Ibruktagande besiktning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Säkerställd intern styrning och kontroll
Advertisements

ByggaL – metod för byggande av lufttäta byggnader
3D - Fastighetsbildning
Säkra lekplatser.
Egenkontroll vid livsmedelshantering !
En bild av debatten Vårdskandaler Vinster
Vårdplaneringsprocessen vid in- och utskrivning till och från landstingets slutna hälso- och sjukvård Inskickningsmeddelande Inskrivnings meddelande Kallelse.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Revisionsberättelse Årsredovisning för verksamhetsåret 2010 Marks kommun Föredragning kommunfullmäktige
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
Revisionshistorik Versions- nummer Datum Ansvarig
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
Riskbedömning vid ändring i verksamheten
Dyraste traktorn står i garaget!
Nyheter i BVF 923 version 4.0, gäller från
Välkomna till referensgruppsmötet den 11 juni 2013.
Vanliga fel vid riskbedömning
Valutareservs- förvaltningen – verkställande av de restriktioner som gäller Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Håkan Skyllberg, BDO PROTOKOLLSBILAGA B Fullmäktiges.
Reglemente för God hushållning och intern kontroll
§ 41 Räddningstjänstlagen
Upphandling av avfallshämtning
Landstingets miljöarbete
CENTRALLASARETTET VÄSTERÅS – OPERATIONSVERKSAMHETEN PRESENTATION AV TIDIG FÖRSTUDIE GÄLLANDE OPERATIONSVERKSAMHETENS FYSISKA MILJÖ Infoga bild – workshop.
Checklista Identitetshanteringssystem för SWAMID 2.0
Krav på leveranser till förvaltning
Mina meddelanden Juridik & Informationssäkerhet Jeanna Thorslund Jurist Center för eSamhället.
Bevakning av driftplatser
Säkerheten främst.
Lars Asteborg, Medicinteknisk samordnare Tillsynsavdelningen
Anders Bergström Läkemedelsstrateg BILD 1 Vad innebär Läkemedelsservice ?
Nya föreskrifter och allmänna råd
Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Håkan Skyllberg, BDO Direktionens säkerställande av IT- säkerhetsskyd d PROTOKOLLSBILAGA C Fullmäktiges protokoll ,
Segelflygets miljöpolicy Vår verksamhet skall präglas av en helhetssyn på kvalitets-, säkerhets- och miljöfrågor Segelflyget skall verka för att med god.
Kommunens hantering av styrdokument Redovisning Kommunfullmäktige
Egenkontroll enligt Miljöbalken
Riskgranskning av organisatoriska förändringar
Kapitel 10 (i ISO27002) - Från dröm till verklighet Jaak Akker
SÄKERHETSRÅDET AGENDA Genomgång av föregående protokoll – Wåg Syfte, Organisationsförslag och deltagare – Wåg Lägesbild Allmänsäkerhet - Wåg IT säkerhet.
1 Marknadskontrollrådets seminarium ”Din produkt, ditt ansvar ” Nalen 21/ Olika roller, olika ansvar: Tillverkare, importör, distributör Göran Lundmark,
Genomförande Expropriation Förköp
Energikartläggning i stora företag
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
SÄKERT BONDFÖRNUFT Minskar olyckorna inom lant- och skogsbruk Individuellt gårdsbesök Tre träffar till Säkert Bondförnuft Gårdsvandring i grupp Lars Lundmark.
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
Västerås stads revisorer Information vid Kommunala Pensionärsrådet 1 oktober 2015 Annette Björnson.
VÄLKOMMEN PÅ FASTIGHETSÄGAR- FRUKOST BÄTTRE PROJEKT I DIN BRF FASTIGHETSÄGARNAS HUS 3 DECEMBER 2013.
Dagens upplägg Reflektioner sedan i fredags Målsättningen med utbildningen Fortsatta planeringen Gruppdiskussion kring nuläge Presentation av redskap.
Metod för produktion av lufttäta byggnader
Samverkan.
Tillsyn av förändringar i funktionella system – Säkerhetsgranskning
Presentation av ledningssystemet
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Syftet med avvikelserapportering?
Vad är medlemsstaterna skyldiga att tillse när det gäller användning av maskiner? De ska ansvar inom det egna landets gränser att befolkningens, husdjurs.
Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen
Rylanders Kontorsvägen Lysekil Epost
Framtidens elevhälsa Stockholm september
Information om nya föreskrifter FTF Arbetsmiljö – 22/3 2007
Tillämpningsområde och definitioner
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Branschrådet för tunnelbana och spårväg 25 oktober 2018
I offentlighetens tjänst
Branschrådet våren 2018 Göteborgs Stads Spårvägsbana Mimmi Mickelsen.
Intern styrning och kontroll
Vi tar ansvar i skogen SVENSKA PEFC.
Ta del av riktlinjerna här
Målsättning anl 12 Leverera dricksvatten till samtliga anslutna (83 st) med godkänd kvalité och acceptabelt tryck och flöde.
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Presentationens avskrift:

