Sankey diagram: Sweden´s energy system 2014

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Göran Bergdal ´- April 2006 OK Inte OK X •Detta är utgångsbilden vi skall jobba med framöver. Och den gäller högerhänta. Inte Bill Clinton. •De första.
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Optik Läran om ljus.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Alkohol- och drogsituationen
Att tänka på inför redovisningen
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
Spänst 5 Veckors program för att förbättra din SPÄNST
Imperialism - När ett land tar över, styr och använder sig av en annan del av världen.
Sura lösningar Starkt frätande Smakar surt pH-värdet 0-6
Geografi År 7.
DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.
Vattenförvaltningens kvalitetsfaktorer som indikatorer i miljömålsuppföljningen Smidigt uttag från en databas: VISS Ingen ytterligare bearbetning av materialet.
BILDSPRÅK Bilder har olika syfte Reklambild Konstbilder.
KARTKUNSKAP 1.
LÄNGE LEVE MÅNGFALDEN..
Följande presentation är inte tänkt att reta upp vare sig anhängare av fotboll, ishockey, växtfärgning av kläder eller någon annan populär sport.
Energi och klimat i ett genusperspektiv
Utsikter för ekonomin Stefan Törnqvist
 Varje verksamhet gynnas av rak styrning.  Ansvar, befogenheter och ekonomi bör gå hand i hand. Det gynnar effektivitet, resultat, rättssäkerhet och.
Nätmobbning/Cyberbullying
N V M DIAGRAM Samband mellan q V och M
Egypten.
Potentiell BNP, resursutnyttjande och penningpolitik Grand Hotel, Saltsjöbaden den 7 oktober 2010 Förste Vice Riksbankschef Svante Öberg.
MAKTLEKAR.
Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Rubriken kommer här - underrubrik. 2Energy is in the air! Miljö Ekologiskt Energi- effektivitet Energismart Grön el.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Jordens, djurens och människans utveckling
Vilka olika typer av tal finns det?
Viktiga ord och begrepp
Världens befolkning & migration
Krafter.
betyder odelbar är så liten att man inte kan se den
Företagsklimat Företagares och politikers syn på skatter, regler och kostnader Skillnader i synen på företagsklimatet 2010 Dalarnas län.
Alkohol- och drogsituationen nationellt och lokalt Annika Nordstrand, folkhälsostrateg Harald Segerstedt, verksamhetsstrateg Norrbottens läns landsting.
Syftet med dessa samtal Att få en uppfattning om Vilka faktorer och förutsättningar som påverkar val av etableringsort Hur bemötande och kontakter med.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
M EDELLIVSLÄNGD M EDELLIVSLÄNGD S PÄDBARNSDÖDLIGHET S PÄDBARNSDÖDLIGHET F ÖDELSETAL ( NATIVITET ) F ÖDELSETAL ( NATIVITET ) D ÖDSTAL ( MORTALITET ) D.
Barnkonventionen Regler om att alla barn i världen ska ha det bra Av Ordbild och ”BK för alla”: information om Barnkonventionen Sida 1av 7 Lyssna.
Masktraditioner. Fundera på… När kan man bära en mask? Varför bär man en mask? Vad har masker för betydelser i olika kulturer?
Sveriges språkhistoria
Svenska språkets historia
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Sankey-diagram över Sveriges energisystem 2015
Skolan elever yngre 2016.
Hinduismen.
Konsekventialismens kriterium för en moraliskt rätt/fel handling:
Polynomfunktioner av första graden
Målområde 6: En mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård
Imperialismen.
Öppna jämförelser kollektivtrafik 2015
Smidigt uttag från en databas: VISS
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Riksdag och regering 2 lektioner
Hav och land 1. a) Vad menas med världsdelar respektive kontinenter?
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Energianvändning 2010, TWh Källa: Energy Information Administration, Energiföretagen Presentation
Homo sapiens.
Jämställdhet.
Hav 71 % av Jordens yta är hav.
Tvångsvårdsdata i patientregistret
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Den amerikanska revolutionen
Aktuellt från miljömåls-uppföljningen
Presentationens avskrift:

Sankey diagram: Sweden´s energy system 2014 Mercator som har använts under århundraden: raka linjer så att det hjälper till för att navigera rakt. Bra för det men inte bra för att visa den riktiga skalan av kontinenterna och många tror fortfarande idag t.ex. att Europa är nästan lika stor som Afrika även om den är nästan 3 gånger mindre => En indikator är en representation av verkligheten, inte verkligheten. För att ta fram en indikator måste man göra väl etablerade regler men man kan ifrågasätta dem Det finns ingen bra eller dålig indikator: indikatorer har ett syfte, och förutom detta syfte och användningsområde är det riskabelt att använda dem. Samma sak gäller indikatorer av energianvändning.