NTM-centralens förberedelser inför regionförvaltningsreformen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Regionförvaltningen i Finland
Advertisements

Vilken riktning och hurudana tjänster ?
© Luckan r.f BAKGRUND i Svenska teatern, Luckan myntades … behov av fysisk plats för det finlandssvenska … info om Svenskfinland.
Självförvaltning Bollnäs kommuns skolplan
Missbruksutredningens förslag
BOTHNIA INTEGRATION Programmet för vägledningscenter för invandrare Modellen för vägledningscenter WELCOME OFFICE.
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland Besök från Gävleborgs län Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland.
Effektivitet. Vad är effektivitet? En kundorienterad, effektiv och högklassig verksamhet förbättrar arbetsmotivationen bland de anställda och inverkar.
SENIOR-RÅDGIVNING K5 ÄLDRECENTRUM ÖSTERBOTTEN KASTE HÄLSA OCH LIVSKVALITET FÖR ÄLDRE I ÖSTERBOTTEN ,
Energieffektiviserings direktivet
Individens rätt till integritet Etisk handbok för samverkan med tredje sektorn inom äldreomsorgen i Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård.
Ekonomiska kretsloppet
One-stop shops i Europa Samordningen av sociala och arbetsmarknadspolitiska åtgärder Renate Minas, Docent, forskare, Institutet.
Kommunens utmaningar - möjligheter SEMINARIEDAG OM PERSONLIG ASSISTANS VASA.
Visioner och utvecklingslinjer inom psykiatrin i VSVD Per Hellman Psyk.delegationens ordf.
Greppa livet – projektet och erfarenhetsexperter Projektarbetare Marika Johansson.
Arbetsgruppernas mellanrapporter mars Arbetsgrupp nr 3: Arbetsgruppen ger förslag om hur verksamheten kvalitets- och funktionsmässigt kan utvecklas.
Krav på privata aktörer i välfärden SOU 2015:7
Lagen om främjande av invandrares integration Kristina Stenman, migrationsdirektör Migrationsavdelningen, integrationsenheten.
VAD TÄNKER FINLÄNDARNA OM SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSTJÄNSTERNA SERVICE OCH DESS FRAMTID?
Tulijan Tukena Integrationslagen. Tulijan Tukena Integrationslagen  Integration = myndigheternas åtgärder och tjänster (OBS! organisationer stöder den.
Västra och Inre Finland: Innovativ kultur- hur gör vi ?
BNP (BruttoNationalProdukt):
Vuxenhandledning som resurs i arbetslivet. Vad är syftet med Opin ovi/ Läroport helheten? Utgångspunkt: Arbetsförvaltningens publikation 365 Utveckling.
Geografi – Produktion, handel och transporter
Nationellt samarbete eHälsa HSU Generell titel 2 remisser från SKL Den första presenterades 14 mars. Regionstyrelsen beslutade 27 mars. Remissen.
Regioner på frammarsch Forskare Kenneth Nordberg Åbo Akademi i Vasa
#hyväätyötäSuomi. Finlands ekonomi har stagnerat.
Vårdval Rehab Förslag till beslut i Ägarutskottet Vårdval införs vid tidpunkt som anges när finansieringen fastställs Närhälsans rehab organiseras under.
FSSF:s kongress i Åbo Märta Marjamäki Kårkulla samkommun  En riksomfattande, en regional & en lokal serviceproducent  Producerar service.
VI är på väg mot en ny centralorganisation 2 > Vi blickar mot 2020-talet och framåt. Vi grundar en centralorganisation för framtiden – samtidigt.
Nyheter från Finland Janne Kankkonen, Juhana Salonen, Leena Savolainen Språknämnden för finländska teckenspråk Det nordiska teckenspråksnätverkets möte.
Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland
Liselott Sundbäck Svenskspråkig invandrarkoordinator Invandring till Finland och integration på svenska.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
Hälso- och sjukvårdssystemet i Finland Servicekedja: sköter om individen från vaggan till graven Vilka hälso- och sjukvårdstjänster har du utnyttjat?
Socialdepartementet 1.Regeringens åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro 2.Förutsättningarna för samordningsförbunden Statssekreterare.
LEVANDE SKOGAR Om skogsindustrins arbete med biologisk mångfald.
Jenny Långström Jämställdhetsutvecklare Tel: Mobil:
Presentation av Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten ELY-centralen i Södra Österbotten Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Personalen inom social- och hälsovården 2013 Finland Reijo Ailasmaa.
/ Mauri Pukkila Mauri Pukkila Nordiskt chefsforum i Stykkishólmur Trafikledsverket och regionförvaltningen i Finland från och med
Organisering av markanvändningen ur ett större områdesperspektiv Jari Leivo Planläggningschef Kauhava stad.
Tre nya län 2019 Studieförbunden 10 oktober 2016.
Framtidens kommun – parlamentariska arbestgruppen
Vi kommunicerar om landskapet
ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE FÖRNYANDE AV LEDNINGSAVTAL 2017
EGENTLIGA FINLANDS KOMMUNMÖTE
Projektplan för /2017.
Esa Halme landskapsdirektör
2016: Ökade intäkter, men också ökade kostnader Kommunsektorn +22 mdr Landsting och regioner +3 mdr
Företag 2015 Österbotten.
De finlandssvenska förbundens roll i medborgarsamhället
Bakgrund FUD-uppdrag om motsättningar mellan prognosstyrd respektive målstyrd planering. Finansierat av Trafikverket Genomfört av Trivector Traffic och.
Avdelningen för vård och omsorg
PILA Praktik, Introduktion, Lärande, Arbete
Från lagstiftning till verkställande tillsammans med landskapen
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Politik för gestaltad livsmiljö prop 2017/18:110
Ökat välmående genom samarbete mellan kommunen och landskapet
Vladimir från Ryssland
Utfall/resultat och produkter så här långt
Samordning – Samverkan – Samarbete inom Vägledning
E-vägledning under utveckling
Utvärdering av samordningsförbundens verksamhet, del 1 och del 2.
Hur garanterar vi god kvalitet i servicen och lagenlig verksamhet
Presentationens avskrift:

