Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Advertisements

1 Sverige. Grunder för alla kurser Att arbeta tillsammans Att visa respekt för sig själv och andra Att ta ansvar Att fatta positiva och sunda beslut Att.
 Stress är en instinktiv försvarsreaktion som alltid funnits hos människan.  Den kan liknas vid att kroppen slår på alarmsystemet.  Stress är i grunden.
Varför sätta olika mål ? Mål förbättrar prestationen Mål förbättrar träningens kvalitet Mål minskar risken för uttråkning Mål ökar den inre motivationen.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Rökfria miljöer - skolan. Rökfri skola gäller Rökförbud gäller alla som vistas i skolan och på skolans område oavsett om man är elev eller personal, över.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID.
U 2015:06 Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Ungas väg in i samhället Inger Ashing – Nationell samordnare unga som varken arbetar eller.
DISSAD PÅ NÄTET ”Det är inget konstigt, det händer varje dag!”
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Våga prata om psykisk ohälsa!. Hjärnkoll sedan 2009! var Hjärnkoll en nationell kampanj som drevs av Myndigheten för delaktighet, MFD, och Nationell.
MÅL KURS D HÖRALÄSA PRATA SKRIVA KLAR SIDA. Höra Dessa områden ska man kunna: - berättelser - beskrivningar - samtal - diskussioner - information - nyheter.
- Anhörigstöd - Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Lekterapins behandling av barn och unga med stickrädsla
Det spelar roll vad du gör och säger
FRÅN MEDBEROENDE TILL MEDMÄNNISKA
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Föräldramöte p07 säsongen 2017
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare.
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Steg för livet
Hälsofrämjande arbete
Ge ditt barn en gåva för livet
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Barn- och Utbildningsförvaltningen
”Vi träffades i början på gymnasiet och det visade sig att vi hade
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Barnskyddsdokumentation
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
UFPO 20 oktober 2014 christina.
Din lön och din utveckling
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Inbjudan till Anhörigträff Hjärtligt Välkomna!
Uppföljningen av Om mig 2016: Psykisk ohälsa Albin Sjöberg Skrivet av: Amanda Ramidh & Narek Habo
Kurs mindfulness Studenthälsan
PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x
Stöd till anhöriga.
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Skolrelaterad psykisk ohälsa bland unga tjejer och killar
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Hur kan vi följa psykisk hälsa bland barn och unga i Jönköpings län?
Individuellt lärande tillsammans
Barnkonventionen.
Ett fel på kvinnor.
Nationella kompetensrådet
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Spelmissbruk/spelberoende
Bodens ungdomsmottagning
Karin Olsson, RFHL-Oberoende Göteborg Elisabeth Beijer, FoU i Väst/GR
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Agenda Roller Föräldrasysslor Kläder Träningar Matcher och Cuper
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Insatser i öppenvården för att förebygga ungdomars återfall i brott
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Kurs mindfulness Studenthälsan
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Alkohol och tonåringar För dig som är förälder EN BROSCHYR FRÅN IQ
Alla drabbas inte av cancer men alla blir berörda av cancer.
Ta hand om dig själv.
Primärvårdens hälsoenhet
Om Tro.
Hjälp, vad skall jag göra…
Presentationens avskrift:

Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Hos oss arbetar: Anna Sjöholm Drog- och brottsförebyggande samordnare Cassandra Winther Fältsekreterare Johanna Björklund Fältsekreterare Cecilia Ermund Cartne Familjebehandlare Ellinor Martinsson Familjebehandlare Ann-Louise Håkansson Socialrådgivare Tina Strömberg Socialrådgivare och Enhetschef Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Barn – och ungdomssupporten Vi för inga journaler och ni blir inte registrerade hos oss! Familjesamtal Anhörigstöd Barn – och ungdomsgrupper Föräldrakurser Föräldraföreläsningar

Vi vänder oss till anhöriga, föräldrar, barn och ungdomar Syftet med vårt arbete är att det ska vara lätt att få hjälp i ett tidigt skede Vi vänder oss till anhöriga, föräldrar, barn och ungdomar Vi för ingen dokumentation och man blir inte registrerad Familjen eller ungdomen tar kontakt själva, inget remissförfarande Vi arbetar utifrån egna formuleringar kring sitt bekymmer Vårt stöd är gratis Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Vi erbjuder Rådgivande samtal till anhöriga, hela familjer, föräldrar och ungdomar/barn. Gruppverksamhet för barn och ungdomar föräldrakurser Föreläsningar efter behov Fältare arbetar förebyggande med ungdomar Fältare och drog- och brottsförebyggande samordnare arbetar strategiskt i kommunen via samverkan med skolan, polis, fritidsgårdar mfl. UP Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Träffa andra i som befinner sig i en liknande situation Består av 15 träffar Träffa andra i som befinner sig i en liknande situation Dela erfarenheter, tankar och känslor med andra Få kunskap om missbruk och vad det innebär att vara anhörig till någon som missbrukar Kostnadsfritt Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Träffa andra som befinner sig i en liknande situation Består av 10 träffar Träffa andra som befinner sig i en liknande situation Få stöd att klara förändringar Få stöd att utrycka sina egna behov Kostnadsfritt Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten

Föräldrakurs och bokcirkel Vi håller kurser och bokcirklar utifrån ett relationistiskt synsätt där ledarskap, självkänsla och vikten av att misslyckas är några ingredienser för att få ett meningsfullt familjeliv.

Våra föräldrakurser Kurs för föräldrar med barn 0-6 år Bokcirkel (hösten 2015, ”Känsla för barns självkänsla” BIFF – för föräldrar som har separerat (barn i föräldrars fokus) Älskade barn- föräldrakurs för invandrade föräldrar (samarbete med studiefrämjandet)

Målsättning När vi möter barn som anhöriga är vårt mål att Barnen ska lära sig mer om sig själv och sina behov än om den vuxnes. Inom missbruk kallar vi det medberoende. Inom familjebehandling säger vi att barn är lojala med sina föräldrar. På BUS pratar vi om att barn samarbetar. https://www.youtube.com/watch?v=eNv6g5Ad7Ys

Likvärdighet, demokrati och delaktighet Barn samarbetar Självkänsla/självförtroende Ansvar och gränser https://www.youtube.com/watch?v=eNv6g5Ad7Ys

Integritet och samarbete • Många barn samarbetar för mycket, inte för litet! Och mår dåligt, därför att de samarbetar med sådant som inte är bra för dem. • Många av oss vuxna samarbetar också för mycket! Hur har du det på jobbet? Med din partner? Med dina vänner? • Vårt ansvar är att ta hand om vår egen och barnens personliga integritet, så att de lär sig att själva ta hand om sin integritet - med gott samvete!

Stora eller många små kränkningar av integriteten leder till: • Brist på självaktning och självrespekt • Låg självkänsla • Nedsatt livskraft • Aggressivitet • Självdestruktivt beteende

Det vuxna ledarskapet Hjälpa unga med att sätta ord på sina känslor. Att unga får uttrycka sig och att vi lyssnar aktivt, på riktigt, utan att alltid lösa något. Att vi förstår att unga också är människor, med samma behov och känslor som vuxna har. Inte oroa oss för att barnen inte lyssnar på oss, oroa oss för att de ser vad vi gör.

Kontaktuppgifter Barn– och ungdomssupporten Ringgården, Källarbacksvägen 5, Hässleholm Tel: 0451-26 88 60 Telefontid: Tisdagar 13:00-14:30 Torsdagar 08:00-09:30 Mail: bou-supporten@hassleholm.se Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten