och Region Västerbotten Niklas Gandal
Theres Sundberg, förstudiekoordinator / verksamhetsledare,
Utvärdering av lokalt ledd utveckling Madielene Wetterskog Gustav Helmers Utvärderingssekretariatet.
Plan för utvärdering av kommunalisering av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende i Norrbottens län Bakgrund Nationellt regeringsbeslut 2010 (SOU.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Projekt Fotbollsambassadör Projektets bakgrund Många ledare i föreningarna saknar ledarutbildning Lokal utbildning får fler deltagare En förening.
Mina vårdkontakter blev 2015……
Utvärdering av ESI-fondernas genomförandeorganisationer
Projektplan Drivmedel i fokus i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Uppdrag, roller och ansvar
My Hörting och Elin Johnsson
Stockholm Archipelago samverkan Tina Larsson, projektledare
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
XX kommun Kommunikationsplan.
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Integrerad infrastruktur-/ samhällsplanering som bidrar till attraktivitet, tillväxt och hållbarhet Christer Karlsson.
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Från utlysning till beslut, en översikt
Uppdraget Tillväxtverket, ESF-rådet och Jordbruksverket ska lämna ett gemensamt förslag till Framstegsrapport till Näringsdepartementet. Rapporten är gemensam.
Fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt (FEAD)
Ifous Undervisning i förskolan Tidsplan
Nätverk för lärare på fritidshem
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Presentation av förslag
Välkommen som förtroendevald i TJ
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Johanna Sandahl Delegationens arbete, regeringens planer och
Miljömålen består av tre slags mål
- Mottagare, medborgare, medskapare
Årsrapport EHFF Rapporten godkänns av ÖK och dessutom av GD
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
Föreningen Samtal och erfarenhetsutbyte
Kommunikation EHFF 18 april 2018 Karin Bendz
Presentation av förslag
OSA-kollen Jobba tillsammans med organisatorisk och social arbetsmiljö
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
En demensstrategi för Sverige – hur jobbar vi vidare?
Roller och ansvar Vi kommer bland annat att prata om:
Möten och konferenser skyddad natur 2017
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Tematisk grupp för fiske och vattenbruk ÖK
Diagnos och delaktighet
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Referenser – Carbon Capture and Storage (infångning och lagring av koldioxid) Bakgrund Fossila bränslen står för cirka 80% av världens energiförsörjning.
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Hållbar utveckling måste vara
Kulturskolornas strategidokument
Rubriker: Franklin Gothic Demi Brödtext: Franklin Gothic Book
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
Öka antalet personer som utbildas inom vård och omsorg i Fyrbodal Öst
Förslag till framstegsrapport om genomförandet av partnerskapsöverenskommelsen Övervakningskommittén maj 2019 En framstegsrapport om genomförandet.
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Projekt bäckenrehabilitering 2019
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Målgruppsanalys - mall och instruktioner
Presentationens avskrift:

Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder

Kommunikationsplanering Planering av insatser utifrån kommunikationsstrategin: Vad? Kommunikationsplan – genomförandefas Hur? Tre mål, fyra målgrupper Mål: programmålen, EU 2020 mål Utbildning och tillsyn av LAG ingår inte i planen ÖK:s roll: Granska genomförandet av strategin genom att ta del av och lämna synpunkter på genomförda, pågående och planerade kommunikationsaktiviteter. Tre mål och fyra målgrupper: Företag och organisationer söker projektstöd inom lokalt ledd utveckling och bidrar till hållbar utveckling av människor och bygder. Vidareförmedlare och samarbetspartner sprider information, kunskap och erfarenheter om lokalt ledd utveckling Allmänheten känner till arbetet med och effekterna av lokalt ledd utveckling samt EU:s intentioner inom den lokala utvecklingen.

Genomförda och pågående aktiviteter Coompanion – Projekt om möjligheter inom socialfonden (och till viss del regionalfonden) som kompetenshöjande insatser till leaderområden. Webb - Publicering av goda exempel på projektidéer inom Regional- och socialfonden samt havs- fiskerifonden. Enkät om hur LAG upplever fondsamordning i praktiken och kompletterande enkät riktad till regionala nyckelaktörer inför nationaell träff 4 december Fyra turer med leaderbussen med syfte att sprida kunskap om leader till aktörer på lokal, regional och nationell nivå. Regionala träffar under hösten Under kvartal 2 2018 informerade vi Coompanion Östergötland om möjligheter till projekt inom socialfonden och till viss del även regionalfonden. De i sin tur informerade Coompanion nationellt om dessa möjligheter. Coompanion såg då möjligheter att söka egna projekt samt att erbjuda sina tjänster till leaderområdena som kompetenshöjande insatser. Under kvartal 3 publicerades ett flertal goda exempel på projektidéer inom havs- och fiskeri-, regional- och socialfonden. Både externt på Jordbruksverkets webbsida om lokalt ledd utveckling och även internt på Ladan. En enkät om hur LAG upplever fondsamordning i praktiken har genomförts och sammanställts. Ytterligare en enkät ska genomföras som är riktad till regionala nyckelaktörer. Dessa båda rapporter ska ligga som underlag till den nationella träffen om fondsamordning som den operativa gruppen ska genomföra den 4 december i Stockholm. Fyra turer med leaderbussen har nu genomförts inom ramen för planerade nätverksaktiviteter 2018. Syftet är att sprida kunskap om leader till aktörer på lokal, regional och nationell nivå. En konceptbeskrivning har tagits fram. Materialet har marknadsförts i sociala medier och i riktade utskick till alla LAG. Marknadsföringen består av nyhetsartikel, fyra reseberättelser, tips och råd samt en kort film. Regionala träffar planeras att under hösten genomföras i Region Mitt, Region Sydost, Region Väst, Region Mälardalen och Region Syd. Ett genomgående tema på träffarna är frågor om handläggning och utvärdering. Region Väst har som stående punkt på dagordningen att ha med Jordbruksverkets handläggare via Skype. Region Syd kommer vid nästa träff att ha temat kommunikation och retorik.

Planerade aktiviteter 2019 Informera om lokalt ledd utveckling till stödsökanden via webb, nyhetsbrev mm och kontinuerligt förtydliga information så den är lätt att förstå Sprida goda nyheter om utvecklingen av lokalt ledd utveckling och ge förståelse om vilka mervärden som projektstöden kan ge via blogg, nyhetsbrev och eu-fonder.se Stöd och vägledning till LAG och leaderkontoren t ex paraplyprojekt och ev klumpsummor Dialog och erfarenhetsutbyte mellan aktörer som är engagerade i genomförandet (Leaderträff, regionala träffar) Sprida kunskap och erfarenheter från fondsamordning. Målgrupp är landsbygdsnätverkets medlemmar.