NTM-centralens förberedelser inför regionförvaltningsreformen NTM-centralen i Österbotten 21.9.2017

TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK Aktörer i den nya vård- och landskapsstrukturen STATEN SERVICE-PRODU-CENTER Offentliga Privata Tredje sektorn LANDSKAP Organiseringsansvar Finansieringsansvar Beslutar om servicenivå och samarbetsavtal TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK ETT RIKSOMFATTANDE TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK ETT RIKSOMFATTANDE SAMARBETSOM- RÅDEN KOMMUNERNA www.regionreformen.fi

www.regionreformen.fi

www.regionreformen.fi

18 LANDSKAP 1 STATLIGT TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK Överföring av personal i samband med landskapsreformen En bedömning av mängden personal som överförs till landskapen och Statens tillstånds- och tillsynsverk De uppskattade personalsiffrorna är riktgivande. För de statliga ämbetsverkens del baserar sig uppgifterna på arbetstidsuppföljningen för år 2015. 18 LANDSKAP 1 STATLIGT TILLSTÅNDS- OCH TILLSYNSVERK TE-byråerna (2560) NTM-centralerna (2025) Regionförvaltningsverken (100) Regionförvaltningsverken (1020) UF-centret (465) NTM-centralerna (420) UF-centret (60) Ca 5 150 årsverken Valvira (140) Ca 1 650 årsverken Andra uppgifter som överförs från kommuner och samkommuner än vård och räddningsverksamhet Ca 5 800 årsverken www.regionreformen.fi

Temagruppen för integration Österbottens förbund har utsett olika temagrupper för beredningen av landskapsreformen. Temagruppen för näringar och arbetskraft har 9 deltemagrupper, varav en är temagruppen för integration Temagruppens uppdrag: Österbottens landskaps uppgifter inom integration Gruppens sammansättning: NTM-centralen i Österbotten, ordf, Österbottens förbund, staden Jakobstad, Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård K5, Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, Österbottens arbets- och näringsbyrå, NTM-centralen i Nyland, projektet Finland – mitt hem. Integrationstemagruppens arbete och rapport grundar sig på regeringens proposition med förslag till lag om främjande av integration Temagruppen har utarbetat ett dokument om beredningen: Kotoutumispalveluiden järjestäminen Pohjanmaan maakunnassa (Ordnande av integrationstjänster i landskapet Österbotten) Rapporten utgör en preliminär bas för planeringen av hur integrationstjänsterna ska ordnas i det nya landskapet. Planeringen kräver fortsatt arbete.

Rapportens innehåll Främjande av integration i landskapet Integrationsfrämjande tjänster Stödboende för barn och unga som bor i landet utan vårdnadshavare Anvisning av flyktingar till kommunerna Dessutom tar rapporten också upp sådana på annan lagstiftning grundade invandringsrelaterade uppgifter som för närvarande sköts vid NTM-centralen i Österbotten och avtal som är förpliktigande för NTM-centralen i Österbotten

Iakttagelser I lagstiftningen ges landskapet frihet och ansvar att sköta integrationsuppgifterna. Integrationslagen innehåller delvis nya och delvis mer omfattande uppgifter än den tidigare lagstiftningen. I och med reformerna ökar antalet integrationsfrämjande aktörer, då det är fler som är med och svarar för att ordna och producera tjänsterna, bl.a. privata serviceproducenter För många av tillväxttjänsternas integrationskunder understryks behovet av att sammanjämka de sektorsövergripande tillväxttjänsterna med landskapets social- och hälsovårdstjänster och/eller kommunens integrationsfrämjande tjänster Det blir också allt viktigare att kunden får vägledning och rådgivning på sin väg till integration. Med långsiktig, individuell vägledning som utgår från kundens behov kan vi skapa en integrationsväg som är så ändamålsenlig som möjligt för kunderna. Satsningar på vägledning och initialskedets integrationstjänster ger en god grund för integrationen och sparar resurser. Lagstiftningen är inte klar ännu, rapporten är ett preliminärt arbete Beröringspunkter med social- och hälsovårdstjänster, det krävs samarbete inom beredningen

Tack !