Ger en känsla svenska vildmarken

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kolhydrater Vid fotosyntesen bildar växterna kolhydrater. Till denna grupp hör socker, stärkelse och cellulosa.
Advertisements

Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Energigivande näringsämnen
Fetter & Vatten Fett – Energigivande näringsämne.
Svarvarvägen 12, Saltsjö-Boo
Mat och hälsa åk 8.
Kostföreläsning Repetition
En uppsats om hälsa Mitt namn. SAMMANFATTNING Text…
Näring och individuella behov åk 8
ViktreduktionAptitlöshetIllamående 2 Nutritions behandling vid Hematologisk sjukdom, Okt 2011, Leg dietist Åsa Nybacka.
Sammanfattning mat och hälsa
Sammanfattning mat och hälsa
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Utvärdering i HK?.
Matsmältningssystemet
Matsmältningen börjar i munnen.
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Vid första tanke…. Kan man tro att Sveriges topp 1 är köttbullar & potatis med lingon. Men när du tänker efter riktigt noga tror du den rätten är absolut.
Hur ska man planera upp sina måltider?
Kost för idrottare.
Cornflakes historia.
Cellen och dess beståndsdelar
Vad ska du äta och varför ?
EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Energigivande näringsämnen
Vad finns i maten?.
Kost och vätska för längdskidåkare referens; SISU idrottsböcker
Ämnen och vatten.
MATSPJÄLKNINGEN Station 2: Magsäcken Station 1: Munnen
Kolhydrater Tre grupper.
Livsmedelskemi.
ÄMNENA I MATEN.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
»Ämnen har egenskaper Lukt Smak surt beskt salt sött.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION.
Kostanalys - RÄTT MAT VID RÄTT TIDPUNKT GER DET BÄSTA TRÄNINGSRESULTATET.
Kost. Vem är jag? Jobbar på Logistikskolan/TrängR Bor i Trädgårdsstaden Gift med Per Barn Albin 6 år, Tim 8 år Utbildad på GIH; Tränarutb Övrigt: PT utb,
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
Optimera dina träningseffekter och nå längre med rätt mat.
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Studieteknik - tips och ideer
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Fjällen Geografi åk 4.
Energi och Näringsämnen
Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Helgelse Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.
KOST Grupp forsläsning.
Källa: Livsmedelsverket
Vi levererar din beställning 4-6/12! Tack för att du stöttar UIF F01!
PH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger.
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Typiska kännetecken för instruktioner
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Kalvfond Ger dig rika smaker
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Oxfond Med kraft och styrka
Johan Karlsson, Pilängskolan, Lomma –
Presentationens avskrift:

Ger en känsla svenska vildmarken Viltfond Ger en känsla svenska vildmarken Vår Viltfond lockar fram mustiga smaker plockade från den svenska urskogen och dessa rika djurliv, fonden ger kraft och en underbar nästan lite rökig smak åt grytor, soppor och såser. Ett tips tillsätt någon matsked i köttfärssåsen och den får en helt ny karaktär. Prova dig fram Mondana gör det goda godare. Ingredienser: Vatten, maltodextrin(vete), salt, jästextrakt, aromer, socker, köttextrakt (3%), oxfett, lökpulver, stabilisator (xanthan), kryddor. Näringsinnehåll per 100 g: Energi 530 KJ / 125 kcal, Fett 1,0 g varav mättat 0,5 g, Kolhydrater 22,8 g varav socker 5,5 g, Protein 6,1 g, salt 15 g. Salthalt i utspädd fond: 0,50 g