ArtDatabanken Till styrmodell .

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Från forskning till praktik
Advertisements

Rymdstyrelsens strategi med fokus på 2011 – 2015 Olle Norberg Generaldirektör Svensk rymdverksamhet i ett europeiskt perspektiv © Rymdstyrelsen
Konceptet V Ledning I T Process Mål KM Startegi Styrning Metod Begrepp
Ett arbete med att etablera
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Nyttobeskrivning för pågående gemensamma IT-insatser i VG
Försöksverksamhet 2007 Universitetsförvaltningen Uppdragets bakgrund, syfte och mål Avidentifierade ansökningshandlingar.
Ny gemensam IT-organisation L U N D S U N I V E R S I T E T.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Sveriges kommuner och Lantmäteriet i tajtare samverkan Svensk geoprocess bidrar till effektivare informationsförsörjning med enhetliga geodata.
Samverkanslektorer ska öka SLU-forskningens samhällsnytta!
1. Hur ökar vi det interna engagemanget och delaktigheten? Utvecklingsområde: öka engagemanget och delaktigheten hos medarbetarna.
Välkomna till en dag om eArkiv
”Vägen mot e-samhället”
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
MODIGT MEDARBETARSKAP
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
Vision och organisation Högskolebiblioteket MDH Lisa Petersen Presentation för Biblioteksrådet
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Process: Lönekriterier
Den 19 augusti 2014 var Overflow day. Sverige ligger på 10:onde plats i världen. På nyheterna 30/9 fick vi höra att om alla förbrukar lika mycket som.
Kommunikationsavdelningen
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
INFORMATÖRENS ARBETSUPPGIFTER
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
1 Innehåll Branschen  Vision  Förhållningssätt  Fjärrvärmens idé Föreningen  Verksamhetsidé  Rollfördelning  Strategiska prioriteringar Mål  Kommunikation.
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
SKL har beslutat om Strategi för eSamhället
Forsknings- och utbildningsmiljön Innovation och produktrealisering (IPR) och satsningen på Mats Jackson, MDH,
ECE-skolans utvecklingsplan några nedslag med fokus på KTHB Avdelningsmöte KTHB 24 september 2013.
Strategiskt utvecklingsarbete
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Verksamhetsidé SLU utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna och människans förvaltning och hållbara nyttjande av dessa. Detta sker genom utbildning,
Strategiska perspektiv på verksamheten
Johan Niss, naturskyddsenheten
Mål och Handlingsplan 2009 Kommungemensamma Mål och aktiviteter inom chefsförsörjningsområdet 2009.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
Beslut i kommunfullmäktige
Bättre en fågel i handen än tio i skogen
Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad
Identiteshantering vid SLU
Verksamhetsidé Vision
HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
SLL om tjänster för det kommunala området
Miljömålen består av tre slags mål
KPR april 2018.
Uppföljning av skyddade områden 2017
Effektkarta för extern webbplats
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Politik för gestaltad livsmiljö prop 2017/18:110
Introduktion till processen för balanserad styrning
Miljömålen består av tre slags mål
Den här delen i presentationen skall handla om Mätning och mätresultat
PROGRAMMÅL 1 Effektmål 2030 Etappmål 2021
Personen från Skolverket
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
SGUs årsredovisning 2018.
Gnosjö kommuns styrmodell
”Om vi inte vet vart vi ska spelar det ingen roll vilken väg vi tar”
IF Friskis&Svettis Kalmar
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

ArtDatabanken Till styrmodell 

Styrmodell ArtDatabanken 2018-12-28 Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats Uppdrag Samla in och lagra data om biologisk mångfald Analysera situationen för biologisk mångfald Stödja myndigheters arbete med biologisk mångfald (nationellt och internationellt) Genomföra regeringsupp-draget Svenska artprojektet Stimulera till och genomföra egen forskning som stödjer uppdrag 1 till 3

En rik och känd natur. Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats En rik och känd natur.

Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats Verksamhetsidé ArtDatabanken är ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper. Vi bidrar till en hållbar förvaltning av naturresurser genom att samla in, analysera och tillgängliggöra data samt beskriva och presentera fakta om biologisk mångfald. Vi samverkar nationellt och internationellt med naturvårdsnyttan i fokus.

Styrmodell ArtDatabanken Effektmål 10–20 års sikt Genom tillgång till och användning av kunskap bevaras och gynnas den biologiska mångfalden Kvalitetssäkrad information om arter och naturtyper används alltid i strategiskt och praktiskt arbete med naturvård och biologisk mångfald Naturvård och forskning har tillgång till fakta om mindre utforskade organismgrupper Miljöanalys och forskning kommer till användning i bevarandet av biologisk mångfald och hållbart nyttjande av naturresurserna. Det är enkelt att lagra och nå relevant och kvalitetssäkrad information om biologisk mångfald System för hantering av information om biologisk mångfald är säkra och effektiva ArtDatabanken uppfattas som trovärdig med hög kompetens och dess tjänster efterfrågas och kommer till nytta Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats

Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats Fokusområden och 3–5-årsmål Fokusområdenas syfte är att vara ett av ledningens verktyg för att styra och prioritera utvecklingen av ArtDatabankens verksamhet på 3‒5 års sikt.

Styrmodell ArtDatabanken Fokusområden och 3–5-årsmål Fakta till nytta för naturvården Samlad presentation i Artfakta finns för minst 2 000 arter som inte tidigare publicerats i ArtDatabankens regi (2018) Aktuell fakta finns i Artfakta för alla rödlistade arter (2019) Klassificering av landskapsnivå finns i Artfakta för alla livskraftiga (LC) arter (2018) Vi har en samordnad process för framtagande av underlag inför rapportering enligt EU:s naturvårds-direktiv (2019) och bedömningar inför Rödlista 2020 (2020) System för indelning av Sveriges naturtyper (SveN) är fastställt av ArtDatabanken, kompatibelt med Art- och habitatdirektivet och förankrat inom SLU (2019) Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats

Styrmodell ArtDatabanken Fokusområden och 3–5-årsmål Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Vi har tagit fram en strategi för var vi ska synas, vilka vi ska samverka med och få uppdrag från för att göra skillnad för biologisk mångfald. Strategin ska vara implementerad år 2020. Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats

Styrmodell ArtDatabanken Fokusområden och 3–5-årsmål Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Samtliga IT-systemlösningar och arbetsprocesser på ArtDatabanken är kartlagda, kvalitetsäkrade, väldokumen-terade och tydligt kvalitetsdeklarerade (2020). ArtDatabankens system har en ändamålsenlig arkitektur och design, fokuserar på användbarhet och är anpassade för en modern teknik (2020). Kvaliteten i ArtDatabankens system och applikationer har höjts genom att vi avsevärt minskat den ”tekniska skulden” (2018). Minst 80 % upplever att våra webbapplikationer är användbara och gör naturvårdsnytta (2020) Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats

Styrmodell ArtDatabanken Fokusområden och 3–5-årsmål Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Minst 80 % av våra medarbetare tycker att vi har tydlig och väl fungerande intern kommunikation (2019) Minst 80 % av våra användare uppfattar ArtDatabanken, SLU som avsändare för våra produkter (2020) Vi ökar antalet användare i våra webbapplikationer Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats

Styrmodell ArtDatabanken Vision Verksamhetsidé 3–5 års mål Årlig verksamhetsplan Effektmål 10–20 års sikt Uppdrag Fakta till nytta för naturvården Strategisk samverkan för ArtDatabankens plats i samhället Ändamålsenliga IT-system för effektiva processer Ökad kännedom om varumärket ArtDatabanken Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats Fokusområden och 3–5-årsmål Kompetens och lärande för en attraktiv arbetsplats Att säkerställa långsiktig kompetens-försörjning för ArtDatabankens behov (2020) All personal upplever att det råder ett väl utvecklat medarbetarskap vid ArtDatabanken (2020)