Ibruktagande besiktning Göteborgs Spårvägsbana Mimmi Mickelsen

Besiktning För att upprätthålla kraven på trafiksäkerhet, teknisk funktion, resekomfort och miljö, teknisk säkerhet, arbetsmiljö samt att säkerställa att anläggningskapitalet behåller sitt rätta ekonomiska värde skall besiktningar genomföras på Trafikkontorets fasta bananläggningar. Syftet med besiktningarna är att: kontrollera att prestationsförmågan vidmakthålls på idrifttagna anläggningar, kontrollera att föreskrivna villkor innehålls på de anläggningar som idrifttages, att genom planerat underhåll förebygga fel på dessa anläggningar. Målsättningen med besiktningarna är att: kontrollera att en anläggnings prestationsförmåga upprätthålls inom fastställda krav, dvs. att kontrollera det aktuella tillståndet samt att bedöma kommande tillståndsutveckling och risker för fel. Genom kontroll skall fel vid om- och tillbyggnad undvikas. rapportera fel, anmärkningar och befarade försämringar samt deras allvarlighetsgrad.

Ibruktagande besiktning Syftet med ibruktagandebesiktning är att säkerställa att utförandet av en ny anläggning eller en väsentligt förändrad anläggning överensstämmer med gällande normer och bygghandlingar, och att den därmed kan överföras till drift och underhåll. Ibruktagandebesiktning omfattar dels att säkerställa att anläggningsinnehavarens generella krav på anläggningen liksom att myndigheters krav uppfylls och dels att säkerställa att dokumentation, kunskaper, rutiner och organisation för att sköta anläggningen är tillräcklig. Vid besiktning fastställes att anläggningen/anläggningsdelen uppfyller signalsäkerhetskraven, att funktionen är riktig i övrigt samt att driftsäkerhetskraven är uppfyllda. Ett viktigt säkerhetsmässigt krav är att anläggningsdokumentation och anläggning överensstämmer. Leveransbesiktning av komponenter i signalsäkerhetsanläggningar skall göras med utgångspunkt från de trafik- och driftsäkerhetskrav som ställs i varje enskilt fall. Komponenter som skall vara ersättning skall vara säkerhetsklassade för användning i säkerhetsanläggning, CE och S-märkta. I de fall när spår varit avstängt mer än 5 dygn ska en validering av anläggningsdelen som varit avstängd ske, om inte annat har beslutats. Valideringen ska planeras och genomföras av ibruktagningsledaren genom vagnskörning genom den avstängda delen om inte annat har specificerats.

Dokumentation Besiktningsansvarig ansvarar för att upprätta besiktningshandlingar efter genomförd besiktning i enlighet med rutinen för respektive besiktningstyp och anläggningstyp. Följande dokumentation skall generellt finnas efter besiktning: Besiktningsrapport. Fullständig uppsättning godkända ritningar, med ev ändringar eller kompletteringar inritade (skall finnas även i anläggningen). Protokoll över justering av spårledningar (shuntvärden). Eventuella av Trafikkontoret beviljade avsteg. Protokoll över siktavstånd vid huvudsignaler. (se vidare i K3.7.4. avsnitt 4) Besiktningshandlingar från Ibruktagandebesiktning skall arkiveras minst 5 år hos Trafikkontoret och från Säkerhets- och Underhållsbesiktningar minst 2 år hos Trafikkontorets funktionsentreprenör.